TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399869 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:22:04 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kreatin i glutamin  (Pročitano 3673 puta)
nfilipoviccc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jun 29, 2016, 08:59:20 pre podne »

Nista, hvala puno, probacu da korigujem i ishranu i trening , i uzecu onu kombinaciju universal kreatin i glutabolic pa cemo videti.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 29, 2016, 08:31:24 pre podne »

Ovako deluje ok, samo na primer ja ne bih radio i pek dek i razvlacenja isti trening ali ovako trening izgleda dobro. Jedino kao sto sam ti vec napisao razdvoj trening nogu da ostalih misicnih grupa. Probaj da svaki drugi dan napravis pauzu od treninga.
« Poslednja izmena: Jun 29, 2016, 11:40:01 pre podne od strane Miletić Dušan » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #7 poslato: Jun 29, 2016, 02:41:02 pre podne »

Šta da kažem, osim da tek kada budeš otklonio sve postojeće "propuste" na polju treninga i ishrane, i realno idalje postoji "zastoj"( nedelje , meseci...) možemo reći da problem postoji...ovako, posveti se "zlatnim osnovama"...

A suplementacija BCAA, glutaminom i kreatinom će svakako koristiti, ali njena upotrebna vrednost će biti maximalna tek kada se "otklone propusti"...

Malo smernica o odabiru namirnica, planu ishrane...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/kako-napraviti-plan-ishrane.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-radu-na-poveanju-miine-mase.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/doruak-najvaniji-obrok-u-toku-dana.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/masti-u-ishrani-istine-i-zablude.html
Sačuvana
nfilipoviccc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 29, 2016, 01:08:17 pre podne »

3 dana vezbam 1 pravim pauzu , na primer prvi trening za grudi pocinjem ravnim, zatim kosi, razvlacenje bucicama, pek dek i zavrsim pulloverom, drugi trening isto pocnem ravnim, umesto kosog benca ubacim kosi potisak bucicama , umesto pullovera propadanja, kontrakoso razvlacenje, treci trening umesto ravnog ide ravni potisak bucicama, kosi benc, koso razvlacenje, sklekovi propadanja sa opterecenjem ... uglavnom posle svakog treninga skoro dobijem upale, stalno menjam vezbe i raspored ubacim superset neki i dropset, mozda  i jeste pretreniranost u pitanju...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 28, 2016, 10:12:59 posle podne »

Po tvom rasporedu mišićnih grupa vidi se da loše treniraš. Ne možeš noge spajati sa ostalim mišićnim grupama, čak bih za njih mogao da odvojiš i dva posebna dana u toku nedelje. Kako ti najčešće izgleda odabir vežbi na treningu ?
Sačuvana
nfilipoviccc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 28, 2016, 09:45:04 posle podne »

Ovako , kada sam krenuo u teretanu imao sam oko 65 kg , sada imam 77 sa visinom 184, iskren da budem zadnjih godinu dana sam samo odrzavao ono sto sam steko prve godine, sto se tice treninga , u pocetku sam radio ono klasicno grudi/ triceps, ledja/biceps , ramena/noge dok kasnije nisam malo dublje usao u tu pricu i postepeno ubacivao superserije presao na trening grudi/ledja, biceps/triceps , ramena/noge , ubacujuci drop setove radio sam i dabl split treninge , znaci kombinovao sam sve i svasta , cardio trening ne mogu da kazem da pratim puls i to, ali s obzirom na to da spremam uporedno i prijemni za policijsku akademiju , radim razne kardio treninge jer spremam kupera, tipa prvi dan duze distance, drugi sprintevi , treci 12 minuta, sto se tice zdravstvenog stanja takodje vezano  za tu policijsku akademiju prosle godine sam isto konkurisao , imao kompletan lekarski pregled i zdravstveno stanje mi je bilo odlicno , za nedelju dana imam ponovo mislim da je sve okej , ishrana mi nije bog zna kakva , ali ne mogu da kazem da jedem fazon sta stignem ,dorucak 3,4 jaja, rucak piletina i slicno... Zbog svega ovog sam pomislio da bi neka suplementacija pomogla ...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3 poslato: Jun 28, 2016, 08:05:40 posle podne »

Pozdrav, ovako znaci treniram nepune dve godine, za te dve godine ispio samo efx 3000 krealkalyn i trenutno stojim u mestu, dosta sam citao o nekim kombinacijama itd, pitao razne ljude i tako to, i mnogi su mi rekli da je ova kombinacija jedna od najboljih za brz napredak , Nutrabolics glutabolic i universalov kreatin , nisam hteo da zurim , pa resih da se posavetujem i ovde ... Ishrana mi je skroz okej , treninzi takodje, naravno i cardio.  :)

Slažem se sa Dušanom...umesto kombinacije suplemenata "za napredak" bitniji su dobro formulisan plan treninga i ishrana( kvalitetna, raznovrsna, izbalansirana)...dakle, preispitaj sebe da li u nečemu grešiš?

Isto tako, nemoj se nepotrebno zamarati fenomenom "brzog napretka" jer je isti samo utopija, sve se svodi na vreme( meseci, godine, decenije) provedeno u "krvi, suzama i znoju", redovnih treninga i tona kvalitetna hrane...

Inače, uzimaš li i neki vitaminsko-mineralni kompleks? Omega-3 esencijalne masne kiseline? Proteinski suplementi?

Kako si zdravstveno?

Jesi li u skorije vreme( poslednja 3 meseca) odradio lab. nalaz krvi i urina( glikemija, trigliceridi, ukupni holesterol, LDL, HDL, AST, ALT, urea, kreatinin, kompletna krvna slika, Fe...)?

Krvni pritisak? Ekg u miru?

Piješ neke lekove?

Personalni trener?

Radiš kardio? Hm...HIIT? Pratiš puls? Koliko puta nedeljno? Trajanje kardio treninga?

Ne bi trebalo zaboraviti da i krajnosti po pitanju kardio treninga mogu uticati na napredak, kao i stanje pretreniranosti... http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/oprez-sindrom-pretreniranosti.html

O svemu tome bi trebalo razmišljati kada govorimo o izostanku napretka...dakle, trening( obim, intenzitet, učestalost... + druge aktivnosti, možda fizički zahtevniji posao), ishrana( kvalitetna, raznovrsna i izbalansirana) + bazična suplementacija( vitaminsko-mineralni kompleksi, omega-3 esencijalne masne kiseline, proteinski suplementi, izotonični napici - dovoljno dobra hidriranost) da isprate trenažne napore + dovoljno odmora izmeĂ°u dva treninga + kvalitetan noćni san...a pre svega dobro zdravlje( zdravstveno stanje)...

Ne svodi se sve na kreatin, glutamin i BCAA, slika je malo "globalnija"  ;)

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 28, 2016, 04:17:47 posle podne »

Ako stagniraš onda ti ili treninzi ili ishrana nisu ok inace ne bi stagnirao. Kreatin i glutamin su samo dodaci ishrani, ako ona nije zadovoljavajuca nema pomoci od suplemenata. Isto tako oni ti nece resiti problem u treningu  ako postoji.  Ako te ne mrzi opisi ishranu i trening, pa cemo kasnije videti sta ti je potrebno od suplemenata.
Sačuvana
nfilipoviccc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 28, 2016, 03:30:40 posle podne »

Pozdrav, ovako znaci treniram nepune dve godine, za te dve godine ispio samo efx 3000 krealkalyn i trenutno stojim u mestu, dosta sam citao o nekim kombinacijama itd, pitao razne ljude i tako to, i mnogi su mi rekli da je ova kombinacija jedna od najboljih za brz napredak , Nutrabolics glutabolic i universalov kreatin , nisam hteo da zurim , pa resih da se posavetujem i ovde ... Ishrana mi je skroz okej , treninzi takodje, naravno i cardio.  :)
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.312 sekundi sa 18 upita.