TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399320 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 08:21:30 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Hipotiroidizam i Bodybuilding  (Pročitano 2523 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jul 21, 2011, 03:17:16 posle podne »

Štitna ti je super. Samo napred. Ako se i dalje osećaš umorno, traži drugi razlog osim štitne /pretreniranost, loša ishrana, dehidratacija i sl.)
Sačuvana
GreenBoy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 20, 2011, 04:02:14 posle podne »

Hvala puno na savetima...danas sam uradio analize,potpuno je sve u redu,evo i vi da vidite:
TSH (ultrasenzitivni) - 1.30 (ref. vred. 0.300 - 4.2 )
T3 (ukupni T3) - 1.61 (ref.vred. 1.3 - 3.1 )
T4 (ukupni tiroksin) - 127.8 (ref.vred. 58 - 161 )

eto :) ...nastavio sam sa treninzima,od pre dva dana krenuo u teretanu,uzeo sam whey,koristim ga zajedno sa kreatinom,ishranu sam dosta pojacao,spavam redovno na vreme(od 9 do 7) i sad ocekujem neki napredak,valjda ce ga biti , i da malo se vise osecam umorno i kad nista ne radim,ali tako je vec duze vreme,verovatno zbog stitne zlezde.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: Jun 29, 2011, 04:55:23 posle podne »

i jedi kostunjavo voce i dosta joda :)

.. u principu, samo fizička aktivnost i izbalansirana ishrana....  česti obroci i fizička aktivnost ubrzavaju metabolizam a to je ono što ti je pod 1 potrebno.  Možda si malo više umoran... što je normalno.

Sagorevači - ne bih uzimala ništa drugo osim l karnitina, a whey, amino, vitamine bez brige :)

ja sam isto bila u svaĂ°i neko vreme sa štitnom, ali smo se sada pomirile :D 
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 27, 2011, 10:05:36 posle podne »

sve zvuči ok.
obrati pažnju na svoje telo, slušaj ga i ne preteruj ni sa čim :)
Sačuvana
GreenBoy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 26, 2011, 11:53:42 posle podne »

e hvala puno na odgovoru,nastavio sam sa treninzima,medjutim nisam trenutno u mogucnosti da odradim analize,tako da cu to ostaviti kasnije.Uzeo sam Dextrozu od 1 kg i Kreatin Monohidrat 500 gr od Scitec-a...Poceo sam sa koriscenjem,vec treci dan.Radim fazu punjenja(4x5gr) i tako 5 dana,a posle cu samo da odrzavam 2x5gr dnevno...Whey sam ovaj put ipak preskocio jer i nisam bas bio u materijalnoj mogucnosti da uzmem i njega,ali svakako nadoknadjujem unos proteina putem hrane.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 13, 2011, 09:36:33 posle podne »

U principu ništa što si naveo ne bi trebalo loše da utiče na hipotireozu... ako si sad u ravnoteži sa hormonima uzmi slobodno i rekatin ali ja bih sačekala sledeće analize a što se tiče wheya to možeš da uzmeš odmah
Sačuvana
GreenBoy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 13, 2011, 02:08:35 posle podne »

evo ovako..
Imam 166 cm 71 kg i 18 godina.Vezbam kuci vec nekih 2 meseca aktivno.Unazad godinu i po,dve radio sam sklekove kako kad...Pre jedno mesec i po kupio sam gejner i ispio to,dobio sam malo na masi.Sad radim konstantno,sredio sam ishranu,vecinu vezbi bucicama(sta moze njima) a ostalo bodyweight.Planiram za dvadesetak dana da krenem u teretanu,da uzmem neki kreatin i whey,a imam hipotiroidizam pa me zanima kol'ko ovakav rezim zivota i suplementacija moze da utice na moje zdravlje?Uzimam tivoral(levotiroksin natrijum) od postavljanja dijagnoze a to je nekih mozda 7 godina.Vrednosti hormona su normalne.Zadnji put sam radio analize pre 6 meseci,tako da cu uskoro raditi ponovo.Ima slicna tema na forumu,ali video sam da je u pitanju sagorevac od suplementacije.Mene interesuje kako ce da uticu whey i kreatin i uopste celokupni nacin zivota(treninzi,ishrana).Da li hormoni da se poremete,da li ce to da bude kontraproduktivno na terapiju koju uzimam?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.122 sekundi sa 18 upita.