TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397971 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: JordanSnots

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 02:29:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: OPADANJE KOSE  (Pročitano 6706 puta)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 04, 2012, 09:08:50 pre podne »

Ironija je što je dosta onih sa dobrom kosom a opet ošišani na nulu...

Sve se leči osim nesrećnog detinjstva :)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 04, 2012, 08:54:14 pre podne »

Ironija je što je dosta onih sa dobrom kosom a opet ošišani na nulu...
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 04, 2012, 12:50:22 pre podne »

Ma ajde bre, sada je IN biti celav, pa i ja ocelaveh malo tu i tamo,pa sta, budes zajeban i tolko,celav nabildan komplementarne stvari :P
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Septembar 22, 2012, 04:06:44 posle podne »

Gde si nasla da moze indukovati celavost? Moze samo naglasiti tvoju genetsku predispoziciju za celavost, koliko znam, nema dokaza za ovo prvo.
Mada skoro sve nuspojave vezane za steroide su uglavnom teoretske, jer iz etickih razloga empirija nije proucavana.

To i ja tvrdim, pogledaj malo prethodne postove, i ne cepidlachi sa mojom konstrukcijom rechenice, ko razume shvatice zashto je bash takva ;)

Jedan mali tip - znam da je postojala priča vezana za šampone koji u sebi sadrže inhibitor 5-alfa-reduktaze. To bi moglo da pomogne kod ćelavosti muškog tipa potencijalno.

Ideja leži iza toga da je za umiranje folikula odgovoran derivat testosterona (DHT), koji se generiše dejstvom 5ar, koja je zastupljena u skalpu.

Mislim da je jedno od imena tih šampona Nizoral ili tako nešto. Ovo sam izvukao iz malog mozga, daaaavno sam nešto o tome čitao, ali ništa vas ne košta da malo izguglate ako sam vas zainteresovao. ;)

Ti mi trebash!
Dakle, dragi zabavniche ( :P ),

chitala sam o tome da vishak testosterona moze indukovati celavost kod mushkaraca, medjutim, imam 2 jako dobra drugara powerliftera koji su godinama unazad na hemiji a imaju lepu, gustu crnu kosu- kako sad to funkcinishe?!

Hvala unapred, Sladza IV 7 :P

Prvo nije višak testosterona, već DHT-a. To sa folikulima dlake je jako pipava i još potpuno neobjašnjena stvar, ali generalno zavisi od interakcija različitih ćelija u njemu. Pogledaj ove reference što sam ih ostvio, otprilike dovode u vezu količinu DHT-a u skalpu sa ćelavošću, a dok testosteron nema neke (direktne!) veze sa tim.

Drugo, to je pitanje genetike prevashodno i verovatno je da ima veze (tj ja pretpostavljam, nemojte me držati za reč) sa exprimiranjem 5ar u skalpu i lokalnoj konverziji testa u DHT. Tj to mu doĂ°e ta sklonost ka ćelavosti pretpostavljam.

Treće, to je verovatno samo deo slagalice. Priča sigurno nije as simple as test vs DHT. Ima tu još činioca. Ima nekih radova koji recimo dovode u vezu vit D sa rastom kose isl.

Da sumiram - nemam pojma, kao i ostatak sveta, ali postoje neke spekulacije. :P

srecom, estetska hirurgija uvek ima reshenje, posadish kosicu na glavicu i eto kako celavac moze postati chupavac ;)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Septembar 22, 2012, 03:42:01 posle podne »

Gde si nasla da moze indukovati celavost? Moze samo naglasiti tvoju genetsku predispoziciju za celavost, koliko znam, nema dokaza za ovo prvo.
Mada skoro sve nuspojave vezane za steroide su uglavnom teoretske, jer iz etickih razloga empirija nije proucavana.

Reci to istočnoj nemačkoj ;D
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Septembar 22, 2012, 03:41:41 posle podne »

Jedan mali tip - znam da je postojala priča vezana za šampone koji u sebi sadrže inhibitor 5-alfa-reduktaze. To bi moglo da pomogne kod ćelavosti muškog tipa potencijalno.

Ideja leži iza toga da je za umiranje folikula odgovoran derivat testosterona (DHT), koji se generiše dejstvom 5ar, koja je zastupljena u skalpu.

Mislim da je jedno od imena tih šampona Nizoral ili tako nešto. Ovo sam izvukao iz malog mozga, daaaavno sam nešto o tome čitao, ali ništa vas ne košta da malo izguglate ako sam vas zainteresovao. ;)

Ti mi trebash!

chitala sam o tome da vishak testosterona moze indukovati celavost kod mushkaraca, medjutim, imam 2 jako dobra drugara powerliftera koji su godinama unazad na hemiji a imaju lepu, gustu crnu kosu- kako sad to funkcinishe?!

Prvo nije višak testosterona, već DHT-a. To sa folikulima dlake je jako pipava i još potpuno neobjašnjena stvar, ali generalno zavisi od interakcija različitih ćelija u njemu. Pogledaj ove reference što sam ih ostvio, otprilike dovode u vezu količinu DHT-a u skalpu sa ćelavošću, a dok testosteron nema neke (direktne!) veze sa tim.

Drugo, to je pitanje genetike prevashodno i verovatno je da ima veze (tj ja pretpostavljam, nemojte me držati za reč) sa exprimiranjem 5ar u skalpu i lokalnoj konverziji testa u DHT. Tj to mu doĂ°e ta sklonost ka ćelavosti pretpostavljam.

Treće, to je verovatno samo deo slagalice. Priča sigurno nije as simple as test vs DHT. Ima tu još činioca. Ima nekih radova koji recimo dovode u vezu vit D sa rastom kose isl.

Da sumiram - nemam pojma, kao i ostatak sveta, ali postoje neke spekulacije. :P
« Poslednja izmena: Septembar 22, 2012, 03:43:16 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #23 poslato: Septembar 22, 2012, 03:40:20 posle podne »

Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Septembar 22, 2012, 03:13:01 posle podne »

Ti mi trebash!

Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Septembar 22, 2012, 02:22:06 posle podne »

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8077349
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9558487

neka teorijska baza
« Poslednja izmena: Septembar 22, 2012, 02:25:01 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Septembar 22, 2012, 02:19:25 posle podne »

Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Septembar 22, 2012, 11:45:15 pre podne »

I ja imam slican problem, imam 17 godina, naime ja sam mng nervozan lik, stalno sam besan pa tu malo koristim teretanu da se ispucam i smirim....

Naime psiha moze jako da utice na opadanje kose...

Kosa mi se proredila od proleca nekad i od tada stalno opada, imao sam mng gustu kosu pa se mng i ne primecuje al zbog toga ne smem da se osisam kratko....

Moj pedijatar je takav, kako sam ga izabrao svaka mi cast, ljudi sede u cekaonici i nerviraju se dok se ja unutra objasnjavam sa covekom u vezi gejnera i dekstroze....

Isao sam vec kod koznog lekara i dobio neki nemacki sampon, dosta pomaze pri rastu kose, ali kao sto vec rekoh glavni razlog opadanja kose je psiha (nerviranje, bes, razni pritisci koje neko vrsi na tebe, recimo na poslu...)

SVE SE LEČI OSIM NESREĆNOG DETINJSTVA.
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Septembar 22, 2012, 09:49:43 pre podne »

Zato se potrudi da se manje nerviras ;) Stres je smrt za sve..
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #17 poslato: Avgust 27, 2012, 01:24:07 pre podne »

Nije ni od toga. Poznajem 2 osobe koje su GODINAMA unazad na hemiji konstantno i obojica imaju jaku i gustu kosu.

Ne na grudima, ledjima, rukama i nogama! Bre! :D
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Avgust 27, 2012, 12:59:12 pre podne »

Kod osoba koje su genetski osetljive, kada testosteron doĂ°e u kontakt sa enzimima u ćeliji kose, on se pretvara u moćniji androgen DHT, koji se onda vezuje za receptore duboko unutar folikula kose. Posle nekog vremena, DHT uzrokuje da se folikul širi, što utiče na prirodni period kada se kosa "odmara". Neki folikuli tako nestanu, a drugi su nesposobni da nastave prirodan rast kose. Rezultat je - gubitak kose.

Zahvaljujem.

:)
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Avgust 27, 2012, 12:53:58 pre podne »

Nije ni od toga. Poznajem 2 osobe koje su GODINAMA unazad na hemiji konstantno i obojica imaju jaku i gustu kosu.

Glavni uzrok gubitka kose je testosteron, a jedini sigurni "lek" gubitku kose je kastracija.

Dobra stvar kod foruma je shto svako moze da iznese sopstveno mishljenje. Losha stvar je shto, na zalost, zaista svako moze da iznese sopstveno mishljenje, koje ce, na josh vecu zalost, neko neiskusan prihvatiti kao neku vrstu istine. Mada, josh uvek manja shteta od one koju namecu medijske kampanje. Istina je negde tamo...

http://www.youtube.com/watch?v=JDZBgHBHQT8
[/quote]

Samo bez nervoze :-)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.118 sekundi sa 18 upita.