TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399732 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 11, 2025, 09:05:54 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Novi program  (Pročitano 2225 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #8 poslato: Mart 07, 2011, 09:44:30 posle podne »

Hvala svima na brzim odgovorima i savetima (svaki je dobro došao).
@ Alen
Nažalost, nikako ne smem da radim čučanj i mrtvo dizanje sa većim težinama zbog mogućnosti da mi se povreda opet aktivira (zbog preloma butne kosti, potkolenice i distorzije čašice).
Da li mi preporučujete za početak da uzimam whey ili ne? U teretani su mi preporučili kako bih što pre dobio na kilaži (visok sam 172 cm a težak oko 72-73 kg)
Prelistaću ostatak foruma, pa ako budem imao još nekih pitanja javiću vam se.

Pozdrav

Pa ukoliko ti je povreda toliko sveža onda ne bi trebao ni da povećavaš svoju kilažu jer češ ne jačajući mišiće nogu, a povećavajući telesnu kilažu samo stvoriti problem...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
gnew
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 07, 2011, 08:18:01 posle podne »

Uzmi whey obavezno!
Sačuvana
Suveren
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 07, 2011, 05:59:35 posle podne »

Hvala svima na brzim odgovorima i savetima (svaki je dobro došao).
@ Alen
Nažalost, nikako ne smem da radim čučanj i mrtvo dizanje sa većim težinama zbog mogućnosti da mi se povreda opet aktivira (zbog preloma butne kosti, potkolenice i distorzije čašice).
Da li mi preporučujete za početak da uzimam whey ili ne? U teretani su mi preporučili kako bih što pre dobio na kilaži (visok sam 172 cm a težak oko 72-73 kg)
Prelistaću ostatak foruma, pa ako budem imao još nekih pitanja javiću vam se.

Pozdrav
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 07, 2011, 01:46:29 posle podne »

Alene, mogao si da pročitaš post do kraja. ;)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #4 poslato: Mart 07, 2011, 07:50:09 pre podne »

Lično bi ja izbacio pola vežbi odavde i ne bi gubio vreme sa ovako komplikovanim splitom.

Moj savet je da ideš na gornji/donji deo tela i da se fokusiraš na čučanj, bench press, push press, mrtvo dizanje i vratilo. I da rotiraš ove vežbe tri dana nedeljno.

Ovakav program je možda adekvatan za nekoga ko vežba već godinama i ko ima podosta iskustva iza sebe pa sada treba da forsira odreĂ°ene grupe, ali čak ni tada se ne bi radilo ovako mnogo treninga.

Pored toga ima dosta loših izbora vežbi, kao i redosleda istih. Recimo postisak sa čela je stavljeno kao prva vežba dok je to siguran način da zapatiš tendonitis lakta i slično.

Naravno ovo je samo moje mišljenje ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 07, 2011, 02:24:28 pre podne »

Ako si tek krenuo, sve može. ;) Ok je ovo. Kad prestaneš da napreduješ (da pomeraš kilaže na gore), smislićemo nešto drugo. ;)
Za moj ukus je doduše previše ponavljanja...
Ako već radiš ovo preglaj jedan dan, pa dan pauze... Za jedno dva meseca ćeš sam videti ima li rezultata.
Sačuvana
gnew
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 07, 2011, 02:18:31 pre podne »

Druze, vidi da imas 4 ili 5 trening nedeljno (tako ja npr. radim). Pon-grudi, Uto-ledja, Sre-pauza, Cet-Ruke, Pet-ramena i noge, Sub i Ned- odmor (posto noge ne radis, onda u petak ramena samo) ..Ovaj program mi je super, ali sam prve 3 nedelje radio kruzni trening. Prelistaj forum za treninge, imas mnogo kombinacija. I sredi ishranu, posto je to VEOMA bitno!
To bi bilo neko moje skromno misljenje :)
Poz!
Sačuvana
Suveren
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 07, 2011, 12:33:35 pre podne »

Pre svega pozdrav svima sa foruma!

Od nedavno sam krenuo u teretanu i zatražio savet od instruktora oko plana i programa vežbi. Moj razlog zašto vam se obraćam ovde jeste taj, što sam kasnije od par ljudi iz različitih teretana dobio kritike na račun plana vežbi, u smislu da su one potpuno pogrešno rasporeĂ°ene pa se onda pitam da li uopšte treba konsultovati instruktore u teretanama koji dele svim novim članovima ''copy/paste'' programe vežbi. Raspored se sastoji od sledećeg (orginalni tekst je napisan ćirilicom pa me mrzi da sve iz početka prepravljam):

Дан 1
Леђа:                                                                                         
1. Лат иза главе:  4х15
2. В.Д.К Уско: 3х12
3. Лат уско: 3х12
4. Веслање бућицама: 2х20
Рамена:
1. Потисак иза главе: 4х10
2. Вучење: 4х12
3. Лет у страну: 3х15
Дан 2
Груди:                                                                                          
1. Бенџ: 1х15, 4х10
2. Коси потисак: 3х12
3. Пуловер: 3х12
Дан 3
Леђа:                                                                                         
1. Лат испред главе: 5х12
2. В.Д.К Широко: 4х15
3. Лат паралерно: 2х20
Трицепс:
1. Потисак са чела (ез шипка): 4х12
2. Бућица изнад главе: 3х15
3. Потисак на сајли: 2х20
Дан 4
Груди:                                                                                         
1. Коси бенџ: 1х15, 4х10
2. Равни потисак: 3х12
3. Пек-дек: 3х15
4. Развлачења: 2х20
Бицепс:
1. Ез стојећи: 4х10
2. Бућица скот клупа: 3х12
Дан 5
Рамена:
1. Потисак испред главе: 4х10
2. Потисак бућицама: 3х15
3. Слегање: 4х12
4. Летење ка напред: 2х15
Дан 6
Леђа:                                                                                         
1. Лат иза и испред: 4х12
2. Т-шипка: 4х10
3. Веслање бућицом: 3х12
4. Седеће привлачење: 2х20
Трицепс:
1. Потисак на сајли (канап): 3х15
2. Бућице уз тело: 3х15
3. Потисак бућицама са чела: 3х15
Дан 7
Груди:                                                                                         
1. Бенџ: 1х25, 2х15, 2х6-8
2. Коси беџ: 4х12
3. Пек-дек: 3х15
4. Крос: 3х15
Бицепс:
1. Ез скот клупа: 4х12
2. Бућице стојећи: 3х15

*Napomena: U programu se ne nalaze vežbe za noge jer sam doživeo saobraćajnu nesreću i višestruki prelom obe noge, tako da na savet lekara ne bih trebao da radim vežbe za noge, a pogotovu ne sa većim opterećenjima. Instruktor mi je rekao da sam planiram odmor (1 dan teretana, 1 dan odmora ili 2 dana teretana, 1 dan odmora ili 3 dana teretana i 2 dana odmora). Ako imate neke zamerke, sugestije na plan vežbi i ako naĂ°ete malo vremena, ostavite komentar.

Pozdrav svima !!!

Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.048 sekundi sa 14 upita.