TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405360 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 03, 2025, 12:03:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitanje koje me ubija u pojam  (Pročitano 3247 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Avgust 31, 2011, 11:46:35 posle podne »

E ljudi pozdrav svima pre svega,evo pitanja.Ja treniram 7 meseci,bez tegova,i relativno sam zadovoljan,ali dolazi zima i necu biti u mogucnosti da vezbam napolju pa sada stavljam teretanu kao opciju da ne bi prekinuo trening,da li je to pametno po vama,da li da dizem tegove redovno ? U septembru punim 15,da li rizikujem nesto ako krenem? Zanimaju me vasa misljenja,da li neko ima iskustva sa time ?

Jedini savet koji bih ti ja dao jeste da opseg ponavljanja držiš malo većim (oko 10 pa koje gore dole uglavnom)... Pokazalo se veći opseg ponavljanja sa kraćim pauzama dosta fino utiče na lučenje hormona rasta, tako da... ;) U svakom slučaju ne bih se još koju godinu vodio logikom "da na keca dignem što više".

Nešto sam sa ortakom (kolegom) baš raspravljao pre koji dan vezano za temu visina vs teretana. Da je ono "sabija kičmu" utter bullshit - jeste. Da sam imao period (oko 17 god) kad sam prvi put onako ozbiljnije nagazio teretanu imao sam mislim poseldnji burst sa rastom (oko 5cm za 2 meseca ako se dobvro sećam - not too shaby, a? ;D :P), a ortak se seća sličnog iskustva.

Doduše ono što je bilo specifično za obojcu u tim periodima jesta da je opseg ponavljanja bio veći. Sad, dizanje kečeva i veće pauze jesu povezane sa post-vežbačkim lučenjem testosterona koji prirodno-hiper-ekstra-osetljivim osobama na estrogen može da napravi malo ranije okoštavanje... možda.

No, pored ovog nekog razmišljanja - samo kreni sa tom teretanom, i kreni da vežbaš pametno. ;) Pazi na formu pokreta, nauči vežbe i kako da planiraš treninge i milina jedna. ;)
Sačuvana
cuki^
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 31, 2011, 11:43:58 posle podne »

samo ti kreni,ja idem vec godinu dana u teretanu,a sad mi je 16 godina i imam preko 190cma  :)
Sačuvana
chuki
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 31, 2011, 11:00:27 posle podne »

Bas si krenuo rano. Ekstra stvarno :)
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #5 poslato: Avgust 31, 2011, 10:59:09 posle podne »

Slobodno kreni u teretanu,i ja sam sa 15god isto isao i sada imam 190cm tako da ne brini za rast uopste  ;)
eh koliki bi bio da nisi isao :D
Izgubili smo potencijalnog centra za reprezentaciju :D
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #4 poslato: Avgust 31, 2011, 10:44:02 posle podne »

Slobodno kreni u teretanu,i ja sam sa 15god isto isao i sada imam 190cm tako da ne brini za rast uopste  ;)
Sačuvana
Alexandar Vesa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

FB PROFiL
« Odgovor #3 poslato: Avgust 31, 2011, 10:07:46 posle podne »

Da dodam,nemoj da te plase price o tome kako dizanje tegova zaustavlja rast itd.. to sve se povezuje sa onim
"ako ne radis pravilno" ;)
I nisi mali za teretanu,sada ti je pravo vreme da krenes.
Sačuvana
Citat
"vredniji je gram iskustva od tovara teorije"
next Cutler
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Avgust 31, 2011, 09:49:33 posle podne »

Ja licno mislim da nema neke razlike izmedju teretane i vezbi koje radis sa svojom tezinom. I u jednom i u drugom slucaju vezbas odredjene misicne grupe. Druga je stvar sto u teretani mozes da radis mnogo vise raznolikih vezbi kojim mozes da pogadjas misicne grupe koje nikad ne bi moga tako efektno tim 'kucnim' vezbama. STo se tice pravilnog razvoja kicme i rasta, ukoliko radis pravilno, neces imati nikakvih problema. Mozda bi za svaki slucaj, mogao da ne radis vezbe mrtvog dizanja i eventualno potiska bucicama (za ramena), jer tu usled nepravilnog izvodjenja mozes da imas problema sa kicmom. U svakom slucaju, nemoj da slusas budalastine okolo o tome kako teretana nije dobra jer si mlad, vec slobodno kreni u teretanu ne preterujuci sa kilazama, vec se fokusiraj na potpuno pravilno izvodjenje vezbi. Za to ces uvek imati pomoc ovde na forumu, a bilo bi dobro da nadjes i neku strucnu osobu u teretani koja bi ti pokazala kako se radi i nadgledala te u pocetku.
Dakle, slobodno kreni u teretanu i ne obaziri se na lupetanja vrsnjaka. Oni nek sede pred monitorom i nagomilavaju salo uz cipseve, a ti nastavi da treniras. Samo se pazi, teretana je za neke velika zaraza bez koje neki ne mogu do kraja zivota :D :D :D
Sačuvana
3LW
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 31, 2011, 08:47:26 posle podne »

E ljudi pozdrav svima pre svega,evo pitanja.Ja treniram 7 meseci,bez tegova,i relativno sam zadovoljan,ali dolazi zima i necu biti u mogucnosti da vezbam napolju pa sada stavljam teretanu kao opciju da ne bi prekinuo trening,da li je to pametno po vama,da li da dizem tegove redovno ? U septembru punim 15,da li rizikujem nesto ako krenem? Zanimaju me vasa misljenja,da li neko ima iskustva sa time ?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.041 sekundi sa 13 upita.