TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399320 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 08:55:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Na kontrolu kod lekara  (Pročitano 3191 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: April 11, 2011, 08:58:22 posle podne »

Ovako, objektivno samo jedna vrsta antibiotika nikako ne sme da se uzima sa alkoholom (metronidazol).
Za ostale natibiotike ne postoji kako se kaže apsolutna kontraindikacija (ne nikako ne uzimati alkohol) ALI obzirom na to da metabolizam alkohola varira od osobe do osobe te da može poremetiti metabolizam lekova u jetri (pojačati, smanjiti ili poništiti njihovo dejstvo) mi kažemo da se ne pije alkohol dok se uzima antibiotik - znači samo zato što ne znamo kako ko i kojom brzinom metaboliše alkohol.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #14 poslato: April 11, 2011, 03:01:07 pre podne »

Ja koliko znam, alkohol smanjuje dejstvo antibiotika.. Nikad nisam konzumirao alkohol dok sam pio lekove, tako da ne znam kakva je reakcija organizma. Ali ja mislim da se to podrazumeva. Mene je konkretno zanimao odgovor da li sme odmah posle lekova..ja sam eto, juce bio na nekoj proslavi i pio belo vino, a terapiju lekova sam zavrsio u cetvrtak prosle nedelje..i nikakve nezeljene efekte nisam imao :)
Smanjuje dejstvo antibiotika... Ali to bi pisalo isto kao sto pise da neki antibiotici ne idu sa mlecnim proizvodima posto isto smanjuje ucinak... ili pise da li na prazan stomak bla bla.. Valjda ne bi izostavili alkohol da je to tako bitno??
Sačuvana
gnew
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: April 10, 2011, 10:02:36 posle podne »

Ja koliko znam, alkohol smanjuje dejstvo antibiotika.. Nikad nisam konzumirao alkohol dok sam pio lekove, tako da ne znam kakva je reakcija organizma. Ali ja mislim da se to podrazumeva. Mene je konkretno zanimao odgovor da li sme odmah posle lekova..ja sam eto, juce bio na nekoj proslavi i pio belo vino, a terapiju lekova sam zavrsio u cetvrtak prosle nedelje..i nikakve nezeljene efekte nisam imao :)
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: April 10, 2011, 09:34:52 posle podne »

Evo sad sam procitao papir u kutiji za Cliacil i ne pise nigde nista za alkohol. I gledao sam jos neke visiren itd.  Kako to ?
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: April 09, 2011, 12:49:27 posle podne »

Piše na papiru koji je u kutiji.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: April 08, 2011, 09:55:58 posle podne »

Ne razumem zasto ta zabrana konzumiranja sa alkoholom ne pise na kutijama antibiotika?
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: April 08, 2011, 01:08:31 posle podne »

Alkohol ako želite možete uzimati dan posle poslednje doze antibiotika... važno je samo da ne uzimate alkohol dok pijete antibiotike
Sačuvana
gnew
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: April 08, 2011, 11:04:33 pre podne »

Ok :)
Hvala ti na odgovoru !
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: April 08, 2011, 12:36:12 pre podne »

za prevenciju - alkohol  :D (zezam se... mada alkohol u vrlo ima i nekih dobrih strana  ;) )
a sada ozbiljno. za prevenciju uzimaj veće doze multivitamina (posebno antiox C i E, selen...)
http://www.pansport.rs/Vitaminsko-mineralni-kompleksi.html
http://www.pansport.rs/Antioksidanti.html
dovoljno odmora i sna, izbegavaj stres, uzimaj glutamin http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Glutamin.html
ako nemas temperaturu i dobro se osecas, mozes se pocasititi sa casom dve vina  ;)
Sačuvana
gnew
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: April 07, 2011, 11:43:58 posle podne »

Ja samo da vam se javim :)
Imao sam bas temperaturu na dan kada sam trebao da odem kod lekara da dam krv. Tako da se sve poklopilo. Doktorka je instistirala da se odradi kompletna provera parametra vezanih za jetru i bubrege. Naravno, kada su stigli rez. sve je bilo u redu :)
Imam jedno pitanje. Mozda je off, ali da ne otvaram novu temu.
Naime, koliko dana posle uzimanja antibiotika (kod mene je bio slucaj hemomicin i tamiflu) smem da koristim alkohol (3-4 case belog vina, 18-ti rodjendani, znate vec :) ) ?
I sta mi preporucujete kao prevenciju od kijavice i upale grla? (znam da alkohol nikako ne sme :) . ali takva je situacija)
POZDRAV !!!
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 21, 2011, 03:48:04 posle podne »

nema veze što koristiš proteine, to se neće videti
jedino ako koristiš kreatin to bi se moglo videti kao povišen kreatinin u serumu
Sačuvana
gnew
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 20, 2011, 11:10:04 posle podne »

Tek za 10-tak dana idem. Pa kada stignu rezultati, javicu vam :)
Poz!
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 20, 2011, 10:54:10 posle podne »

Verovatno će sve biti ok.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 20, 2011, 12:29:06 pre podne »

kontrola laboratorije ne može da škodi... no, supl. whey-om ne bi trebalo da napravi promene u laboratoriji... povećanje proteina u mokraći rezultat je oštećenja bubrega, tako da normalno uzimanje proteina ne treba da se pokaže u nalazu mokraće.
ako bude neki problem, javi..
Sačuvana
gnew
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 19, 2011, 08:16:27 posle podne »

Poz svima!
Sledeci vikend idem kod lekara da dam krv i mokracu, posto moji roditelji misle da zato sto pijem whey protein imam neke sporedne efekte...
Pre neki mesec sam davao zadnji put krv i mokracu (ali tada sam bio na neku kontrolu) i sve je bilo u granicama normale. Proteine pijem skoro 2 meseca. Ja znam da whey protein nema sporedne efekte i da je sasvim normalno da se unosi, ali ipak me zanima.. da li moze on doprineti trenutnom povecanju neke stavke(prametra..kako god) sto se proverava putem krvi i mokrace.. npr povisenost proteina .. itd. ..
Lekaru cu da kazem da pijem surutku u prahu (onu iz super-marketa) posto ako cuju da pijem ovaj protein, odmah ima da kazu mojima da su to steroidi....inace ako sve bude u redu, a nadam se.. planiram da za mesec dana ubacim kreatin i amino :)
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 18 upita.