TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:21:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Nauka u sluzbi dobra i zla  (Pročitano 6839 puta)
Lokk1
Gost
« Odgovor #12 poslato: Jun 01, 2008, 05:53:17 posle podne »

kontam da je dobro ... ono ja mislim da si tako i trebao da pishesh kao dobre vs loshe strane nauke .. ok mi je
Sačuvana
sunce86
Član
**
Van mreže Van mreže

Zabava - Online
« Odgovor #11 poslato: Jun 01, 2008, 05:35:58 posle podne »

Ljudovi, napisao sam neku prvu verziju, pa bih voleo da je procitate i kazete ako sam se nesto lose izrazio pa da ispravim. Takodje, sastav jos nije gotov, pa ako ima josh nekih ideja sta da stavim dobrodoshle su. Evo ga:

Nauka je system znanja o odredjenoj temi, ona nije samo skup fizickih, hemijskih I bioloskih saznanja za sta je prvobitno smatrana, vec obuhvata ceo svet koji nas okruzuje I pomaze nam da razumemo kako taj svet funkcionise.

Nauka je veoma mocna pojava koja moze imati svoje dobre I lose strane. To zavisi od ljudi koji se njome bave I od njihovog cilja. U proslosti kada je nauka bila nerazvijena manji broj ljudi je obracalo paznju na nju. U danasnje vreme, kada je savremena nauka zagospodarila svetom, kada je postala centar biznisa, ona poprima potpuno drugi smisao. Danas ljudi od nauke zive I u njoj vide izvor prihoda I sopstvene koristi.
Nauka je danas mnogo razvijenija nego sto je bila pre “samo” 100 godina. Sitnice koje su nam u proslosti predstavljale velike probleme, sada su samo sitnice. Ljudi su bliskiji, Zemlja je postala “tesna” jer rec stize na drugi kraj globusa za delic sekunde. Naucnici vrse istrazivanja koja su u proslom veku bila nezamisliva I time otvaraju vrata jos brzem razvitku. Napredak nauke je neizbezan a posledice ce zavisiti samo od nas. Nauka je talac coveka koji ju je stvorio I iskljucivo covek odredjuje svoju sudbinu. Nauka moze da spasi milione zivota ali u pogresnim rukama moze da prouzrokuje isto toliko zrtava. Bez nauke ne bi bilo rata, bombi I masivnih unistenja, ali I pre ovih otkrica ljudi su ratovali, samo su umesto bombi koristili koplja I strele. Nije nauka odgovorna za velika stradanja vec covek koji upravlja oruzjem. Mozda I najznacajnija primena nauke je u medicini. Otkrice antibiotika je omogucilo izlecenje mnogih bolesti, medjutim danas je sve veca zloupotreba lekova. Takodje, nauka je prisutna u svakoj profesiji, advokatima, detektivima I vatrogascima. Svaki dan ih gledamo kako koriste nauku u resavanju ubistava I silovanja. Uz pomoc nauke forenzicari resavaju I najkomplikovanije zlocine. Ali u svakodnevnom zivotu, nauka omogucuje coveku da gleda televiziju, da zivi duze I zdravije.  Mnoga naucna dostignuca nisu drustveno priznata I predstavljaju potencijalnu pretnju, kao npr. Kloniranje. Svakom danu smo sve blizi trenutku kada ce prvi covek biti kloniran, a posle prvog nista nas nece spreciti da kloniramo I drugog, treceg…
Sačuvana
Squat till u puke!
The Mickey
Only rage gives me strenght!!!
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #10 poslato: Jun 01, 2008, 12:22:46 posle podne »

Izvuci odavde neke stvari...sigurno ima neceg korisnog...

http://en.wikipedia.org/wiki/Science
Sačuvana
"In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti"
Dark Angel....Maybe dark but still Angel

* nici *
Napredni član
Van mreže Van mreže

fitness instruktor

« Odgovor #9 poslato: Jun 01, 2008, 11:53:40 pre podne »

trazi mozda o nekoj konkretnoj nauci..na pr nauka molekularne biologije, ili hemije ...i tako nadji stavove iz razlicitih grana..pa spoj..
Sačuvana
MarK3
Flamer
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 01, 2008, 11:52:34 pre podne »

pa brate onda uzmi medicinu kao nauku... i tu mozes da ubacis aas  ;) sta znam...
Sačuvana
sunce86
Član
**
Van mreže Van mreže

Zabava - Online
« Odgovor #7 poslato: Jun 01, 2008, 11:51:05 pre podne »

pocni da pises o aas-u.... dobre i pozitivne strane... ja bih o tome pisao... mozes dobar sastav da napises ..  8)

Hm, akcenat je vise na pravim naukama, to je previse konkretizovan sastav...

Gledao sam wikipediji, nema nista
Sačuvana
Squat till u puke!
MarK3
Flamer
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 01, 2008, 11:50:46 pre podne »

al si gledao na wikipediji ?
Sačuvana
sunce86
Član
**
Van mreže Van mreže

Zabava - Online
« Odgovor #5 poslato: Jun 01, 2008, 11:50:07 pre podne »

E veruj mi da trazim 2 dana vec na netu nemogu nista da nadjem, ni jedan jedini tekst... sad vec moram da pocnem da pishem sam ali opet moram naci te podatke o istoriji nauke lol
Sačuvana
Squat till u puke!
MarK3
Flamer
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 01, 2008, 11:49:48 pre podne »

pocni da pises o aas-u.... dobre i pozitivne strane... ja bih o tome pisao... mozes dobar sastav da napises ..  8)
Sačuvana
* nici *
Napredni član
Van mreže Van mreže

fitness instruktor

« Odgovor #3 poslato: Jun 01, 2008, 11:46:13 pre podne »

i zbog cega..i na kraju zakljucak kako mislis da ce se razvijati u buducnosti, posto je tehnika sve savrsenija...eto ti par ideja...
Sačuvana
* nici *
Napredni član
Van mreže Van mreže

fitness instruktor

« Odgovor #2 poslato: Jun 01, 2008, 11:45:12 pre podne »

a jao..tesko ces to naci...mozes da pocnes u fazonu kada je pocela nauka da se razvijaa, koja je prva..pa koja tebe najvise interesuje...
Sačuvana
sunce86
Član
**
Van mreže Van mreže

Zabava - Online
« Odgovor #1 poslato: Jun 01, 2008, 11:32:43 pre podne »

Da li neko poseduje neki tekst o nauci, uopsteno, njenom razvitku, uticaju na covecanstvo i pogledu u buducnost... treba mi za sutra, pisem onaj pismeni za kraj skolske godine pa mi apsolutno nista ne pada na pamet... kad bih dobio neke ideje da samo pocnem da pisem, posle bi bilo mnogo lakse...
Sačuvana
Squat till u puke!
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.075 sekundi sa 18 upita.