TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399732 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 12, 2025, 10:50:07 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: trening nogu  (Pročitano 2885 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #12 poslato: Septembar 30, 2010, 01:45:37 posle podne »

Kontam da u tvom slučaju i nije problem jer imaš dovoljno snage i iskustva, ali početnici bi definitivno imali više koristi od držanja šipke dovoljno usko ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #11 poslato: Septembar 30, 2010, 12:06:09 posle podne »

Verovatno moguce,ima logike,ali ja licno bolje osecam kada drzim sipku siroko,verovatno jer mi je trapez jak  ;)...U svakom slucaju,slazem se,ali probati obe opcije,bitno da su ledja prava.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #10 poslato: Septembar 30, 2010, 11:59:56 pre podne »

Ja samo ne mogu da se složim sa time da se šipka treba držati široko, jer u tom slučaju će se gornji deo leĂ°a mnogo teže držati pravo, što bi se moglo pokazati kao kritično za dobru formu čučnja. Kada se šipka drži dovoljno usko (koliko to ramena i hipertrofija dozvoljavaju) onda će lopatice biti svo vreme spojene i samim time srednji deo leĂ°a će stojati pravije i čvršće. Ljudi obično drže šipku široko zato što im je rameni zglob nedovoljno razgiban.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 30, 2010, 10:17:21 pre podne »

...narocito u predtakmicarskom periodu,koliko je dobra vezba uvek mi se povraca posle toga :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #8 poslato: Septembar 30, 2010, 09:45:04 pre podne »

da li radite iskorak u hodu, sa tegovima naravno?

Ova vežba je meni lično omiljena i "umrem" dok je odradim... puls ode gore nenormalno
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Septembar 30, 2010, 09:42:16 pre podne »

da bi bio stabilniji dok radis cucan,sipku drzi siroko i da je oslonjena na trapezijusu ,glavu sve vreme drzi gore,a donji deo ledja pravo.Pomocna opcija ti je da stavis klupu ispod dok ne uhvatis pravi ritam i pokret.Noge (kvadricepse) je sasvim dovoljno odraditi jednom nedeljno ,ali ih odradi 100 %,stim da zadnju lozu moxes ubaciti nevezano i drugi dan.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #6 poslato: Septembar 30, 2010, 07:02:00 pre podne »

Valja raditi pun čučanj, samo što većina ljudi nije u stanju da radi takav čučanj, što zbog loše mobilnosti, što zbog loše elastičnosti mišića i tetiva, tako da kod svakog vežbača prvo treba proveriti u kakvom je on trenutnom stanju pa prema tome odrediti progresiju treninga nogu. Čučanj do paralele verovatno najviše opterećuje kolena, ali se kod bildera obično radi zato što dublji čučanj više aktivira zadnju ložu i gluteus, tako da pun čučanj bolje pogaĂ°a sve mišiće nogu, a do paralele bolje pogaĂ°a quadriceps. Ono što je takoĂ°e bitno napomenuti je da se pod paralelom smatra kada gornji deo butine bude paralelan sa podom...
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 29, 2010, 11:56:23 posle podne »

Ceo pokret uvek kod svih višezglobnih vežbi. Kod čučnja bi to bilo da upadneš u minus. Dakle, malo da zadnjica bude ispod nivoa kolena. Ne valja ići skroz "ass to the grass" kao što neko propoveda, jer kolena prilično stradaju u tom slučaju.
Ipak, čekamo nekog iskusnijeg da se obrati i kaže šta ima na ovu temu (i ispravi eventualno nešto što sam loše izjavio). :)
Sačuvana
Hard-A-Way
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 29, 2010, 10:14:14 posle podne »

Imam jedno pitanje u vesi s cucnjom...
Da li je bolje raditi pun cucanj, tj. do kraja ili do 90 stepeni? Sta je bolje za  misice i da li uopste pogadja isto?
Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 02, 2008, 12:31:25 posle podne »

normalan,malo nize od paralele butine i poda.
videcu da iskombinujem nesto sa tim super serijama,mada i ovo normalno lepo ide.
radio sam noge u ponedeljak tj pre 3dana i mogu reci da je upala dosta opala,ne boli na dodir ali boli malo kad se pritisne i malo kad hodam,,,super taman ce lepo da se odmore do ponedeljka : )
Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 02, 2008, 08:19:21 pre podne »

tacno list,ja sam sve citao na engleskom ne znam kako se zovu na serbiano.

znam da je cucanj najbitnija vezba ali imam taj beni strah kad radim cucanj i zato mislim da noge ne radim maksimalno i zato ubacujem leg press.
Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 01, 2008, 08:37:36 posle podne »

radio sam noge pre dva dana,cucanj,leg press,leg extension,leg curl,i calf raises za ono meso ispod kolena lol podkolenica valjda,znam da je na engleskom calf a na srpskom..

cucanj ne radim maksimalno jer iskreno da vam kazem da se bojim da uradim koliko mogu kad se spustim stalno me muci to da mi ne ispadne sipka...ne radim sa mnogo manjom tezinom mozda 56-7kila posle radim leg press i bas dobro uradim noge

sad opet isto pitanje kako radite noge,posto je moj osnovni cilj masa radim sa najvecom tezinom kojom mogu pravilno da radim u opsegu 7-8.

proslo je 2dana,prekljuce u ovo vreme sam radio noge i osecam upalu i taman ispadne da ona prestane dva dana pre nove ture(iz predhodnih tura sam ovo provalio)...da li treba da zadrzim ovako da radim maksimalno,ili da smanjim mada ne vidim razlog zasto bih?

No pain,no gain ;)
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.085 sekundi sa 18 upita.