TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405360 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 03, 2025, 01:00:05 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: podela treninga na gornji i donji deo tela?  (Pročitano 5383 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #13 poslato: Februar 28, 2012, 11:25:01 posle podne »

malo sam korigovao program u skladu sa sugestijama.

ono sto mi je problem je sto prakticno nemam napretka na rukama. da li radim previse, da li radim premalo, ne znam, ali napretka nema ili je uzasno mali. po ovom programu bi trebao da treniram biceps i triceps sa po jednom vezbom dva puta nedeljno (dve serije po 12 ponavljanja).

pokusavao sam da se maksimalno usresredim na formu, ali nemam pojma sta je. malo me to nervira, mozda neki predlog?

Više zgibova, više propadanja, više potisaka i ne moraš ni raditi biceps i triceps, a ruke će ti sigurno rasti...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 28, 2012, 04:06:37 posle podne »

ono sto mi je problem je sto prakticno nemam napretka na rukama. da li radim previse, da li radim premalo, ne znam, ali napretka nema ili je uzasno mali. po ovom programu bi trebao da treniram biceps i triceps sa po jednom vezbom dva puta nedeljno (dve serije po 12 ponavljanja).

pokusavao sam da se maksimalno usresredim na formu, ali nemam pojma sta je. malo me to nervira, mozda neki predlog?

Po meni je to jako malo za napredak...
Sačuvana
Vandal
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 28, 2012, 03:31:17 posle podne »

Ja sam najvise razvio ruke koristeci slozenije vezbe sa vecom kilazom kao sto su: rameni potisak sipkom/bucicama, grudni potisak ravni/kosi sa bucicama/sipkom, zgibovi siroki (nadhvat) i uski (podhvat), propadanja, uski bench press. Kroz sve ove vezbe dosta rade biceps i triceps. Ako vec imas problem sa rukama duzi period ja bih prvo pogledao da li je ishrana u redu, da li imas kalorijski visak da uopste napredujes u kilazi pa onda gledao na intezitet, ponavljaja, serije, kilaze itd.
Sačuvana
"scientia est potentia"
gepard90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 28, 2012, 12:02:14 pre podne »

Sačuvana
Vandal
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 26, 2012, 02:34:11 posle podne »

Mozda je mislio na Dorian Yates Stiff legged deadlift moze ovo za zadnju lozu

obrnuti pregib na klupi

Verovatno mislis na hiperekstenziju, nemas potrebe jer ce ti iovako taj zadnji deo ledja "eksplodirati" dok budes radio cucanj.
Sačuvana
"scientia est potentia"
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #8 poslato: Februar 26, 2012, 02:18:17 posle podne »

Iato tako ćeš teško raditi čučnjeve i mrtvo dizanje isti dan, jer ako možeš da uradiš ove dve vežbe istog dana onda nešto radiš skroz pogrešno.
Sačuvana
gepard90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 26, 2012, 12:36:47 posle podne »

ok, razumem. zgibovi su bolji sigurno, bar mene vise pogode. za ramena mogu da ubacim bocno podizanje bucica.

sta bi izbacio ili dodao? benc, cucanj i mrtvo je tu, a izolacione za ruke sam dodao jer na njima imam najslabiji napredak, pa da ih vezbam dodatno.
Sačuvana
Vandal
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 26, 2012, 10:09:22 pre podne »

zgibovi
vucenje na latu siroko

Ovo ti je isto sranje. Radi jednu od te dve vezbe. I treba da ubacis nesto za ramena. Ja se ne bih opterecivao izolacionim vezbama
Sačuvana
"scientia est potentia"
gepard90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 25, 2012, 11:16:08 posle podne »

u redu, sta mislite o ovome programu?

gornji deo tela

benc pres
zgibovi
vucenje na latu siroko
biceps pregib bucicama
triceps potisak bucicom iznad glave

donji deo tela

cucanj
obrnuti pregib na klupi
podizanje na prstima
mrtvo dizanje
klasicni trbusnjaci

serija zagrevanja sa malom tezinom, onda 3x10 sa istom kilazom (koji bi progresivno podizao). u teretani bi bio svaki drugi dan, jedan dan radim gornji, a jedan dan radim donji deo tela.

ponedeljak - gornji
sreda - donji
petak - gornji
nedelja - donji
utorak - gornji
cetvrtak - donji
subota - gordnji

i tako u krug.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #4 poslato: Februar 25, 2012, 10:52:51 posle podne »

Nema bolje stvari za početnike, a iskreno i 90% ljudi na ovom forumu bi imali napredak da krenu ozbiljno da rade takve treninge...
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #3 poslato: Februar 25, 2012, 10:46:12 posle podne »

Imam jedan dobar savet, a glasi vako: dogovori se sa zenom(abowe me) i uradi kako TI hoces, tako treba. ;D rock on
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 25, 2012, 05:34:01 posle podne »

mislim da je bolje da radis odvojeno misicne grupe s'tim sto bi mogao da u istom danu radis biceps i triceps a ne odvojeno...trbusnjaci svaki drugi trening ...
Sačuvana
gepard90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 25, 2012, 04:07:45 posle podne »

sta mislite o ovom nacinu treninga? pre dva meseca sam krenuo da treniram po sistemu da skroz odvajam grupe misica (grudi, biceps, ledja, triceps, noge, ramena, trbusnjaci) medjutim, citao sam dosta o tome da takvi treninzi mozda nisu najbolji za pocetnike.

meni se kod ovog treninga najvise dopada sto ukljucuje neke osnovne vezbe, sto verovatno pruza bolji napredak u masi (jer sam mrsav i to mi jeste cilj). takodje, osecam da kod ovog potpunog razdvajanja grupa misica neke misice jednostavno treniram previse (dolazi do preforsiranja sigurno i manjeg napretka) i prosto sam prilicno umoran.

da li mislite da bi bilo pametno preci na podelu na gornji i donji deo tela? nasao sam zanimljiv link na tu temu - http://www.aworkoutroutine.com/the-muscle-building-workout-routine/ tu su navedene vezbe i sistem treniranja.

Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.065 sekundi sa 13 upita.