Pansport Forum
Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: Roky Avgust 12, 2009, 07:44:58 posle podne
-
Cime se sve hranite i sta kupujete od proizvoda za obrok?
Znam za ella sir to se non stop spominje a sta jos da uzmem a da ima da se kupi po marketima i slicno.
Hteo bi sto vise da se pravilnije hranim i da izbacim ono lose i problem mi je sto ne znam sta smem da jedem i sta dovodi do boljih rezultata.
Jedino sto znam to su jaja (belancevina) >riba>ella sir> eto vise ne mogu niceg da se setim pa zato pitam da znam sta da kupim da se hranim.
Bilo bi dobro da mi ostavite naziv nekog proizvoda.
-
>riba>ella sir>piletina>junetina>ovsene>curetina>konjetina
-
... braon pirinac, integralna testenina, puno svezeg salatastog povrca uz skoro svaki obrok, extra devicansko maslinovo ulje za salatu, kostunjavo voce, lanene semenke... + ovo sto je vec nabrojano... Sto se tice ribe, zaobisao bih samo sarana i soma a ostalo moze. Npr. losos, skusa, pastrmka, bakalar, oslic, tuna, sardina....
-
Cime se sve hranite i sta kupujete od proizvoda za obrok?
Znam za ella sir to se non stop spominje a sta jos da uzmem a da ima da se kupi po marketima i slicno.
Hteo bi sto vise da se pravilnije hranim i da izbacim ono lose i problem mi je sto ne znam sta smem da jedem i sta dovodi do boljih rezultata.
Jedino sto znam to su jaja (belancevina) >riba>ella sir> eto vise ne mogu niceg da se setim pa zato pitam da znam sta da kupim da se hranim.
Bilo bi dobro da mi ostavite naziv nekog proizvoda.
Od proteinske ishrane: Pilece belo meso, neka riba koja je manje masna, junetina, konjetina, nemasni sir, jaja.
Od ishrane sa komplexnim hidratima: pirinac, ovsene, integralna testenina.
Od dobrih masti: kostunjavo voce (orah, lesnik, badem...), extra devicansko malinovo ulje, omega 3
Uz svaki obrok gledaj da jedes dosta salate i jedi na svaka 2-3h...tako da dnevno imas oko 5-6 kvalitetnih obroka.
-
Super. Moracu u kupovinu :)
Ako se setite jos neceg samo napisite.
-
Znachi banane,mleko,plazma,cokoladno.... :D :D ;D ;D ;D :D :D
SORRY I HAD TO
-
Samo se ti šali, ja sam juče na treningu to čuo od jednog momka(savetovao drugog). :D :D
-
Ali realno na kraju krajeva i jeste tako XD
-
Znachi banane,mleko,plazma,cokoladno.... :D :D ;D ;D ;D :D :D
SORRY I HAD TO
sve ima svoju funkciju pa i prosti šećeri tako da u nekim slučajevima i plazma i čokomleko su sasvim ok...
-
cokoladno mleko je najbolje pice na svetu,a vi pricajte sta hocete :P
-
Jedno od ,da XD
a jos jaci je frape od ova dole3 pomenuta xD
-
Da li se gubi na nutritivnoj vrednosti hrane ako se ona priprema ujutru, a konzumira u vecernjim satima?
-
Ne verujem, mislim zasto bi se bilo sta izgubilo? Ja isto tako radim, doruckujem, pa onda ispecem ribu i skuvam meso i pirinac i to skuvam da ima za 2 dana posto me mrzi da svaki dan spremam hranu... Cuvas hranu u fridzu i cao zdravo...
-
zavisi koja hrana i gde je držiš.. ali svakako da se bnajviše gubi načinom obrade...
-
Kada god postoji sansa treba sto je svezije moguce jesti takvu pripremljenu hranu... Nemojte zbog lenjosti praviti danas za sutra... Iako stoji u fridzu gubi se na vrednosti... Nista se ne moze porediti sa svezim... ako nista, zbog ukusa...
Jeste tesko i komplikovano, i ponekad zamorno i smorno, ali vredi...
-
Nista nece faliti pirincu koji je spremljen danas za sutra... ;)
Kao ni skuvanoj junetini ili pilecem mesu, pecenoj ribi i da ne nabrajam vise... A da se ja svaki dan pecem pored rerne, cistim ribu i td. ne pada mi na pamet, jer mi je i ovo prevelika obaveza, a kamo li da svaki dan to radim...
-
Slzem se u potpunosti. Jos kad bi morao svaki obrok da spremam posebno, tacno bi sve ovo batalio, i to odmah. Jedemo po 6-7 puta dnevno, tj. na svaka 2-3 sata. Sto znaci cim jedes jednom opet spremaj sledeci obrok, i tako u krug, pa nismo valjda toliko ludi. Ja ne znam i tako smo previse optereceni svim ovim stvarima, pa nam jos i to fali. Ognjene ti za razliku od nas zaradjujes od sporta, a mi osim neke licne satisfakcije i nekog zdravog zivota nemamo nista vise.
Tako je lave!!! X2 sve sto si napisao!!! :D :D :D
-
Ne optuzujte me za dz ;D, rekao sam da je svakako bolje sto svezije i da kada je moguce treba to ispostovati... Nece faliti nista tvom pirincu, ali je svakako bolja varijanta "sada za sada" jer ce biti kvalitetniji obrok i pre svega ukusniji... jasno je meni sta pricate, naravno da je tesko to sve... i sta me prozivate, pa ako ja pored 3 treninga dnevno (i dok je skola trajala i skole) mogu da napravim sam sebi rucak (i dorucak, veceru, uzinu i td), onda to samo znaci da ste lenji, hahaha
-
ja pirinac kada skuvam,a jedem ga kasnije,drzim u vodi...ako se rzi na vazduhu ili u frizideru dobije se onaj skoreni pirinac odgore :( :(...tako da ja svoj skuvam ujutru i drzim ga u vodi i samo ga vadim..... ;) ;) :) :) uz svaki cvrst protein treba jesti i kvalitetan UH..
-
ako enko ozbiljno radi tesko da moze da trenira i hrani se u fullu...evo ja preko leta jedva da stignem u gym i da pojedem ensto kvalitetno...ali sta je tu je,radim ko konj ali cu zato biti srazmerno nagradjen :) :) :) :)
A Ognjena ne mozemo porediti sa nama....on decko ima jako ozbiljne ambicije i ceo se posvetio sportu....to treba da cenimo...
-
Kako spremate taj pirinac? ???
-
Kako spremate taj pirinac? ???
Stavim vodu da prokljuca i u nju stavim malo soli. Cim prokljuca ubacujem prethodno ociscen pirinac, poklopim lonac ali ne skroz, povremeno promesam i dodam kasicicu vegete i malo origana i kada vidim da ima jos sasvim malo vode samo na vrhu, ugasim ringlu, poklopim skroz i ostavim da odstoji neko vreme... Tako ja spremam i odlican je, mozes ubaciti i paradajz sok (prirodni, ne kupovni), mada ne mora, meni je najobicniji i najukusniji...
-
ok hvala probacu sutra. Danas sam ga skuvo samo u vodi bez icega. Nisam odusevljen ukusom mozda ce sa vegetom biti ukusnije.
-
Pa od kad to pirinac treba da bude ukusan...pirinac na vodi ,ostavis posle kuvanja da nabubri i eto,dobijes bas dosta veliku porciju u odnosu na ono sto izmeri pre kuvanja...sto kazu big bang for the buck :D
-
Dada secam se kad sam bio mali onaj Sutlijas nisam voleo nikako...sad kad jedem sam pirinac kad se setim toga kajem se ,i da mogu jeo bi ga na tone xD i to jos sa medom,secam se...bem' ti def :S srecom jos mesec dana i tu smo...
-
Ja pirinac koji je pre toga skuvan u vodi ubacim u blender naspem jos malo vode, dodam extrakt banane, jagode ili sta vec kupim....i lepo to sameljem i napravim na neki shejk. Mnogo ga brze i lakse popijem nego sto ga jedem...jer smor mi je vise da se obaram sa pirincem
-
Ja pirinac koji je pre toga skuvan u vodi ubacim u blender naspem jos malo vode, dodam extrakt banane, jagode ili sta vec kupim....i lepo to sameljem i napravim na neki shejk. Mnogo ga brze i lakse popijem nego sto ga jedem...jer smor mi je vise da se obaram sa pirincem
ekstrakt Wtf?de nadjes to?
-
imas brate u svakoj prodavnici zdrave hrane... znas onaj koji se koristi za kolace i torte... nije sladak niti ima bilo koji ukus ali daje aromu i miris i cool je ;D ja ga stavim po nekoliko kapljica u pirinac i znas kako je dobro ....mmmmm :)
-
Pa postane skroz kashast....tj kao neki gusti shejk kako sam i rekao. zavisi od toga koliko mu vode dodas dok ga meljes u blenderu. A ukus je ok... nije sad nesto posebno ali mnogo je lakse popiti 100g pirinca nego pojesti :D
-
Ja uopste nemam problema da pojedem pirinac, cak sta vise, on mi je preukusan jer sam ga i kao klinac puno voleo... Samo malo vegete i origana, mada origano i ne mora (nek proba neko) i ukus je full!!! Barem meni ;D
-
Peach premium flavour zasladjivac sa Trueprotein = keva XD
-
ja ga samo skuvam i to je to :D i tako volim da ga jedem...
-
Ti sto pijes muscletech se ne racunas ;D ;D ;D
-
Ja uopste nemam problema da pojedem pirinac, cak sta vise, on mi je preukusan jer sam ga i kao klinac puno voleo... Samo malo vegete i origana, mada origano i ne mora (nek proba neko) i ukus je full!!! Barem meni ;D
i ja to obozavam... nekad za promenu uzmem i ono frikomovo mesano povrce, i to je jako dobro, a preovladjuje upravo pirinac
-
8) 8) 8)
Meni je kombinacija kuvanog pirinca sa tinjevinom extra :)
Pa mogu reci da mi je to najcesca kombinacija obroka u zadnjoj deceniji
zivota i jos uvek je obozavam :)
-
haha, meni je to redovna hrana na poslu gde imam zalihe konzervi tune i samo je pomesam sa pirincem i obrok za minut
-
pravite nam zazubice ;)
monika dolazim na ručak u četvrtak ;)
-
8) 8) 8)
Jedino sto sada malo pauziram sa pirincemmdok jos ima paradajza,krastavca,slatke i ljute paprike,
tikvica i patlidjana,jer im je cena sada extra pristupacna a svi imaju malo hidrata :)
evo,krenula i bundeva koju isto obozavam da ispecem i zasladim tako sto pospem sa cimetom i wheyom :)
a po mesarama zbog velikih vrucina cesta snizenja mesa ;D
sve u svemu,lep period godine za kupovinu jeftine i kvalitetne hrane :)
a da nepricam o vocu :)
-
mmm bundeva - ubedljivo najbolji ozbor vlakana i beta karotena.. ne prpoustite pečenu budnevu!
-
8) 8) 8)
mmm bundeva - ubedljivo najbolji ozbor vlakana i beta karotena.. ne prpoustite pečenu budnevu!
ma samo cekam da cena padne na 20 din/kg pa ce da praznim pijacu :)
-
ja sam je juče prvi put jela - memories sweet memories.. ali cena je i dalje preterana.. sačekaćemo malo...
-
evo da ne otvaram novu temu pitacu ovde...
sta mislite o ekspandiranim zitaricama?? video sam da u merkatoru ima da se kupi takav pirinac (to je onaj kao u cokoladi sa pirincom) i jecam... kupio sam jecam i jedem ga sa medom i kandiranim i kostunjavim vocem...
valja li to stagod?
-
ne valja za dijetu čist prost UH i zaista ništa ne znači osim što ćeš se dobro najesti i biti gladan za 5 min ;)
-
konjetina
Koliko kosta kg konjetine?
-
oko 500
-
Samo vi u BG se hranite lepo mi ostali moze samo da balavimo >:(
-
Ja sam iz Leskovca i ja se hranim vise nego kvalitetno ;D
-
Ja to kazem za konjetinu,mi jedino da ubijemo ciganske konje ali oni nisu lepo uhranjeni tako da ne valja.
-
Ja ne jedem konje jer i kod nas u LE nema mesare sa konjetinom na zalost, ali ja zato prozdirem mlade bikove ;D
-
Isti slucaj i kod mene - nema nigde u gradu da se kupi konjetina.. jbg
Valjalo bi nam otici na hipodrom... mozda navatamo kojeg
-
8) 8) 8)
evo da ne otvaram novu temu pitacu ovde...
sta mislite o ekspandiranim zitaricama?? video sam da u merkatoru ima da se kupi takav pirinac (to je onaj kao u cokoladi sa pirincom) i jecam... kupio sam jecam i jedem ga sa medom i kandiranim i kostunjavim vocem...
valja li to stagod?
kod uh je uvak ovako-ako je lepo i ukusno,nevalja ;D
znaci,odgovor je prost, NE :)
-
8) 8) 8)
kod uh je uvak ovako-ako je lepo i ukusno,nevalja ;D
znaci,odgovor je prost, NE :)
tako sam i mislio..:) al reko cisto da proverim...
-
e e a sta je dobro da se "namaze na hleb" (naravno integralni) :) ?
za ella sir znam... ja dosta picim onu pastetu od tune rio mare pate...
jedem i onaj peanut butter tj. kikiriki puter...
margarini imaju od 40 do 80 grama masti... samoubistvo!!
??
-
Nista osim elle eventualno...a ako ti bas podgojavanje nije problem ja bi isao peanut butter...to je vrh kombinacija...obican margarin ni u ludilu
-
8) 8) 8)
e e a sta je dobro da se "namaze na hleb" (naravno integralni) :) ?
za ella sir znam... ja dosta picim onu pastetu od tune rio mare pate...
jedem i onaj peanut butter tj. kikiriki puter...
margarini imaju od 40 do 80 grama masti... samoubistvo!!
??
ta pasteta ti je podjednako ako ne i gora opcija od margarina :)
a da nepricam o tome koliko platis samo sto je brendirano,za pastetu :)
znaci,samo ella :)
-
ja mažem i sa kiselin m,leko.. nešto mi je ukusnije od elle a iako nema toliko proteina može da se nadoknati pilećim prsima na primer (kao sendvič)
-
napravis sam pastetu od tunjevine, elle, luka i persuna ... nista lepse :)
-
dobro si me podsetila monika.. nekad sam i ja to jela sa zadovoljstvom ;)
ellu sir možete pomeĂ°ati sa alevom paprikom dodati sitno iseckan belli i crni luk i evo vam urnebes salate!
-
napravis sam pastetu od tunjevine, elle, luka i persuna ... nista lepse :)
hmmm... bas cu probati... i do sada sam vas slusao i nisam se pokajao...svaka cast! :)
-
napravis sam pastetu od tunjevine, elle, luka i persuna ... nista lepse :)
hmmm... bas cu probati... i do sada sam vas slusao i nisam se pokajao...svaka cast! :)
to su samo ideje koje dolaze same od sebe kada imas malo volje ;)
-
Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!
-
Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!
jbg , moraces da predjes na drugu stranu ... pro long baybe :D
-
Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!
a odakle si ti?
-
8) 8) 8)
napravis sam pastetu od tunjevine, elle, luka i persuna ... nista lepse :)
e to je pametan predlog :)
definitivno ce se probati :)
Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!
neznam da li imate idea-u,oni je uvek imaju :)
-
Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!
a odakle si ti?
Trenutno u Somboru mrtvom, zvacu danas ove ludake iz Suboticke mlekare da vidim sta je sa nestasicom...
-
Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!
neznam da li imate idea-u,oni je uvek imaju :)
[/quote]
hh, pa ajde nije mi problem i tamo da vidim, kad sam vec skoro sve pregledao.. =)
-
sa napravih ovu monikinu pastetu od tune....mmmmmmmmmmm....BELLISSIMO :)
-
sa napravih ovu monikinu pastetu od tune....mmmmmmmmmmm....BELLISSIMO :)
bolja varijanta od mazanja na hleb je mazanje na palacinku (tortiilju) od ovsenog brasna i belanaca... sameljes ovsene u mlinu za kafu, dodas belanca, malu casu mleka, umutis mikserom i ispeces na maslinovom ulju
druga varijanta te iste pastete je da bude malo vise "sirasta" i da budu komadici piletine ili tune, sa sitno iseckanim povrcem - ja uglavnom dodam sargarepu i kisele krastavce
-
sa napravih ovu monikinu pastetu od tune....mmmmmmmmmmm....BELLISSIMO :)
bolja varijanta od mazanja na hleb je mazanje na palacinku (tortiilju) od ovsenog brasna i belanaca... sameljes ovsene u mlinu za kafu, dodas belanca, malu casu mleka, umutis mikserom i ispeces na maslinovom ulju
druga varijanta te iste pastete je da bude malo vise "sirasta" i da budu komadici piletine ili tune, sa sitno iseckanim povrcem - ja uglavnom dodam sargarepu i kisele krastavce
Moram priznati da si maštovita.
Ali zašto pržiš na maslinovom ulju, kad svakako gubi svoje dobre osobine termičkom obradom?
-
sa napravih ovu monikinu pastetu od tune....mmmmmmmmmmm....BELLISSIMO :)
bolja varijanta od mazanja na hleb je mazanje na palacinku (tortiilju) od ovsenog brasna i belanaca... sameljes ovsene u mlinu za kafu, dodas belanca, malu casu mleka, umutis mikserom i ispeces na maslinovom ulju
druga varijanta te iste pastete je da bude malo vise "sirasta" i da budu komadici piletine ili tune, sa sitno iseckanim povrcem - ja uglavnom dodam sargarepu i kisele krastavce
Moram priznati da si maštovita.
Ali zašto pržiš na maslinovom ulju, kad svakako gubi svoje dobre osobine termičkom obradom?
Slazem se, Jamie Oliver je jednom prilikom rekao kako je ono najjeftinije maslinovo ulje jedino dobro za pecenje na njemu, dok ekstra devicansko za salate itd...
znam da nema puno koristi od njega ali opet nekako u glavi imam osecaj da je ovo bolja varijanta, bar za nijansu :)
-
Evo i današnjeg ručka (ovo je samo jedno parče) :=)
jaja, španat, ovsene (samvlevene i cele) + skuvani španat za prilog i dekoraciju
-
Evo i današnjeg ručka (ovo je samo jedno parče) :=)
jaja, španat, ovsene (samvlevene i cele) + skuvani španat za prilog i dekoraciju
a od cega si napravila testo?
-
Extra je, to i solja jogurta, mama mia kakav dorucak! ;D
-
Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!
Ella jogurt je promenio boju ambalaze... nije vide bela nego neka ljubicasta... mozda je i ambalaza sira promenjena pa ga ne prepoznajes na polici... :)
-
Evo i današnjeg ručka (ovo je samo jedno parče) :=)
jaja, španat, ovsene (samvlevene i cele) + skuvani španat za prilog i dekoraciju
a od cega si napravila testo?
od samlevenih ovsenih i par belanaca i par celih jaja, manja solja mleka, posle dodala sitno seckani spanat i cele ovsene
-
8) 8) 8)
Evo i današnjeg ručka (ovo je samo jedno parče) :=)
jaja, španat, ovsene (samvlevene i cele) + skuvani španat za prilog i dekoraciju
stvarno super izgleda :)
ovo cu da probam da napravim :)
-
Džejmi Oliver vam za praznike preporučuje…
Kao glavno jelo, pikantna ćurka i krompir iz rerne, a za dezert - "ubistveno" dobar čokoladni mus!
Britanski kuvar u svom časopisu objavljuje svoje omiljene recepte za božićnu i prazničnu trpezu.
"Praznici su vreme kada bi cela porodica trebalo da se okupi i uživa, a ne da brine oko pripremanja raznovrsne večere za veliki broj ljudi", kaže Džejmi Oliver (34).
On je "još u oktobru" počeo da dobija panična pisma čitalaca svog časopisa i sajta, i odlučio je da im olakša posao tako što će sa njima podeliti svoje omiljene recepte za Božić i Novu godinu, piše "Dejli mejl".
Pikantna ćurka
Sastojci:
Ćurka od oko šest kilograma (može da se primeni i na celo pile)
Dve mandarine
Svež timijan
Dve suve ljute paprike
Kašika mešanih začina
Morska so
Tri štapića celera
Tri šargarepe
Dva crna luka
Maslinovo ulje
Oljuštite i sameljite, ili sitno narendajte koru mandarina. U mikseru koru mešajte sa timijanom, začinom, ljutom paprikom i dve kašike morske soli, dok ne dobijete glatku pastu.
Ćurku sa kožicom očistite i osušite. Pažljivo utrljajte mešavinu začina izmeĂ°u kožice i mesa, a zatim premažite celu ćurku mešavinom. Ostavite u frižideru najmanje dva sata, poželjno preko cele noći.
Zagrejte rernu na 250 C, stavite povrće isečeno na kocke na dno, i na povrće ćurku. Zalijte maslinovim uljem po želji, prekrijte aluminijumskom folijom i ubacite u rernu. Odmah smanjite temperaturu na 180 C. Vreme pečenja je 35 do 40 minuta po kilogramu. Nakon tog vremena, skinite foliju i pecite još pola sata, ili dok kožica ne postane hrskava. Ako želite da proverite da li je ćurka pečena, bocnite je viljuškom ili sličnom alatkom, ukoliko iz mesa izlazi bistar sok, gotova je.
Krompir iz rerne
Sastojci:
Kilogram krompira
Morska so i sveže mleveni crni biber
200 grama pančete ili druge slanine
Maslinovo ulje
Sveža žalfija ili drugi začin po izboru
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Operite i očistite krompir, i isecite ga na osmine. Krompir stavite u šerpu, dobro posolite, prelijte ključalom vodom i pustite da opet proključa. Odmah skinite sa ringle i procedite. Sačekajte da se krompir ohladi, i osušite ga kuhinjskom krpom.
U velikoj činiji pomešajte krompir sa komadićima pančete, žalfijom ili drugim začinom, i maslinovim uljem po želji. Dodajte so i biber, prebacite u vatrostalnu posudu i pecite pola sata na temperaturi od 190 stepeni Celzijusa.
Nakon 30 minuta, pojačajte na 220 stepeni, i pecite još deset minuta.
Najbolji čokoladni mus
Sastojci:
300 grama crne čokolade
Morska so
100 grama prah šećera
Osam jaja
300 mililitara slatke pavlake
200 mililitara likera "amareto"
Dve kašike kvalitetnog kakao praha
200 grama suvih višanja
Za ukrašavanje, pakovanje pločica od susama i karamela
Čokoladu i prstohvat morske soli otopite na pari. Žumanca i šećer mutite dok ne dobijete glatku smesu. Belanca umutite sa malkice soli dok ne budu čvrsta. Slatku pavlaku mutite dok ne počne da se zgušnjava, ali ne i da se pretvara u šlag.
Polovinu likera i kakao umešajte u žumanca, isto ponovite i sa pavlakom, i na kraju pažljivo umešajte otopljenu čokoladu. Kada smesa postane jednaka i homogena, podelite je u činijice za serviranje i hladite u frižideru sat-dva.
Pre nego što servirate, pospite mus sa malo kakao praha. U šerpici zagrejte ostatak likera, dodajte suve višnje i malo vode. Pustite da proključa, a za to vreme izlomite slatkiše od susama na sitne komadiće. Njima ukrasite mus, a višnje u likeru poslužite odvojeno.
izvor mondo