TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:34:26 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koleno-problem nakon operacije  (Pročitano 3349 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Septembar 07, 2013, 07:58:56 pre podne »

Pogledaj txt

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/trening-fleksibilnosti.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 07, 2013, 07:57:44 pre podne »

Važno je da predješ 90°.
koje tačno radiš vežbe za istezanje nogu?
Sačuvana
havajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Avgust 27, 2013, 11:17:59 pre podne »

Koleno sam prvi put povredio pre tri godine imao sam neku obuku, i pri doskoku mi je casica izletela u polje i onda sam je ja vratio. Tada su me primili na KBC Bezanijska kosa gde su mi stavili gips koji sam nosio tri mecesca, taj ortoped sto me je tamo primio nije hteo mnogo da prica bio je u fazonu bice dobro ako se ponovi morace da se operise mozda ti je pukao medijalni ligament. U naredne dve godine casica je non stop izletala i ja sam je opet vracao da bi se operisao ove godine u februaru.

Dg Instabilitas patellae sin st. post luxationem patellae sin. recurens st. post operationem to je dijagnoza prepisao sam je sa izvestaja :)

A sto se tice vezbanja kao sto sam i rekao odradio sam tu fizikalnu nakon toga poceo da vozim bajs i na preporuku ortopeda krenuo sam u teretanu evo vec skoro dva meseca, radim sut, zadnju lozu, presu, cucanj, iskorak, list, cak sam i ubacio trcanje (po travi) i za pocetak istrcavam 10 krugova laganim tempom. Nekada se desi da me malo zaboli koleno u toku treninga i to na mestu gde je sraf ali ja mislim da je to normalno :) jedino me bas brine to sto ne mogu da je savijem i sto taj bol konstantno traje ne znam vise sta da radim pokusavao sam da je savim i preko granice bola ali nista kao da mi je neko nesto ubacio u koleno i da imam blokadu.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Avgust 25, 2013, 12:45:32 posle podne »

Nisi napisao koja je dijagnoza (Dg:..... )?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Avgust 25, 2013, 12:39:45 posle podne »

Ekstenzija je puta a fleksija mi je u odnosu na zdravu nogu u zaostatku nekih 30 stepeni, savijam ja preko 90 ali nema sanse da je savijem do kraja kao da imam neku blokadu i to traje od momenta kada sam uspeo da prebacim 90 stepeni. Operacija je radjena na banjici Secio retinaculi lat. et reconstructio MPFL genus dex. rehabilitacija je obavljena u Selters banji.
pre koliko je završena rehabilitacija? da li radiš neke vežbe trenutno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Avgust 25, 2013, 12:35:39 posle podne »

Koji je bio razlog što je radjena operacija - povreda ili bol?
Kakav si problem imao?
Sačuvana
havajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Avgust 24, 2013, 12:16:13 posle podne »

Ekstenzija je puta a fleksija mi je u odnosu na zdravu nogu u zaostatku nekih 30 stepeni, savijam ja preko 90 ali nema sanse da je savijem do kraja kao da imam neku blokadu i to traje od momenta kada sam uspeo da prebacim 90 stepeni. Operacija je radjena na banjici Secio retinaculi lat. et reconstructio MPFL genus dex. rehabilitacija je obavljena u Selters banji.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Avgust 24, 2013, 11:30:54 pre podne »

Kakav je obim pokreta kolena:
-opružanje 180° ili....?
-savijanje manje od 90° (30, 20°..... )?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Avgust 24, 2013, 11:28:26 pre podne »

Veliki pozdrav svima! U februaru 2013 sam operisao koleno radjena je tetiva kvadricepsa, medijalni ligament i rekonstrukcija patele, nakon 100 fizikalnih terapija poceo sam da vozim bickl da bi nakon toga po preporuci ortopeda krenuo u teretanu ali sa jednim meni velikim problemom. Nikako ne uspevam da dobijem pun obim savijanja noge jel imam jake bolove u kolenu i kao da mi nesto pored tog bola blokira pokret, posto sam suo da ce to tako ostati do kraja zivota interesuje me da li postoji neki nacin da se ovo resi, a da ne idem opet pod noz! Hvala unapred!
koja je tačno dijagnoza sa otpusne liste?  koji je naziv operacije sa otpusne liste?
Gde je radjena operacija i rehabilitacija?
Sačuvana
havajko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 23, 2013, 09:41:06 posle podne »

Veliki pozdrav svima! U februaru 2013 sam operisao koleno radjena je tetiva kvadricepsa, medijalni ligament i rekonstrukcija patele, nakon 100 fizikalnih terapija poceo sam da vozim bickl da bi nakon toga po preporuci ortopeda krenuo u teretanu ali sa jednim meni velikim problemom. Nikako ne uspevam da dobijem pun obim savijanja noge jel imam jake bolove u kolenu i kao da mi nesto pored tog bola blokira pokret, posto sam suo da ce to tako ostati do kraja zivota interesuje me da li postoji neki nacin da se ovo resi, a da ne idem opet pod noz! Hvala unapred!
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.079 sekundi sa 18 upita.