TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399771 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 13, 2025, 09:14:47 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Program treninga Nemačkog obima  (Pročitano 3330 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #12 poslato: Septembar 14, 2010, 12:43:45 posle podne »

Dan 1-Grudi, LeĂ°a; Dan 2-Noge, listovi, stomak; Dan 3 -odmor; Dan 4-Ruke, ramena; Dan 5-odmor.    ŠTA MISLITE O OVOM TRENINGU?

Ovakav sistem raspodele meni nikada ne bi doneo rezultate (mislim po rasporedu partija) razlog je evo recimo primer prvog dana grudi i ledja..pa ja kada radim grudi ruke ne mogu vise pomeriti a ne da radim jos ledja ili obrnuto posto za ledja bas odvajam dosta vremena.Nekako mi to ne ide.Opet noge recimo odvajam posebno skroz i nikad skoro ne radim sa njima nista jer ipak su mi slaba partija pa kada napumpam vec krv u njih onda se trudim da tu i ostane sto duze u misicu.
Pobornik sam sistema da se one slabije parije rade posebno i da se nista ne ubacuje.A samih kombinacija ima dosta.
Pa opet svako radi kako mu odgovara,nikako ne kazem da je ovo los sistem samo sam naveo svoj primer da meni ne bi odgovarao.
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #11 poslato: Septembar 14, 2010, 12:34:18 posle podne »

Pa jeste, pogotovo sa kilažama koje ti radiš. Onda opet GVT ima dosta precizno diziranje opterećenja i sve je objašnjeno u procentima što znači da ne možeš sam da odreĂ°uješ odokativno koliko treba kila da dižeš. Tako da ukoliko hoćeš da radiš GVT moraš pratiti ono što je zapisano. Onda opet mislim da bi morao da menjaš neke vežbe jer si u kolicima.

Da,da jeste, nemogu to nikako. Dobar mi je ovaj moj, kad mi dosadi ja malo obrnem redosled vežbi, broj ponavljana, usporim tempo ili ubrzm zavisi. Hvala momci na objašnjenjima ;-)
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #10 poslato: Septembar 14, 2010, 12:23:20 posle podne »

Pa jeste, pogotovo sa kilažama koje ti radiš. Onda opet GVT ima dosta precizno diziranje opterećenja i sve je objašnjeno u procentima što znači da ne možeš sam da odreĂ°uješ odokativno koliko treba kila da dižeš. Tako da ukoliko hoćeš da radiš GVT moraš pratiti ono što je zapisano. Onda opet mislim da bi morao da menjaš neke vežbe jer si u kolicima.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 14, 2010, 12:02:43 posle podne »

E to već ima smisla, toga sam se i plašio. Ja radim grudi triceps; leĂ°a biceps; ramena. Pošto radim jak trening grudi a i triceps jak, treba mi dug odmor. Mnogo bi mi bilo da radim grudi pa za dva dana triceps da ubijam ponovo, zato ga dokrajčim posle grudi da ima duži oporavak. Jednom nedeljno radim grudi triceps ubijem tu minimum tri sata,dokrajčim se.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #8 poslato: Septembar 14, 2010, 11:21:36 pre podne »

Verujem da znaš, ali ako je loš izbor ponavljanja, serija i vežbi onda raspored mišićnih partija po danima ne znači baš ništa. Generalno govoreći ukoliko su prethodno navedni parametri dobro osmišljeni onda raspored mišićnih grupa po danima ima najmanje efekta.

Primer. Prvi dan ovde su ti grudi i leĂ°a, a četvrti dan su ti ruke i ramena. Ukoliko na prvi dan odabereš vežbe za grudi koje se dosta oslanjaju na ramena i triceps i onda na četvrti dan radiš vežbe za ramena i triceps koje takoĂ°e dosta aktiviraju grudi onda moraš da vodiš računa o tome da ne preteraš sa brojem ponavljanja, serija i kilažom kako bi imao dovoljno oporavka do sledećeg treninga grudi. Onda opet ako hoćeš da forsiraš jedan od ovih mišića recimo grudi onda ćeš i četvrti dan da radiš propadanja za triceps ili ako hoćeš da forsiraš gornji doe grudi onda ćeš za ramena da radiš potisak bućicama iznad glave na klupi recimo pod uglom od 70-80 stepeni i slično. Opet kažem ovo je neki primer i nije ni deo priče o planiranju treninga.

TakoĂ°e uticaj ima i to kako si trenirao pre GVT-a. Jer ako si trenirao sa velikim obimom treninga neki duži vremenski period i shvatio da ti treba promena jer si zaglavio sa napretkom onda neće biti mnogo smisla da kreneš još jedan obiman trening nego će više smisla imati da radiš neki intenzivan trening tipa DC itd. Ne znam dali si me sad shvatio zašto sam rekao da je ovo samo raspored mišićnih particija po danima?
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Septembar 14, 2010, 11:20:03 pre podne »

Ovakav split se radi u German Volume Trainingu (GVT).  On je specifičan ne po vežbama ili tome kako su podeljene partije, već po načinu na koji se rade. Ideja je da se radi po jedna višezglobna vežba za svaku partiju 10x10 tempom [4-0-2-0], sa 1,5min pauze izmeĂ°u serija i posle dodati malo sa još tri serije neki izolacione vežbe (tempo 3-0-2-0). Vrlo efikasna stvar za ako hoćeš da porasteš (a bogami i malo da se stešeš, jer je kalorijska potrošnja sumanuta).

A ako pitaš za vežbe - tipa raspored dana da radiš klasika tegove - može. Why not? Jedino što je prilično taxing varijanta. Lično, grudi leĂ°a je (za mene) da ne možeš da se sastaviš posle. Grudi radim sa vrlo jakim zeal-om, a leĂ°a su mi ubedljivo najjača partija tako da se i tu neminovno potrošim. Sve zavisi šta ti je cilj.
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Septembar 14, 2010, 11:02:28 pre podne »

Pa mene su dani interesovali ,partije razumeš, ne vežbe, nisam tutuk znam vežbe
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #5 poslato: Septembar 14, 2010, 10:42:57 pre podne »

GVT je odličan trening, ali ovo što si ovde napisao Senkoviću je samo raspored mišićnih particija po danima, a ne kompletan trening. Uostalom ovaj trening je namenjen za bildere, a ne snagaše...el ti to hoćeš u bildere možda :)
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #4 poslato: Septembar 14, 2010, 10:21:19 pre podne »

ROFL, al si ga preveo  :D
Objasnio mu je =)
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #3 poslato: Septembar 14, 2010, 09:51:07 pre podne »

ROFL, al si ga preveo  :D
Sačuvana
Dominator
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 14, 2010, 09:20:46 pre podne »

Postoji topic:

http://forum.pansport.rs/index.php?topic=7335.150
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 14, 2010, 08:03:11 pre podne »

Dan 1-Grudi, LeĂ°a; Dan 2-Noge, listovi, stomak; Dan 3 -odmor; Dan 4-Ruke, ramena; Dan 5-odmor.    ŠTA MISLITE O OVOM TRENINGU?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.14 sekundi sa 18 upita.