TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 11:21:34 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sta kupiti ? (proizvodi)  (Pročitano 20384 puta)
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3424


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #77 poslato: Decembar 31, 2009, 08:49:36 pre podne »


                                                 Džejmi Oliver vam za praznike preporučuje…




                             Kao glavno jelo, pikantna ćurka i krompir iz rerne, a za dezert - "ubistveno" dobar čokoladni mus!



   Britanski kuvar u svom časopisu objavljuje svoje omiljene recepte za božićnu i prazničnu trpezu.

"Praznici su vreme kada bi cela porodica trebalo da se okupi i uživa, a ne da brine oko pripremanja raznovrsne večere za veliki broj ljudi", kaže Džejmi Oliver (34).

On je "još u oktobru" počeo da dobija panična pisma čitalaca svog časopisa i sajta, i odlučio je da im olakša posao tako što će sa njima podeliti svoje omiljene recepte za Božić i Novu godinu, piše "Dejli mejl".


Pikantna ćurka

Sastojci:

Ćurka od oko šest kilograma (može da se primeni i na celo pile)
Dve mandarine
Svež timijan
Dve suve ljute paprike
Kašika mešanih začina
Morska so
Tri štapića celera
Tri šargarepe
Dva crna luka
Maslinovo ulje

Oljuštite i sameljite, ili sitno narendajte koru mandarina. U mikseru koru mešajte sa timijanom, začinom, ljutom paprikom i dve kašike morske soli, dok ne dobijete glatku pastu.
Ćurku sa kožicom očistite i osušite. Pažljivo utrljajte mešavinu začina izmeĂ°u kožice i mesa, a zatim premažite celu ćurku mešavinom. Ostavite u frižideru najmanje dva sata, poželjno preko cele noći.

Zagrejte rernu na 250 C, stavite povrće isečeno na kocke na dno, i na povrće ćurku. Zalijte maslinovim uljem po želji, prekrijte aluminijumskom folijom i ubacite u rernu. Odmah smanjite temperaturu na 180 C. Vreme pečenja je 35 do 40 minuta po kilogramu. Nakon tog vremena, skinite foliju i pecite još pola sata, ili dok kožica ne postane hrskava. Ako želite da proverite da li je ćurka pečena, bocnite je viljuškom ili sličnom alatkom, ukoliko iz mesa izlazi bistar sok, gotova je.



Krompir iz rerne

Sastojci:

Kilogram krompira
Morska so i sveže mleveni crni biber
200 grama pančete ili druge slanine
Maslinovo ulje
Sveža žalfija ili drugi začin po izboru

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Operite i očistite krompir, i isecite ga na osmine. Krompir stavite u šerpu, dobro posolite, prelijte ključalom vodom i pustite da opet proključa. Odmah skinite sa ringle i procedite. Sačekajte da se krompir ohladi, i osušite ga kuhinjskom krpom.

U velikoj činiji pomešajte krompir sa komadićima pančete, žalfijom ili drugim začinom, i maslinovim uljem po želji. Dodajte so i biber, prebacite u vatrostalnu posudu i pecite pola sata na temperaturi od 190 stepeni Celzijusa.

Nakon 30 minuta, pojačajte na 220 stepeni, i pecite još deset minuta.



Najbolji čokoladni mus

Sastojci:

300 grama crne čokolade
Morska so
100 grama prah šećera
Osam jaja
300 mililitara slatke pavlake
200 mililitara likera "amareto"
Dve kašike kvalitetnog kakao praha
200 grama suvih višanja
Za ukrašavanje, pakovanje pločica od susama i karamela

Čokoladu i prstohvat morske soli otopite na pari. Žumanca i šećer mutite dok ne dobijete glatku smesu. Belanca umutite sa malkice soli dok ne budu čvrsta. Slatku pavlaku mutite dok ne počne da se zgušnjava, ali ne i da se pretvara u šlag.

Polovinu likera i kakao umešajte u žumanca, isto ponovite i sa pavlakom, i na kraju pažljivo umešajte otopljenu čokoladu. Kada smesa postane jednaka i homogena, podelite je u činijice za serviranje i hladite u frižideru sat-dva.

Pre nego što servirate, pospite mus sa malo kakao praha. U šerpici zagrejte ostatak likera, dodajte suve višnje i malo vode. Pustite da proključa, a za to vreme izlomite slatkiše od susama na sitne komadiće. Njima ukrasite mus, a višnje u likeru poslužite odvojeno.



izvor mondo
« Poslednja izmena: Decembar 31, 2009, 08:52:51 pre podne od strane PANSPORT BEOGRAD » Sačuvana
   
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #76 poslato: Septembar 29, 2009, 06:14:55 posle podne »

 8) 8) 8)


Evo i današnjeg ručka (ovo je samo jedno parče) :=)

jaja, španat, ovsene (samvlevene i cele) + skuvani španat za prilog i dekoraciju

stvarno super izgleda  :)
ovo cu da probam da napravim  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #75 poslato: Septembar 25, 2009, 09:18:05 posle podne »

Evo i današnjeg ručka (ovo je samo jedno parče) :=)

jaja, španat, ovsene (samvlevene i cele) + skuvani španat za prilog i dekoraciju
a od cega si napravila testo?

od samlevenih ovsenih i par belanaca i par celih jaja, manja solja mleka, posle dodala sitno seckani spanat i cele ovsene
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #74 poslato: Septembar 25, 2009, 09:15:50 posle podne »

Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!

Ella jogurt je promenio boju ambalaze... nije vide bela nego neka ljubicasta... mozda je i ambalaza sira promenjena pa ga ne prepoznajes na polici... :)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
nickey
Gost
« Odgovor #73 poslato: Septembar 25, 2009, 06:44:25 posle podne »

Extra je, to i solja jogurta, mama mia kakav dorucak!  ;D
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #72 poslato: Septembar 25, 2009, 06:10:48 posle podne »

Evo i današnjeg ručka (ovo je samo jedno parče) :=)

jaja, španat, ovsene (samvlevene i cele) + skuvani španat za prilog i dekoraciju
a od cega si napravila testo?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #71 poslato: Septembar 25, 2009, 05:06:25 posle podne »

Evo i današnjeg ručka (ovo je samo jedno parče) :=)

jaja, španat, ovsene (samvlevene i cele) + skuvani španat za prilog i dekoraciju
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #70 poslato: Septembar 25, 2009, 08:24:06 pre podne »

sa napravih ovu monikinu pastetu od tune....mmmmmmmmmmm....BELLISSIMO :)

bolja varijanta od mazanja na hleb je mazanje na palacinku (tortiilju) od ovsenog brasna i belanaca... sameljes ovsene u mlinu za kafu, dodas belanca, malu casu mleka, umutis mikserom i ispeces na maslinovom ulju

druga varijanta te iste pastete je da bude malo vise "sirasta" i da budu komadici piletine ili tune, sa sitno iseckanim povrcem - ja uglavnom dodam sargarepu i kisele krastavce

Moram priznati da si maštovita.
Ali zašto pržiš na maslinovom ulju, kad svakako gubi svoje dobre osobine termičkom obradom?

Slazem se,  Jamie Oliver je jednom prilikom rekao kako je ono najjeftinije maslinovo ulje jedino dobro za pecenje na njemu, dok ekstra devicansko za salate itd...
znam da nema puno koristi od njega ali opet nekako u glavi imam osecaj da je ovo bolja varijanta, bar za nijansu :)
Sačuvana
bebac
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 930


« Odgovor #69 poslato: Septembar 25, 2009, 07:56:06 pre podne »

sa napravih ovu monikinu pastetu od tune....mmmmmmmmmmm....BELLISSIMO :)

bolja varijanta od mazanja na hleb je mazanje na palacinku (tortiilju) od ovsenog brasna i belanaca... sameljes ovsene u mlinu za kafu, dodas belanca, malu casu mleka, umutis mikserom i ispeces na maslinovom ulju

druga varijanta te iste pastete je da bude malo vise "sirasta" i da budu komadici piletine ili tune, sa sitno iseckanim povrcem - ja uglavnom dodam sargarepu i kisele krastavce

Moram priznati da si maštovita.
Ali zašto pržiš na maslinovom ulju, kad svakako gubi svoje dobre osobine termičkom obradom?
Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #68 poslato: Septembar 25, 2009, 07:48:06 pre podne »

sa napravih ovu monikinu pastetu od tune....mmmmmmmmmmm....BELLISSIMO :)

bolja varijanta od mazanja na hleb je mazanje na palacinku (tortiilju) od ovsenog brasna i belanaca... sameljes ovsene u mlinu za kafu, dodas belanca, malu casu mleka, umutis mikserom i ispeces na maslinovom ulju

druga varijanta te iste pastete je da bude malo vise "sirasta" i da budu komadici piletine ili tune, sa sitno iseckanim povrcem - ja uglavnom dodam sargarepu i kisele krastavce
« Poslednja izmena: Septembar 25, 2009, 07:50:29 pre podne od strane PANSPORT UREDNIK » Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #67 poslato: Septembar 24, 2009, 02:10:37 posle podne »

sa napravih ovu monikinu pastetu od tune....mmmmmmmmmmm....BELLISSIMO :)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 582

« Odgovor #66 poslato: Septembar 24, 2009, 12:00:20 posle podne »





Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!

neznam da li imate idea-u,oni je uvek imaju  :)
[/quote]

hh, pa ajde nije mi problem i tamo da vidim, kad sam vec skoro sve pregledao.. =)
Sačuvana
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 582

« Odgovor #65 poslato: Septembar 24, 2009, 11:58:37 pre podne »

Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!




a odakle si ti?

Trenutno u Somboru mrtvom, zvacu danas ove ludake iz Suboticke mlekare da vidim sta je sa nestasicom...
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #64 poslato: Septembar 24, 2009, 01:14:32 pre podne »

 8) 8) 8)

napravis sam pastetu od tunjevine, elle, luka i persuna ...  nista lepse :)

e to je pametan predlog  :)
definitivno ce se probati  :)

Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!

neznam da li imate idea-u,oni je uvek imaju  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
Nitro
Gost
« Odgovor #63 poslato: Septembar 23, 2009, 11:25:22 posle podne »

Jel neko primetio da u Vojvodini slabije ima ella sira?! Ovde kod mene nema vec nedelju ipo dana, popizdeo sam ziv, nemam veceru -_-
Znaci isao sam po svim vecim merkatorima maxi tuss ktc i nema pa nema!

a odakle si ti?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.077 sekundi sa 18 upita.