TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399884 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 11:53:26 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Trening snage  (Pročitano 5015 puta)
NOX
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Big Daddy

« Odgovor #15 poslato: Avgust 05, 2009, 10:56:16 pre podne »

I tu treba ispravna periodizacija da se uvede, ne moze konstantno tako da se radi. Generalno, za snagu, to sto si pitao, radi se manje ponavljanja sa vecim tezinama (ponekad samo 1-2 ponavljanja). bez obzira, uz ispravan trening, vremenom svejedno mora da se razvije "snaga"...
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #14 poslato: Avgust 04, 2009, 01:29:17 pre podne »

MAKSIMALNA SNAGA
Maksimalna snaga je najveca sila koju moze da ispolji misic u kontrakciji. Ovde nisu ukljuceni faktori brzine i izdrzljivosti, pa ce maksimalna snaga coveka varirati od discipline.
Predlozena opterecenja za razvoj maksimalne snage kroz trening sa teretom su:
•   2-8 serija
•   1-6 ponavljanja po seriji
•   90-100% od maksimalnog opterecenja
•   Pauza 3-5 minuta izmedju serija

This is the REAL DEAL :D
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Avgust 04, 2009, 01:13:23 pre podne »

Nasao sam neki clanak pa cu da procitam :D
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #12 poslato: Avgust 03, 2009, 06:09:09 posle podne »

zao mi je ali ja to ne mogu da ti prepricavam..ti moras da kaes cime se bavis sta su ti ciljevi itd..ako samo zelis da dizes vise to se zove adaptivna snaga i to jednostavno dolazi vremenom ako pravilno treniras i progresivnim opterecenjem...nema tu puno pametovanja
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Avgust 03, 2009, 01:26:14 posle podne »

da ali on mora da razgranici nama sta hoce da razvije tj kakvu vrstu snage..prema tome se odredjuje trening ...tako da od njega zavisi dali zeli da razvija maximalnu snagu,explozivnu,snaznu izdrzljivost ili jednostavno progresivnu adaptivnu snagu na trening...
Zar toliko snaga ima haha.. Morao bi mi napisati definiciju za svaku da bih znao sta je sta :D Pa onda da kazem sta hocu :)))
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #10 poslato: Avgust 03, 2009, 10:48:16 pre podne »

da ali on mora da razgranici nama sta hoce da razvije tj kakvu vrstu snage..prema tome se odredjuje trening ...tako da od njega zavisi dali zeli da razvija maximalnu snagu,explozivnu,snaznu izdrzljivost ili jednostavno progresivnu adaptivnu snagu na trening...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #9 poslato: Avgust 02, 2009, 10:48:13 posle podne »

Razumece i on,treba pojednostaviti stvari a doci do cilja.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #8 poslato: Avgust 02, 2009, 10:34:35 posle podne »

Cak i iz ugla bodibildinga nema veze jer masa koju ti dobijes je usled adaptacije na vrstu treninga za masu koji cepas a to sto posle izvesnog vremena dizes /dizemo vise i teze je usled neuro adaptacije prema takvoj vrsti treninga...

inace snaga je relativan pojam i postoje dosta vrsta snage,ali ja mislim da razumem sta si hteo da kazes problem je sto oni nece ^_^
« Poslednja izmena: Avgust 02, 2009, 10:44:25 posle podne od strane Nitro » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 02, 2009, 10:24:02 posle podne »

Pravi Trening snage nema veze sa ponavljanjima i brojem serija...cela periodizacija mora da bude podredjena tome... i ostatak vezbi da ne ulazim sad u shiru materiju..
@ marko po cemu to misicna masa mora da ima veze sa snagom? to nije ni priblizno tacno ...mnoge atlete koji su se bavili treningom snage u proslosti su dizali po nekoliko puta svoju tezinu a nisu imali ogromnu masu..pre svega olimpijski dizaci

Trening snage (i bodibilding kao jedan vid istog) se zasniva na cistoj neuro misicnoj adaptaciji i nema ama bas nikakve veze sa kolicinom mase koju neko poseduje.

Gledano iz ugla bodybuildinga,masa i snaga imaju itekako veze...ne ulazim u dizacke discipline,jer koliko shvatam nemu je ipak cilj i da se razvije a ne da samo dize neku tezinu.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 02, 2009, 12:54:47 posle podne »

Pa i ja nesto kontam da snaga nije uvek u srazmeri sa kolicinom misicne mase.. Znaci za napredovanje u snazi u poslednjoj seriji max opterecenje i cepaj
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #5 poslato: Avgust 02, 2009, 11:11:28 pre podne »

Pravi Trening snage nema veze sa ponavljanjima i brojem serija...cela periodizacija mora da bude podredjena tome... i ostatak vezbi da ne ulazim sad u shiru materiju..
@ marko po cemu to misicna masa mora da ima veze sa snagom? to nije ni priblizno tacno ...mnoge atlete koji su se bavili treningom snage u proslosti su dizali po nekoliko puta svoju tezinu a nisu imali ogromnu masu..pre svega olimpijski dizaci

Trening snage (i bodibilding kao jedan vid istog) se zasniva na cistoj neuro misicnoj adaptaciji i nema ama bas nikakve veze sa kolicinom mase koju neko poseduje.
« Poslednja izmena: Avgust 02, 2009, 11:13:44 pre podne od strane Nitro » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Avgust 02, 2009, 08:14:03 pre podne »

Za sve treba vreme i staz proveden u teretani i bitna stvar kontinuitet treninga.Postoji prirodan limit koji svi dostignu i treba se truditi doci do toga pa tek onda pribeci nekim drugim stvarima.Snaga ima veze sa misicnom masom,a ova sa nacinom ishrane.sve je usko povezano.Sto se samog treninga tice pokusaj u nekim osnovnim vezbama da poslednju seriju izvodis sa maksimalnim opterecenjem 1 do 2 ponavljanja tzv forsirana ponavljanja ili negativna ponavljanja(uz neciju asistenciju) i trudi se da svaki sledeci trening povecavas shodno mogucnostima opterecenje.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Avgust 02, 2009, 01:12:14 pre podne »

E sad to za supstance ne zelim da znam, samo sam pitao, reko mozda imaju neki trening za razvijanje zglobova :D

Pa snaga uopste, evo primer.. Recimo hocu da dobijem na snazi kod ramenog potiska, da mogu vece kilaze da izbacujem.. Kako se kreira trening, kako ponavljanja sa kolikim tezinama? Al da to bude prelaz na koji je moj misic spreman a ne da natrpam sad 100kg i tako lomim ramena dok ih ne ojacam.. Ako razumes
Isti primer kod biceps pregiba ili zgibova i slicno...
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #2 poslato: Avgust 02, 2009, 12:36:35 pre podne »

powerlifteri imaju jake zglobove jer koriste neke supstance o kojima ti ne razmisljas ikad da uzmes,koje imaju lep efekat na zglobove,tetive i slicno...a i pored toga pucaju zglobovi...nije naivan sport

a snaga,zavisi hoces neku apsolutnu,hoces u te tri power disciplne,oces u olimpijskim dizanjima,u cemu??
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 01, 2009, 09:42:48 posle podne »

Interesuje me kako se izvodi trening snage tj jel se ide u veci broj ponavljanja sa manjim tezinama ili obrnuto.. I na koju foru powerlifteri imaju tako jake zglobove da izdrzavaju ogromne tezine.. Na koji nacin se trenira da bi vremenom mogao sve vise i vise da dizes a da telo moze to da izdrzi
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.394 sekundi sa 18 upita.