TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399759 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 13, 2025, 12:33:30 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Totalna pocetnica  (Pročitano 2630 puta)
bosko97
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 07, 2008, 11:01:48 posle podne »

Daniela ti je ukratko napisala kako treba da se hranis-znaci baci akcenat na kvalitetnu hranu.Sto se treninga tice_pravac teretana i ne boj se tezina!! ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 07, 2008, 09:08:31 posle podne »

Dobijanje na čistoj mišićnoj masi će biti teško posebno pošto očigledno teško dobijaš na kg, ali ne znači da tvoj cilj nije dostižan - šta više.

dakle strpljenje i rpedanost i za par meseci može biti lepih nekoliko kg mošića ili bar većine mkišića.

za početak treba da jedeš!
5 x na dan i odreĂ°enu hranu. Ja bi rekla tri obroka sa složenim UH, belančevinama i dobrim amstima i dve užine koje će zavisiti od tvojih dnevnih aktivnosti.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #4 poslato: Decembar 07, 2008, 09:07:46 posle podne »

Cao! dobrodosla na forum :)

vidim po odnosu kilaze i visine da si prilicno mrsava...  da bi se "kvalitetno" ugojila - a kad kazem kvalitetno mislim da ne dobijes samo hrpu sala nego lepe izoblikovane misice sto bi znacilo vitko i zategnutno telo - potrebno ti je da usaglasis ishranu i trening...  ishrana mora da bude bogata kvalitetnim kalorijama.. kao sto je Aleksandar rekao pre mene - u tu grupu ne spadaju cips, sokovi, cokolade..da ne nabrajam dalje jer od toga ces najverovatnije samo salce dobiti... sobzirom da si mrsava, takvi "ispadi" mogu da ti se dese s vremena na vreme jer nisi sklona gojenju ali treba da obratis paznju da jedes dosta kvalitetnih ugljenih hidrata - zitarice, pirinac, krompir, integralne testenine, povrce sveze i kuvano, voce, leguminoze - grasak,boranija i slicno, mozes i po koju sladju poslasticu tipa bonzita, zatim kvalitetne proteina - jaja, meso - riba,curetina,piletina,govedina, sa manje masti koja je stetna, zatim mozes ubaciti za uzinu kostunjavo voce, tj bademe,orahe,lesnike.. jako su zdravi...  i ono sto je najbitnije je da jedes na svaka 2 -3 sata, u pocetku ce mozda biti malo tesko ali moras zaista.. makar da uvek kod sebe imas sacicu badema npr... mlecni proizvodi su za tebe ok, takodje sa sto manje masti... kad su suplementi u pitanju, ja bih ti preporucila vitaminsko mineralni kompleks - sa dosta b vitamina da ti malo pojaca apetit, a i idu zimski hladni dani, zatim omega 3 riblje ulje, i mozes uzeti protein kao kvalitetnu zamenu za obrok - znaci samo ces jednostavnije i lakse uneti sve neophodne kalorije...
evo linkova da se lakse snadjes
Take One http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=NI021
Omega 3 http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=NI107
Mega shake http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=DY524

sto se treninga tice, i ja sam za teretanu, veruj mi da ces tako najlakse dobiti zeljeni tonus misica i najlepsi oblik... ovakvim nacinom ishrane i treninga mozes dosta da napredujes, ali prevashodno u misicnoj masi a ne nezeljenom salu...  predlazem ti da u svom kraju nadjes barem nekog dobrog trenera/instruktora koji ce te uputiti u osnove vezbanja i glavne vezbe... koje treba da budu za celo telo. Razumem sto vecina zena prvo pita za gluteus ali to je misic kao i svi drugi, vezbanjem sa tegovima (u pocetku ako treba i bez njih) - tipa iskoraci, cucnjevi, dobices zeljeni oblik.

Javi nam se imas li jos pitanja ili nejasnoca, i prelistaj malo forum, nacices jos dosta dobrih saveta ;)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #3 poslato: Decembar 07, 2008, 08:02:44 posle podne »

Da bi dobila to sto zelis,akcenat stavi na ishranu(malo potrazi po forumu),a trening,definitivno u teretanu i tegove.
Sačuvana
Aleksandar Sh.
Sitnim koracima do velikog cilja
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #2 poslato: Decembar 07, 2008, 07:57:24 posle podne »

Pa definitvno ces morati da manje jedes gricakalice,a vise pravu hranu.Umesto da sa njima zamenjujes obroke ili pak da jedes cesce ako njih ne jedes...
Dakle moras nam napisati u principu sta jedes,kako bi mogli da to korigujemo ili pak iz korena promenimo...
Sto se tice treninga u teretani,trebas poceti sa nekim bazicnim kruznim treningom,a kasnije izabrati zasebno misicne grupe koje ces raditi.
Kruzni trening ti se sastoji u principu iz klasicnih vezbi za gornji i donji deo tela.
Dakle jedan dan radis grudi,ramena,ledja,gornje trbusnjake
Drugi dan radis donje trbusne,kvadricepse,gluteuse,listove tacnije noge :) Inace gluteusi=guza :)
Zatim 2 dana odmora pa ajmo ispocetka
Nakon 3 - 4 nedelja ovakvog treninga pomoci cemo ti da izaberes trening koji ce tebi najvise odgovarati spram tvojih obaveza i mogucnosti...

Dakle tvoje je da nam napises ovde tvoju ishranu kakva god da je,a mi cemo je uskladiti.Trening pocetni sam ti napisao gore s'tim da se ponavljanja baziraju od 10-15 u 2-3 serije.A ako imas nekog trenera u teretani on ce ti verovatno sve polako i detaljno pokazati,ako ne pomoci cemo ti ovde :)
Sačuvana
Uvek spreman da pomogne na svaki nacin
Marina88bg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 07, 2008, 03:54:56 posle podne »

Pozdrav. Moje ime je Marina, imam 20 godina i resila sam da pocnem da treniram
Na pocetku bi htela da pohvalim sve clanove foruma, za koje verujem da su svojim savetima pomogli velikom proju ljudi.

Moja situacija je sledeca.

Nikada nisam nista trenirala pa sam to resila da promenim ...
Visoka sam 165 i imam 45 kg, znaci mrsava sam, eto priznajem 
Zelela bih prvenstveno da se ugojim, ali "kvalitetno", znaci da imam zategnuto telo, prvenstveno guzu, stomak i noge
Zato bi zamolila da mi date par saveta kako ovo da izvedem, npr. na stra najvise da obratim paznju kod ishrane, i da mi preporucite neke vezbe za guzu prvenstveno ...

Hvala unapred ...
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 18 upita.