TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399869 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:48:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Upomoc  (Pročitano 3287 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #11 poslato: Jun 14, 2016, 10:14:24 posle podne »

Neće ti nutriconista reći ništa više od onoga što je dato u preporukama...zdrava ishrana i redovna, dobro dozirana fizička aktivnost neće negativno uticati kod upotrebe monurala...

Samo treba vremena i strpljenja za čitanje...neke orijentacione proračune koji se tiču unosa makronutrijenata( proteina, hidrata, masti)...formulisanje plana treninga uz stručni nadzor...dakle, korak po korak...
Sačuvana
Miumiu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jun 14, 2016, 09:59:44 posle podne »

Definitivno sam svesna da moram promeniti ishranu samo je problem sto ne znam odakle da pocnem. Pila sam pancef 15 dana i monural 15 dana i sad pijem monural jednom nedeljno i tako cu piti narednih 5 meseci iako je eserihija u nalazima nestala.
Najveci problem kod mene je sto se nikada nisam interesovala za zdravu ishranu jer nikad nisam imala problem sa kg. Shvatila sam da sam se ugojila ovoliko kad su mi trebale za broj vece farmerke. Ja se gojim svuda po malo i nemam vagu kod kuce pa ni ne vodim racuna koliko tacno imam kg tako da mi je trebalo par meseci da primetim. moracu da odradim nalaze i stitnu da proverim posto u porodici imam par primera. U sustini trebala bi da se pregledam prvo pa odem kod nutricioniste?
Inace hvala vam puno svima. Ni ja ni moje drustvo ne znamo puno o tome kako se mrsavi a na internetu svasta pise.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jun 14, 2016, 09:43:11 posle podne »

Dakle, nema više problema sa escherichiom? Uzimani antiobiotici?

Poenta priče je tzv. zdrava ishrana, koja ima tri bitna aspekta - kvalitet, raznovrsnost i izbalanasiranost...

Dakle, i izvori proteina visoke biološke vrednosti( meso, sir, jaja, riba) i složeni hidrati( pirinač, ovsene pahuljice, krompir...), i zdrave masti...dakle i sa voćem i povrćem...  ;)

Na voću se ne može živeti niti je samo ono kao glavna i jedina namirnica poželjno ma kako ono bilo zdravo...  ;)

Zar je potrebno i da pričamo o značaju pogotovu vlaknastog povrća na našem meniju?! Malo manje nutritivne razmaženost, jer ako ishrana nije dobro formulisana, čak iako je sastavljana samo od zdravog voća bez ostalih preko potrebnih namirnica( izvora proteina, hidrata, masti, eto problema)...

O odabiru namirnica...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

O npr. zdravom doručku...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/doruak-najvaniji-obrok-u-toku-dana.html

O važnosti masti u ishrani...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/masti-u-ishrani-istine-i-zablude.html

Dakle, ako postoji spremnost za korenitim promenama koje će možda biti "bolne", ali će dati sigurne rezultate, stojimo ti na raspolaganju za sve savete i sugestije...uzalud savetovanje, ako idalje tvrdoglavo teramo po svom!  ;)
Sačuvana
Miumiu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 14, 2016, 09:21:28 posle podne »

Skoro sam dobila eserihiju ali sada u nalazima je sve ok. Nisam nikada imala nekih problema sto se tice zdravlja da su teze prirode. Pusac sam ali mi to do sad nije smetalo. U februaru sam bila na redovnom lekarskom koji je obavezan u firmi i svi nalazi su bili u redu osim toga sto sam imala eserihiju. A nedelju dana pre toga mi je preminuo otac i od tada je sve krenulo nizbrdo. Do tada sam imala nekih 5-7 kg viska tj. 71-2 kg a sada imam 92-3 kg. Tu kilazu sam nagurala za 2 meseca. Moja ishrana je veoma probirljiva. Ne jedem povrce uglavnom. Od voca isto ne jedem sve ali tu nisam nesto strasno probirljiva. Meso uglavnom sve. Piletinu jedino iskljucivo belo meso. Hleb ne jedem ali zato za dorucak u 70% slucajeva jedem iz pekare i to od 8-14h mi je dorucak posto radim od pola 8 pa kad stignem da jedem. Rucak posle pola 4 i to ne uvek kuvano. Kuvano ima kad mama radi drugu smenu ili kad ja kasno doruckujem pa imam vremena da spremam. Isto tako se ceo zivot hranim i moj organizam je navikao na to i do sada nisam imala nekih vecih problema sa kg. Tih 5-7 kg viska sto sam ranije imala mi je odgovaralo i svidjalo mi se kako mi stoji. Svesna sam toga da moram da promenim ishranu ali iskreno ne planiram da se bacim na salatice i ostalo jer ja to jednostavno ne jedem. Od voca mogu da zivim pogotovo sad kad krene sezona lubenice i malina.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 14, 2016, 08:47:23 posle podne »

Upoznaj se sa pravilnim odabirom namirnica, njihovom nutritivnom vrednošću, principima za sastavljanje obroka...

Imaj dovoljno volje da staneš na put lošim navikama! Pušač si?

Tvoj cilj ni u kom slučaju nisu ekstremi po pitanju treninga i restrikcija na račun ishrane, već postepeno ulaženje u trening i za početak "čistka" na meniju od svih nepravilnosti...!

Detaljnije o tome...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/kako-napraviti-plan-ishrane.html

O samom procesu sagorevanja...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-fazi-rada-na-skidanju-masnih-naslaga.html

O krajnostima vezanim za trening i način ishrane koje mogu uzgroziti tvoj napredak i zdravlje...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/kako-dijete-mogu-usporiti-metabolizam.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/mrav-spolja-debeo-iznutra-skinny-fat.html

O upotrebnoj vrednosti sagorevača masti koji nisu najbitnija karika u ovoj priči...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/sagorevai-masti-istine-i-zablude.html
« Poslednja izmena: Jun 14, 2016, 09:04:28 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 14, 2016, 08:41:30 posle podne »

Manje nepotrebne drame...

Kao što taj višak kilograma nije nastao preko noći, neće se ni skinuti preko noći...dakle, faktor vreme...

A promeni malo percepciju nekih stvari...ovde nije pitanje šta da uzmeš od suplemenata, već su u prvom planu TRENING I RAZUMNA KOREKCIJA ISHRANE!

Inače, kako si zdravstveno?

Skorije odraĂ°en lab. nalaz krvi i urina( glikemija, ukupni holesterol, LDL, HDL, trigliceridi...urea, kreatinin, kompletna krvna slika, Fe...AST, ALT...)?

Ciklusi uredni? Hormonski sve ok? Štitna žlezda?

Krvni pritisak( pratiš)? Ekg u miru? Eho srca? Test opterećenja?

Piješ neke lekove?
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 14, 2016, 07:48:35 posle podne »

Polako, ne ide nista preko noci.

Moras da se pregledas, da vidis kakve je posledice po organizam ostavilo to gojenje, da li je pritisak u redu, holesterol itd.

Dalje, ti ni ne smes prebrzo i prejako u trening da udjes.

Zelje su jedno, a zdravo skidanje viska drugo. Ne razmisljaj o sagorevacima i precicama dok ne sredis ishranu koja te je i dovela pored stresa do tog stanja.

Kako jedes sad i da li imas neki nadzor trenera u teretani.??
Sačuvana
Miumiu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 14, 2016, 05:32:23 posle podne »

Za sada samo kardio. Pa ne mora za dva meseca ali bar da krenem da gubim kg posto je ovo ne podnosljivo.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 14, 2016, 04:51:13 posle podne »

Pa sad koliko je zdravo skinuti 20kg za 2 meseca to i nisam baš siguran. Ali da bi počela gubiti kg moraš regulisati ishranu i trening u teretani.
Da li u teretani radiš samo kardio ili vežbaš i sa tegovima/ na spravama ?
Sačuvana
Miumiu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 14, 2016, 04:36:37 posle podne »

Inace visoka sam 174-5cm, sportski gradjena. Trenirala odbojku ceo zivot. Imam 22. god.
Sačuvana
Miumiu
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 14, 2016, 04:34:09 posle podne »

Moram da smrsam do septembra 20 ako ne i vise kilograma. U poslednjih par meseci sam se ugojila 20-25 kg usled stresa i nikako ne mogu da smrsam. Jela ne jela isto uvek isto. Uplatila sam teretanu ali nemam dovoljno kondicije da izdrzim duze od 30-45 min aktivnog vezbanja. Svela sam na voznju bicikla 30 min. Sta od suplemenata je najbolje da koristim za dodatnu energiju i sagorevanje masti? Hvala unapred!
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.321 sekundi sa 18 upita.