TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399320 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 08:42:14 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Rezultati :)  (Pročitano 7372 puta)
1Sasha3
Član
**
Van mreže Van mreže

Believe in yourself when no one else does.

« Odgovor #32 poslato: Mart 23, 2011, 04:43:16 posle podne »

Obavezno javi "after" rezultate! :)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #31 poslato: Mart 23, 2011, 04:10:20 posle podne »

Pricao sam sa komsijom koji radi na tehnickim stvarima vage,kaze da su njeni rezultati poput uzorka krvi,moze se na njih uticati ako recimo dva dana-tri dana jedete masnu hranu ili ne pijete dovoljno vode,posto ona ocitava da se tako izrazim "najsvezije" podatke,tako da ako recimo pojedete burek 2 sata pre merenja rezultati mogu da se pogorsaju 5-7%,a nekad cak i vise...Ja sam tri dan pre merenja ziveo na bureku,slatkisima,alkoholu...inace pokazala je i da ne pijem dovoljno vode a popijem 2-3 L dnevno,ali ta tri dana sam popio po casu dnevno.Jeb.la  ga vaga,samo sam se iznervirao :) ,inace dogovorili smo se da se ponovo izmerim u petak,a to ce biti peti dan da jedem kako treba(od kad sam ta tri pre prethodnog merenja dao sebi oduska posle 3-4 meseca),pa cemo videti tad,a videcu i kaliper da nadjem... :)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #30 poslato: Mart 23, 2011, 04:01:47 posle podne »

Sinoc sam bas citao u knjizi Vezbanje i zdravlje deo merenje telesnih masti,i merenje kaliperom,pa sa njim kad budem izmerio nema sanse da cu imati vise od recimo 12%,jer na ti mesta na kojima se meri kod muskarca ja nemam gram viska,na grudima jedva da moze da se uhvati bice verovatno 0,5 isto tako i na nadkolenici,jedinino na stomaku ima i to koze ali i tu nece biti preko 1 cm... Bas cu da nadjem kaliper i izmerim...
  Knjigu mi je preporucio prof. Koprivica na jednom predavanju,u njoj su bas sve osnovne stvari i ko je procita imace vise nego pristojno znanje o fizickim aktivnostima,zdravlju,a svakako da nije dovoljna za recimo jednog reprezentativnog trenera,jer njegovo znanje treba da bude daleko vece...zato je prof. Koprivica i preporucio to svim studentima prve godine DIF-a jer je to neko osnovno znanje koje je i vise nego dovoljno za sve rekreativce,a taman za pocetak nekog studenta koji bi jednog dana trebao i da napise tako nesto ili trenira vrhunske sportiste.

kaliper meri ukupnu kolicinu masti u organizmu, a formule su veoma razlicite pa se moze zahtevati merenje na od 3 do 21 mesta, najcesce se primenjuje 7 tacaka merenja. Ipak potrebno je i malo iskustva u rukovanju ovim instrumentom, jer je mesta potrebno veoma precizno pogoditi. Mnogo je preciznije od 99% bioimpedanci koje su nama na raspolaganju.

vezbanje i zdravlje je odlicna knjiga za svakog rekreativca i amaterskog sportistu.
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Mart 23, 2011, 02:11:16 posle podne »

Sinoc sam bas citao u knjizi Vezbanje i zdravlje deo merenje telesnih masti,i merenje kaliperom,pa sa njim kad budem izmerio nema sanse da cu imati vise od recimo 12%,jer na ti mesta na kojima se meri kod muskarca ja nemam gram viska,na grudima jedva da moze da se uhvati bice verovatno 0,5 isto tako i na nadkolenici,jedinino na stomaku ima i to koze ali i tu nece biti preko 1 cm... Bas cu da nadjem kaliper i izmerim...

kaliper meri ukupnu kolicinu masti u organizmu, a formule su veoma razlicite pa se moze zahtevati merenje na od 3 do 21 mesta, najcesce se primenjuje 7 tacaka merenja. Ipak potrebno je i malo iskustva u rukovanju ovim instrumentom, jer je mesta potrebno veoma precizno pogoditi. Mnogo je preciznije od 99% bioimpedanci koje su nama na raspolaganju.

vezbanje i zdravlje je odlicna knjiga za svakog rekreativca i amaterskog sportistu.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Stefan L.
Gost
« Odgovor #28 poslato: Mart 23, 2011, 01:49:33 posle podne »

Za NS ne znam,posto sam iz Va,ako neko zna neka napise,a moze da se kupi od 1200 din pa na dalje,samo treba naci... :)
Sačuvana
Xenia
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Mart 23, 2011, 12:02:12 posle podne »

gde ima da se kupi kaliper i koliko koshta? ili gde to moze u ns-u da se odradi, mozda pri nekoj teretani?
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #26 poslato: Mart 23, 2011, 10:00:33 pre podne »

Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Mart 23, 2011, 06:17:09 pre podne »

Da kazem i da kvalitetna bioimpedanca o kojoj pricate kosta oko 1500e.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Mart 23, 2011, 06:12:30 pre podne »

profesionalni fudbaleri uglavnom imaju 8-12% bf, idealno 10%, nema potrebe ni vise ni manje.
to merenje vagom ti nista ne znaci, jer postoji spisak od 15 stavki koje moras ispuniti pre nego sto stanes na nju. zato kaliper u ruke.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Stefan L.
Gost
« Odgovor #23 poslato: Mart 23, 2011, 12:06:10 pre podne »

Ovo sto sam napisao 15%,mislio sam da je kod nasih fudbalera u proseku 15% BF,zato uglavno svi kad odu napolje idu na dijetu. :) Lekic,Kacar,Veljovic,Kranjcar,Misimovic...svi su kad su otisli u inostranstvo isli na dijetu a niko nije izgledao da ima koje kg viska,ali uvek moze bolje,sve u misice. ;)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #22 poslato: Mart 23, 2011, 12:00:22 pre podne »

Moracu ja ba bacim neke slikice pa da se uverite u plocice. ;) Vule,da si rekao tesko je sa fudbalom dobiti cistu misicnu masu pa ajde(zbog katabolizma pri trcanju),ali za masti...90% fudbalera se ugoji prilikom pauze,jer dok treniraju jedu kao nenavidi i unose recimo oko 500 g UH dnevno,a neko od prisutnih na forumu je rekao da kad je na masi unosi 300-600 g UH,pa ti vidi sad...Jos nesto,kod nas su fudbaleri jos na starinski nacin gradjeni(nedovoljno misicne mase) u odnosu na svet(gde je recimo normalno da ako si visok 180 cm imas 80 kg,a da budes u plocicama i bez trunke sala),jer kod nas ko 90% onih koji su 180 cm visoki a imaju 80 kg imaju i malo salceta.Neko mi je na forumu rekao da je kod nas prosek i ok ima 15% masti...Uzecu za primer Zvezdu i Partizan,ne racunajuci igrace koji su stranci i povratnici iz inostranstva,a i one zgoljave,ovi ostali,kojih je 50% imaju oko 15% BF...Uostalom nije ni bitno,okacicu za koji dan par slicica pa cete videti da nema sala a ipak vagica kaze 18%...ne znam koliko je na rezultat merenja uticalo to sto sam prethodna 2 i po dana jeo samo ono sto ne treba,mislim da nije,ali...
Sačuvana
1Sasha3
Član
**
Van mreže Van mreže

Believe in yourself when no one else does.

« Odgovor #21 poslato: Mart 22, 2011, 08:45:54 posle podne »

Ma ti sa fudbalom i teretanom + sredjenom ishranom nema sanse da imas preko 15% BF ... bar moje neko misljenje

... i ako mu se vide abdominalni misici to je max oko 10%...
Sačuvana
Vule~
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Mart 22, 2011, 08:39:50 posle podne »

Ma ti sa fudbalom i teretanom + sredjenom ishranom nema sanse da imas preko 15% BF ... bar moje neko misljenje
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #19 poslato: Mart 22, 2011, 08:26:49 posle podne »

Trenutna ishrana pa ako moze sugestije,kritike... DORUCAK u 8 h: Ovsene,jecmene i laneno seme sa mlekom ili Whey-om,UZINA: Jabuka i Banana,RUCAK u 13 h: tri cela jajeta i dva belanca sa 100 g Pirinca( i po nekad jogurtom),RUCAK br. 2 u 16h: dinstana Piletina ili Junetina(250 g) sa 100 g Pirinca(svaki drugi dan i krompir uz pirinac),VECERA u 20 i 30 h: isto dinsata Junetina ili Piletina(250 g) i pirinac(100 g). :) To je to,svaki radni dan(pon.-pet.),a u subotu jedem sve i svasta a u nedelju prvu polovinu dana sve i svasta a drugu zdrav zivot... :) ;) Ovu subotu i nedelju sam uveo jer sam tokom visoko proteinske dijete video da su mom organizmu povremeno potrebni takvi dani...Zasto,posle mesec dana dijete sam naredne dve nedelje stagnirao,pa mi palo na pamet da se nazderem slatkisa i vidim sta ce biti,i to je dalo rezultate.Valjda tako prevarim organizam pa on nastavi sa "otpustanjem" masnoca,jer ocigledno da posle odredjenog vremena dijete,organizam pocne sve slabije da "otpusta" masti,i potrebno ga je "zavarati" da bi nastavio proces "topljenja" masnih naslaga.Eto,zavrsi nekako roman... :)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #18 poslato: Mart 22, 2011, 08:09:55 posle podne »

SviĂ°a mi se što ti je sreĂ°ena ishrana ;)
meni se čini da je tvoj izgled pretežno genetika i doabr trening uz visok nivo testosterona (preotpostavljam da imaš manje od 30) a ne toliko od stvarnog niskog procenta masti.. možda grešim...
ali ovo nije kritika nego komentar.... da li je važno koliki ti je BF? Pa ako dobro funkcionišeš i zadovoljan si svojim izgledom - ne, nije bitno
Upravu si,genetika mi je veoma naklonjena a tek testosteron,pisao sam vise puta na forumu da sam cak morao da pijem lek kako bi mu "usporio" rad,ja sam inace prirodno dopingovan testosteronom,i otac i deda su imali isti slucaj. :) ;) Ishranu sam sredio koliko je to moguce za svoj sport(fudbal) i odmah je dalo rezultate,stvarno sam prezadovoljan. :) A BF cu vremenom da dovedem bar izmedju 10 i 15%,ipak je ishrana sredjena tek 4 meseca. :) P.S Imam 22 god,ako si na to mislila... :)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 19 upita.