TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 06:58:58 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Tikvice  (Pročitano 4625 puta)
deskecar
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 487


« Odgovor #11 poslato: Septembar 15, 2010, 12:51:47 pre podne »

super su u corbi.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #10 poslato: Septembar 14, 2010, 10:51:03 pre podne »

ili ih upohovati u ovseno brašno i jaja i ispeći na malo maslinovog ulja ;)
Sačuvana
senkovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1064


Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #9 poslato: Septembar 14, 2010, 08:16:05 pre podne »

Ja ih bogami volim punjene haha :-)
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #8 poslato: Maj 25, 2007, 04:54:19 posle podne »

Svakako zvuči zdravo :)

O okusu.. kad probamo ;)
Sačuvana
maja
Gost
« Odgovor #7 poslato: Maj 25, 2007, 01:32:13 posle podne »

Ugljeni hidrati predstavljaju telu glavni izvor energije.Oni se za vreme varenja pretvaraju u glukozu , koja cirkuliše u krvi i predstavlja glavni izvor energije.
Ugljene hidrati se mogu podeliti u  tri različite kategorije:
1.proste
2.složene
3.vlaknaste

Prosti  ugljeni hidrati  izazivaju oštar skok nivoa šećera u krvi što najčešće rezultira time da telo počne da deponuje masti.
Složeni ugljeni hidrati obezbeĂ°uju lagano i stalno otpuštanje šećera u krvi.
Vlaknasti ugljeni hidrati  su bogati vlaknima, vlakna usporavaju varenje ( digestiju ) i omogućavaju još postojanije otpuštanje glukoze.

ps. tikvice su dobar izvor vlaknastih ugljenih hidrata
::) ;)
Sačuvana
maja
Gost
« Odgovor #6 poslato: Maj 25, 2007, 01:20:10 posle podne »

Evo jedan recept za pripremanja tikvica koji sam videla da pripremaju neke devojke iz moga okruženja:

300 g blitve
300g tikvica
1 kašika ulja ( po mogućstvu maslinovog )
sok od jednog limuna
malo soli

Priprema: Tikvice trreba iseći na deblje kolutove i bariti ih u slanoj vodi 15 min., a potom dodati blitvu koja je sečena na rezance.Potrebno je kuvati još 15 minuta.Nakon toga, potrebno je skuvano povrće ocediti, dodati kašičicu ulja, sok od limuna i malo soli.
Ovo jelo  se može služiti toplo ili hladno.
::)
Sačuvana
Mrsha-
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 10

« Odgovor #5 poslato: Maj 14, 2007, 02:36:20 posle podne »

Hvala jos jedom na odgovorima  ;)
Samo sam hteo da saznam kako josh da ih spremam dok se malo ne uhodam  ;)
Sačuvana
Imam neki osecaj da mrshavim :) :) :)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #4 poslato: Maj 14, 2007, 02:31:53 posle podne »

Ne treba odbaciti vlaknaste UH.. oni su izuzetno zdravi! Svakako ih treba uzimati uvek OSIM pred sam trening jer ovode do naduvavanja stomaka (ako ih ima dosta, kao u tikvicama)

By the way.. Ne zvuči loše ali nije mi jasno šta želiš da postigneš prženim tikvicama?
Proteina ima vrlo malo, samo u pečenim jajima u pohu, ima vlakana, ali ima ih i u tikvicama npr pečenim u rerni ili na roštilju, što opet izbegava prženje na ulju...
Ako je to pitanje, onda je to i moj savet...
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #3 poslato: Maj 14, 2007, 01:21:01 pre podne »

vlaknaste ne mozesh da varish zato shto nemash enzime za to(osim ako si krava :D:D) ... tako da to odbaci ..
prosti .. pa npr. dekstroza  (d-glukoza) ti je prost secer njih org brzo koristi i oni dizu insulin i bla bla .. ima brdo toga na forumu .. malo searcuj :P.. a ukupni = vlaknasti + prosti u ovom sluchaju ;D ;D
« Poslednja izmena: Maj 14, 2007, 01:22:36 pre podne od strane Lokk1 » Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3930


Dip. trener

« Odgovor #2 poslato: Maj 13, 2007, 03:48:58 posle podne »

mislim da su vlaknasti UH dobri UH
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
Mrsha-
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 10

« Odgovor #1 poslato: Maj 13, 2007, 01:34:19 posle podne »

Jos jedno pitanje  ;)
Da li su tikvice dobre ako sam na dijeti ?
Evo kako ih ja pravim pa mi recite da li je to dobro ako nije da promenim nacin spremanja :
O ciniju stavim malo brashna 1 jaje i narendam 3-4 male tikvice i to przim na malo suncokretovog ulja .
Jedem ih sa malo hleba, ako u toku dana ogladnim ja ih jedem bez hleba.
E sad :
Kalorija --- 15
Proteini --- 1.3
Masti --- 0.1
Ugljeni hidrati : ukupni (2.3) , prosti (0.1) , vlaknasti (1.8) ako moze neko da mi objasni u cemu je razlika izmedju ukupnih , prostih i vlaknastih UH
Gijakemski index je 15
Hvala unapred
Sačuvana
Imam neki osecaj da mrshavim :) :) :)
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 18 upita.