Pansport Forum
Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: mr. pector Oktobar 06, 2008, 09:59:13 pre podne
-
našao sam ga u tempu,pakovanje od 100g!
sastav:
integralno pšenično brašno,raženo brašno,šećer,biljna mas',sojino brašno,obrano mleko u prahu,kuhinjska so,sveži kvasac,pšenično brašno t-500,soja lecitin e322!
u 100g ima
11,85g proteina
70,50g hidrata
5,8g masti
379 kalorija
hvala unapred!
-
Možeš ga jesti ali, kao i sa belim hlebom, nemoj preterivati.
Naravno, sve zavisi od tvojih ciljeva u ovom sportu - što su viši, hleba manje a na kraju ni malo. ;)
-
kapiram ali mi je dobar za posao!
radim stalno prvu!pre posla popijem whey sa ovsenim a drugi obrok,na poslu,mi je ovaj dvopek sa tunjevinom!i tu završavam sa uh(bar se trudim :D)!jedino posle treninga koji je oko 17h uzmem dextrozu!
a što se ciljeva tiče nisu takmičarski!trudim se da se osećam dobro i da topim ovu mast sa sebe a da pri tom rastem! ;D ;D ;D
hvala! ;)
-
U tvom slucaju mozes, ali ne preteruj sa njime.
-
klopam po pola pakovanja dnevno,u tom drugom obroku!to je negde oko 190 kalorija!
hvala!
-
Ako ti je cilj topljenje masti,taj dvopek batali.To sto oces i pola pakovanja dnevno neide nikako
-
ako si na kontrolisanom dnevnom unosu hidrata,mozes po malo uz dorucak
-
ali pripazi da je integralni hleb u vecini slucajeva obican hleb ofarban karamelom, da ne poverujes.. ili samo mesavina belog i integralnog brasna...
-
hvala vam ljudi! ;)
-
Obicno pravi integralni hleb je veoma tvrd,po tome ces ga prepoznati ;)
-
pa ovaj dvopek mi je upropastio nepca prvi put kada sam ga jeo!znači baš je tvrd ;D!
sad sam se naviko! :P
-
Nevolja sa dvopekom je što je "dehidriran" pa u istoj "kilaži" ima više kalorija nego nestostiran hleb...
Ako mene pitaš bolje uzmi lepo integralni pirinač i ovsene kao izvore UH
-
danijela
kapiram dobro da je pirinač bolji ali mi je lakše da na poslu klopam ovo nego da kući,pored ostale hrane,još i pirinač kuvak pa da ga vučem na posao(pored svega ostalog što nosim!!!)!pošto sam sebi svu klopu spremam!
no,eto još jednog izazova!
kada nešto nećeš naći ćeš izgovor a kada želiš naći ćeš načina! ;)
samo mi reci da li da kupim integralni ili običan pirinač?ili neki treći? hvala ???
-
imas pirinac galete ako ti je problem kuvan pirinac,ali ako kontrolises unos hidrata od 2 parceta integralnog hleba ti nista nece biti,ja to trenutno jedem svako jutro sa kuvanim belancima,a spremam se za takmicenje,ali u toku dana sam na niskom nivou hidrata ili skoro nista ;)
-
fala puno ljudi! ;)
-
ja sam takodje za integralni pirinac, skuvas ga u malo vecoj kolicini - za 2-3 dana... ima jako puno vrednih sastojaka, pogotovo b vitamina
-
ako ispunjava vase nutritivne zahtjeve-EAT whatever you like- Milos Sarcev
bitno je da nije bijeli hleb-znaci mjesavina bijelog brasna i integralnog je ok, jer je time glikemijski index smanjen
-
naravno da je ok u umerenim kolicinama, ali veruj mi da znam ovde za neko istrazivanje vezano za te tzv. integralne hlebove, podaci su katastrofa... pa to je sve ofarban hleb :(
-
Nema nista lepse od domace proje ;D
-
pa to odma moze da se primjeti, barem ja, i po mirisu i po ukusu, meni doduse bijeli hleb ima odvratan miris.
-
mmmmm.......proja...... :P :P :P
šumadija do tokija!! ;D ;D ;D
-
Kao sto su ti vec rekli,pazi kakav je hleb, cesto bude obojen. Znam da u jednoj pekari,nebitno kojoj,to rade,rekla mi tetka koja radi tamo.
-
Nema nista lepse od domace proje ;D
Nije ni to losa stvar, ne mora da bude puno masna... ja uglavnom stavim u nju kockice mladog sira (umesto fete)
-
proja + ajvar + ela sir = savršeni pig day
-
Samo ella sir bez icega i super ;)
-
ma znam i cepam elu svakodnevno ali malo da razbijem monotoniju i zadovoljim svoju alavost! :P :P :P
odosmo u off!
evo,integralni hleb,integralni hleb! ;D ;D
-
kad pišem "ela" mislim na sir!!! ;D
-
kad pišem "ela" mislim na sir!!! ;D
:D :D :D :D
-
8) 8) 8)
Najbolja opcija je da sami napravite integralni hleb :)
Sad ima i onih pekaca,samo dodate sta zelite od brasna i zitarica,voda,sol i on
ga sam zamesi i ispece :)
Tako ste 100% sigurni da je integralan :)
-
znam da napravim ponekad stanglice od integralnog i ovsenog brasna sa semenkama - suncokret, lan, bundeva
-
e a gde qpujes ovseno brasno??ja to nigde nisam video
-
8) 8) 8)
Kupis ovas ,stavis u mlin za kafu i gotovo :)
-
upravo to sto Dzoni rece.... mnogo lakse se pojede, mozes tako i sa whyom da ih mesas, nema zvakanja... :)
-
Mit o proizvodima od integralnog brašna
Odavno je poznato da su proizvodi od integralnog brašna mnogo zdraviji od onih koji u sebi ne sadržaintegralne žitarice.
Hlebovi i peciva sa 50 odnosno 100 odsto integralnog brašna imaju izbalansirane parametre ukusa, mirisa, boje i kvaliteta, mnogo ih je teže žvakati od "običnih" hlebova.
Za pravilan izbor ovih namirnica u prodavnicama najbitnije je poznavati karakteristike brašna od koga se prave, a to se posebno odnosi na njegovu boju.
Na nekim proizvodima čak piše da su integralni zbog toga što poseduju mekinje i neka druga dijetalna vlakna, ali ovde se ne radi o integralnim već o prethodno obraĂ°enim proizvodima.
Stoga je jako bitno odabrati proizvode koji su zaista napravljeni od integralnog brašna, a ne od rafiniranog i obojenog brašna.
Potrošači često veruju da jako tamna boja ovakvih proizvoda znači da su oni zdravi i ispravni, a zapravo je boja pravog integralnog brašna - krem boja.
Velika je krivica i na proizvoĂ°ačima koji u hleb i peciva dodaju bojene materije, kako bi udovoljili nerazumnim zahtevima potrošača za tamnijim i "zdravijim" proizvodima.
izvor mondo
-
kad će se kod nas uvesti red u etikete na namirnicama.. tako bih volela da znam šta jedem...
-
8) 8) 8)
integralni hleb moze samo ako ga sam napravim :)
to je jedini nacin da budem siguran sta je unutra :)
-
Postaje sve vise trend integralni hleb kod nas, ima dosta novih pekara koji imaju super hlebova... Evo sada sam prvi put kupio neki integralni u pekari "kao nekad" i stvarno je fenomenalan... u mom okrugu su dve pekara tog tradicionalnog karaktera otvorene, i super su uredjene ima dosta vrsta hlebova, bla, bla... u svakom slucaju bolje nego obicne u kojima je teski junk, tipa pancerota, pica, sve sa belim brasnom, djevreci i td...
-
bio ja jutros u merkatoru. Inace oni imaju pravu integralnu kiflu koja kosta 28din i neku SEME kiflu koja ima svega i svacega i kosta 12din.. ja uvek trazim da mi da tu skuplju kad jutros kaze ona sto radi tamo... nema vise te a nace ni biti... pitam sto?? kaze ona pa niko ih nije kupovao pa smo ih povukli iz proizvodnje... bas steta a bile su odlicne.. :'( moracu potraziti zamenu... :'(
-
Postaje sve vise trend integralni hleb kod nas, ima dosta novih pekara koji imaju super hlebova... Evo sada sam prvi put kupio neki integralni u pekari "kao nekad" i stvarno je fenomenalan... u mom okrugu su dve pekara tog tradicionalnog karaktera otvorene, i super su uredjene ima dosta vrsta hlebova, bla, bla... u svakom slucaju bolje nego obicne u kojima je teski junk, tipa pancerota, pica, sve sa belim brasnom, djevreci i td...
videla sam i ja te nove pekare.. hvala na "tip"u
-
Cak i forneti ima onu integralnu kao pogacicu ili sta je vec, sa bundevinim semenima. Ja bi rekao da se full integralna, i jako je ukusna. Jedna ta kosta 20 din mislim...
-
ukusna jeste ali fat full ;)
-
Hm, mislim da nije, imam ja detektor za masti samo tako ;D
To se lako moze videti kada vam daju u papirnoj kesi, ako ne ostanu fleke O.K. je.
Mislim ne kazem da nema masti, ali nista vise nego slicne kvalitetne stvari. Ima nesto vise od obicnog integralnog hleba sigurno jer je mala, ali mislim da je podnosljivo. A i kada se poredi sa ostalim fornetima, best buy :)
-
slažem se da je najbolja ali ostaju fleke od masti na papiru ;)
no da ne dužim - jedem i ja ovu poslasticu.. samo sam htela da kažem da forneti imaju više masti od npr hleba...
-
Al brate mili što meni ti Fornetti nedostaju, nekada sam za doručak opušteno jeo po 400 gr. onih šunka-sir, a sad ima već preko 2 godine kako nisam nijedan pojeo... :(
Moraću jednom da se častim, definitivno...
-
8) 8) 8)
ja taj forneti nikada nisam i nemam nameru da stavim u usta :)
ko zna sta stavljaju unutra,a i sto kaze danije-masno :)
-
Al brate mili što meni ti Fornetti nedostaju, nekada sam za doručak opušteno jeo po 400 gr. onih šunka-sir, a sad ima već preko 2 godine kako nisam nijedan pojeo... :(
Moraću jednom da se častim, definitivno...
pre nego što probaš da ti čestitam na otpornosti na svakako veliko iskušenje ;)
-
keva mi je pre neki dan pravila integralne palacinke sa borovnicama.. mmmmm :)
(http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/08122009666.jpg)
-
čisto zdravlje ;)
ili je bar zdravo fino
-
8) 8) 8)
keva mi je pre neki dan pravila integralne palacinke sa borovnicama.. mmmmm :)
(http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/08122009666.jpg)
lepo izgleda,ali palacinka je palacinka :)
nema mesta za to u mojoj ishrani :)
-
sad sam dobila inspiraciju :) ja obožavam ovakve recepte da isprobavam kad imam vremena :)
u čemu je razlika izmeĂ°u obične palačinke i ove?
-
Ja sam skoro u pekari na slaviji jeo neko testo od heljde sa sitnim sirom....extra je....
-
sad sam dobila inspiraciju :) ja obožavam ovakve recepte da isprobavam kad imam vremena :)
u čemu je razlika izmeĂ°u obične palačinke i ove?
pa ova je od integralnog brasna... :)
-
Ja sam skoro u pekari na slaviji jeo neko testo od heljde sa sitnim sirom....extra je....
ja sam probao testeninu od heljdinog brasna i ok je... a heljda kad se kuva je...pi.. nikad vise.. :D
-
Ja koje god sam heljdino do sad jeo se treba kuvati pola minuta, mozda si prekuvavao?
Jer je obicno tanko (heljdine kore za pitu, zlatiborski rezanac). To manje u minut u kljucalu vodu i to je to!
-
mislim da se momak žali na helju ne na testeninu od heljde...
inače ko želi može da proba heljdino testo sa makom i mlekom - fantazija!
-
da, da... proizvodi od heljdinog brasna koje sam jeo su ok... al mislim na sama zrna heljde kad se skuvaju (kao pirinac na primer)... verovatno postoji neki ok nacin da se spremi sa necim..al ovako sama i kuvana je nikakva.. bar meni.. :D
-
testenina od heljde je jako ukusna... i zaista integralna... probajte je pre treninga!!!
samo neki posni sir odgore ili tomato sos i to je to :)
-
ja obožavam heljdinu testeninu (malo) pavlake, puuuno sira i onda spanać! (ima još spanaća na pijaci.. ugrabite ga dok se još nije smrzao)
-
kad smo kod integralnih hlebova...
Moj favorit je od nedavno tzv. "carski hleb" iz Merkatora... probajte obvezno!
pravi integralni, jedno-dva parčeta može da vas zasiti, ima i neke semenke od gore...
meni jedan traje i više od nedelju dana, i baš je gorak, integralan 100%
-
Mislim da sam probao i jeste odlican je. Ne mogu da ga se setim potpuno jer mi vikendom mama kupi tako sta joj padne pod ruku... Ali u mercatorovoj pekari ima super super hlebova. Jesu skupi, ali za nekog ko npr kao ti (sto i treba) :) jede par parcadi dnevno, nije skupo uopste...
Ja obozavam da tostiram sve hlebove...
Takodje, u fornetiju na spesnu imaju neke dve vrste kiflica i pogacica, malo povece (u odnosu na obicne fornete) koje su feno fenomenalne, nije pravi forneti nego iz iste pekare potice pa prodaju. Nece da vam stave u forneti kesu jer nije forneti, rekla mi zena sto radi :D 100 % int. sa raznim semenkama. I isto bas lako zasite
-
Takodje, u fornetiju na spesnu imaju neke dve vrste kiflica i pogacica, malo povece (u odnosu na obicne fornete) koje su feno fenomenalne, nije pravi forneti nego iz iste pekare potice pa prodaju. Nece da vam stave u forneti kesu jer nije forneti, rekla mi zena sto radi :D 100 % int. sa raznim semenkama. I isto bas lako zasite
da,da ima ona integralna bobeta ili bobetka.. tako se nekako zove, to je jedina normalna stvar koja ima da se kupi na spensu... doduse odnedavno su i u Zeki pekare ubacili Ela jogurt... tako da i kad ste na spensu zateceni imate nesto da prezalogajite.. ;)
-
e super.. ustvari u NS ima malo mesta gde ima nešto normalno da se pojede... možda ne bi bilo loše otvoriti temu o tome...
-
Kada covek istrazi i nije tako losa situacija :) Mogu se naci razne fore, hehe. Ja u svakom podrucji (spens (trening), fax, put bazen - kuca i obrnuto) imam mesta gde uvek mogu naci soldinu zamenu za uzinu ili dorucak :)
-
česta užina su mi oni mali sendviči posni iz zdrave hrane sa sojom i integralnom kiflom.... ima ih raznih, sigurna sam da ste probali...
ali kao što kažeš Daniela, bilo bi super da se otvori nova tema?
-
Kupio sam u maksi neke dvopeke neznam kako se zvase,uglavnom 450 g 85 dinara,ali su odvratni osecaju se na budj.Pa se razmisljam da ne eksperimentisem vise nego jednostavno da kupujem crni iili polucrni hleba i da smanjim unos istog i eto ga najbolje resenje za mene.A oni prepeceni mali dvopeci su dobri ali previse hrskavi ipak hleba je hleba ;)
-
Ima u kesi upakovnih vec iseckanih, ali nisam siguran da li su 100 % integralni... Ali super su jer su lagani i bas ukusni, ja ih tostiram kada ih uzmem...
Inace Mulino Bianco integralni dvopek je nesto najbolje, ja za rucak i veceru samo to (ponekad za rucak obicni int.) jedem. Znaci to sto se pojede par parcica se i ne racuna...
-
Kupio sam u maksi neke dvopeke neznam kako se zvase,uglavnom 450 g 85 dinara,ali su odvratni osecaju se na budj.Pa se razmisljam da ne eksperimentisem vise nego jednostavno da kupujem crni iili polucrni hleba i da smanjim unos istog i eto ga najbolje resenje za mene.A oni prepeceni mali dvopeci su dobri ali previse hrskavi ipak hleba je hleba ;)
ako naĂ°eš pravi integralni hleb koji je po prirodi mnogo veće gustine i čvršći je, ne moraš da brineš jer će ti trajati i po nedelju dana...
-
Monika onaj carski sto si ti spominjala je tezak 1,5kg a izgleda dosta manji od obicnog belog hleba koji tezi u proseku 600g po vekni. I extra je.. posle 5-6 dana malo tvrd, al jestiv. ;)
-
Mozda i "laganijih" da se nadje, mozda je cak i bolja varijanta (mada je veci rizik da nije 100% integralni) jer onih teskih zna covek da unese dosta jer su jednostavno teski i bogati i jedno parce je kao npr 2,3 lagana :)
Treba jednostavno uzeti kvalitetniji hleb, to se na prvi pogled odmah vidi ko je imalo iskusniji i jesti ga i uzivati ujutru, malo za rucak i uvece se suzdrzati od vecih kolicna i resen posao :)