Pansport Forum
Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: Mrsha- April 13, 2007, 07:54:58 pre podne
-
Zanima me kako da spremim ribu poshto sam na dijeti
Da li moze na suncokretovom i maslinovom ulju ili je moram skuvati i tako jesti :D
I koju ribu predlazete, jer sam cuo da nisu sve ribe dobre za dijetu
-
Najbolje su morske ribe. U principu sve što se upeca a ne tovi, je ok.
Po mogučstvu nemoj da je pečeš na bilo kakvom ulju, bolje je na roštilju, u foliji u rerni ili kuvanu.
-
OK
Thx ;)
-
tako je, potpuno je svejedno na kom je ulju przis jer pri tako visokim temperaturama pecenja sva postanu ista - 100% zasicene masti pa ti je svejedno.
-
Skusa je po meni naj naj
-
e zvacu te sledeci put kad mi uvale da je pecem na zaru pa se namucim ko isus a mucim se zbog drugih jer ja kad je vidim tesko mi je..
-
Gimme gimme
-
8) 8) 8)
Slazem se,skusa je bruka dobra :)
-
Treba izbegavati masnu ribu, znaci ribu koja je gajena u ribnjacima... ::)
-
a lignjicice? ???
-
ma lignje su zakon nista masti nemaju ali tesko ih je pravilno spremati a to je na zaru.
naravno nije preporucljivo onako pohovane ih kupati u vreloj masti..
-
ja ih jedem samo na zaru (i to mi ih momak u ribarnici tako sprema za dz)......mmljac! bas sam se obradovala, uglavnom ono sto bas volim nekako ne valja....
ispascu glupa u drustvu :-[...kako one stoje sa proteinima? ???
-
16-18g proteina, 1 gram masti a i to vecinom nezasicene i nesto malicko uh od 1 do 2 g. ;)
-
pa doooobro sad..... :D
-
Evo sada sam jeo oslic pecen u rerni MMM ;D
Pored toga skuvan integralni pirinac i u njega stavljena skuvana shargarepa i iseckan pershun ;D
Ako neshto odavde ne valja za dijetu kazite plz ;)
-
Sve super zdravo :) nemam primedbi ;)
-
Drago mi je da je zdravo i jos pored toga je i ukusno(po meni) :D
Da ne bih pravio novu temu imam jos jedno pitanje :
Kako da spremim brokoli dajte neki recept ili mi samo objasnite posto ga do sad nisam konzumirao ? ;D
-
Ako si pravio karfiol do sada, e pa toako može i brokoli...
Inače skuvaš ga sa nekim začinima (vegetom šta već), a ja preko volim švapski sir i kašiku pavlake
-
ok
Spremao sam karfiol tako da cu se snaci
A pavlaku verovatno ne smem zbog mlecne masti ;D
thx
-
Kašiku-dve pavlake smeš.. održavaće te sitim a i finije je :)
-
A riblji štapići i pljeskavice? Kakvi su vam oni?
-
ima da se qpe stapici tj fileti od lignji kad si u off sezoni fina je klopa i lako se sprema :)
-
Mnogo su masni,kaloricni......radio sam u prodavnici pa znam.....
-
najtuznije je sto je tu riba 30 % :)
-
najtuznije je sto je tu riba 30 % :)
da...a i nije jedna vrsta ribe nego vise vrsta..na 100g ima oko 12g proteina...
-
Da, salamu dodaju cesto, sir... Ima kvalitetnijih ali mora biti neka smesa uglavnom jer kako bi drugacije napravili pravila oblik...
ali znas kako, koliko para toliko i muzike... ja verujem da mnogi ljudi znaju ali cena diktira sta ce se jesti nazalost... a ukusni su, to niko ne moze poreci. super marketinska kombinacija a ne toliko kvalitetan proizvod
-
vidis to za sir nisam znao,a za salamu jos manje ;Dda za marketing si u pravu!!
-
Kako dodaju salamu i sir kad se kaze da je posno?Svarno bi u najmanju ruku bilo neposteno prema ljudima koji poste,mada me nista ne bi iznenadilo.Ja vise tipujem na neke druge stvari,kao sto se u pljeskavice,rostiljsko meso, dodaje soja i tako to.
Slazem se da je u vecini tih stapica i pljeskavica veoma mali % ribe,sto se i oseti
-
mada ljudi koji poste ce pre kupiti ribu nego neku zamenu,a za ovo drugo jesi u pravu stavljaju soju
-
Evo jedan savet sto se tice kupovine ribe. Sad je trenutno aktuelan tostolobik,takodje je i svez u ovo doba godine. Preporucuju ga mnogi kardiolozi jer su utvrdili da je veoma koristan u prociscavanju krvnih sudova. Inace cena mu je 130 din kg u Univeru u N.S na Salajci.Mislim da nema jeftinije ;) Postoji sivi i beli al oba su biljojedi tako da je svejedno. ;D
-
mada ljudi koji poste ce pre kupiti ribu nego neku zamenu,a za ovo drugo jesi u pravu stavljaju soju
I ja sam uvek za varijantu ciste ribe,ali kad postim celi post dosadi ti ponekad jednolicna hrana,pa mozda ti se prijede :) Mada i tad pravim sama riblje pljeskavice sa "ribom",ali kad odes na posnu slavu i kao predjelo ti serviraju riblje stapice,mislim da je ipak grehota izraditi tako ljude misleci da zaqista jedu posno
-
pa dobro,sva sreca pa ima izbora...moraju domacini da se ispostuju inace... :Dna greskama se uci...
-
na ovim ribljim štapićima piše u sastavu 98% da je lignja i papalina, nema nigde da piše soja ili sir, ima bibera ,soli itd. U Veru ih kupujem ,grčke neke.
-
mistral oslic bez glave u kesi od 1kg-najzdravije i napovoljnije resenje,cista riba bez icega.samo malo petljancije oko vadjenja kicme i koze alli nema veze....
-
evo imaju ovi grčki Esvini štapići od tune,Sguadra
-
98% celog prozivoda ili, znaju oni da uvrnu to... npr 98% od mesnog dela koji je 60 % :)
-
jbg.ako oni lažu lažem i ja, pogotovo na ovim Esvinim sa tunom piše 98% tuna
-
mistral oslic bez glave u kesi od 1kg-najzdravije i napovoljnije resenje,cista riba bez icega.samo malo petljancije oko vadjenja kicme i koze alli nema veze....
Slazem se,ovo ja cesto jedem.Odnos cene i kvaliteta je veoma dobar.
-
samo sto ima neki hek i hoki ne znam koja je razlika ja cepam onaj hek..
-
samo sto ima neki hek i hoki ne znam koja je razlika ja cepam onaj hek..
Jedan je beli oslic i taj mi je nekako bljutav za razliku od drugog kojeg kada skuvam ima lepsi ukus mnogo i ne raspada se toliko a on ima neku tamniju boju.Ne znam tacno koji je koji.
-
tigrasti neki valjda, i ja taj jedem u 99% slucajeva
-
tigrasti neki valjda, i ja taj jedem u 99% slucajeva
Moguce da je taj,a taj je ukusniji.
-
Haringa u konzervi je fenomenalna, kao i incuni!
-
skuša, pastrmka, čista tuna i som - moj izbor kad je riba u pitanju :) oslića jedva gutam koliko mi je užasan ukus (baren) ali i to ubacim ponekad :)
-
Imam stvarno jako mnogo sardina,skusa,oslica,haringa itd..svaka je na svoj nacin lepa i ako gledamo samo ukus ne znam za vas ostale ali ja bih s ejako tesko opredelio da kazem koja mi je najlepsa.
-
Meni su pastrmka i smudj definitivno favoriti...
-
Da li jedete kozu t.j. da li je skidate? Glavu, zaprzeni repic? :)
-
hahaha zarpzeni repic WTF :D
-
fuj kozu bacam...
meni j som zakon ali kada ga ja svezeg upecam na dtd...
inace oslic je moj favorit.
a skusa ne znam kakva je kad se kuva u loncu,da li se raspada ili se mora grilovati ili peci?
-
I ja kozu ne jedem. A volim cesto neki egzoticniji deo poput repica ili tako kada prvi put probam neku ribu... iz radoznalosti :)
-
Hrskavi repic jeste sladak priznajem :D
-
A i dobar je, hrskavica i koscice, iako masan :)
-
Ah, da, famozni hrskavi repić. :D
Inače, ja ga ne jedem. :D
-
Shta kazete za kechigu, veoma laka za konzumiranje?
-
Trebala bi da je ok. Samo najviše zavisi od toga kako se spremi.
-
Skuša - solidna cena, najedem se od jedne ribe, dosta proteina, znam da je spremim da bude ok... :)