TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398503 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 04:17:36 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: razlika?  (Pročitano 4498 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #10 poslato: Jul 26, 2010, 09:41:01 posle podne »

Nista za dzabe, pa ni kod babe...ali opet ja uvek volim da ponovim da nece niko naci toliko preciscen whey da nema secera ili holesterola u njemu, svako ko to ispise na svom preparatu laze...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #9 poslato: Jul 26, 2010, 02:44:42 posle podne »

Slažem se, poptuno nebitno.. šećer i whey proteinu zaista nema značenje.
Ono što je važno jeste da šećera ima puno u tečnoj surutki koju mnogi često zamnejuju sa proteinom surutke (često iz nade da su konačno našli jeftin izvor proteina)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #8 poslato: Jul 26, 2010, 09:19:30 pre podne »

Ja verujem da je taj secer, glupu receno "nus produkt" dobijanja tog proteina, jer mnogi proizvodjaci se trude uglavnom da budes 0 secera, da bude samo protein. a zasladjivaci mislim da su arome, da nije klasican secer u pitanju, tako da prakticno ti zasladjivaci su 0 uh, barem ja kontam tako. mada zavisi od firme do firme.

svodi se na to da ne treba da razmisljas uopste o tome jer je bezazleno i glupavo zamarati se takvim nebitnim stvarima.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #7 poslato: Jul 26, 2010, 06:56:16 pre podne »

Kao prvo te cifre su gotovo uvek lazne. Ne postoji tehnologija da je dovoljno komercijalna da toliko procisti whey da mu odvoji svu laktozu i svu mast ili holesterol, a ono sto je jos interesantnije je da kada bi se to i uradilo vrednost wheya bi bila zanemarljiva za nas sport.

Tako da konkretan odgovor na tvoje pitanje je i jedno i drugo, zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca, ali ima i prirodnih secera i vestackih.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
loco lobo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 126

« Odgovor #6 poslato: Jul 25, 2010, 10:13:43 posle podne »

Jos jedna stvar me intesuje kad na ambalazi pise konkretno za whey:ugljenih hidrata 3g od kojih su seceri 1.5g ili 2g da li to znaci da je to prirodan secer dobijen iz samog proteina ili je secer dodat vestackim putem kako bi se poboljsao ukus
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #5 poslato: Jul 23, 2010, 09:22:11 posle podne »

Evo došla Amerika u Merkator ;)
Dešavanja u Americi su kao da sedite u vremenskoj mašini i posmatrate šta če se kod nas dogoditi za godinu, dve tri do decenije (zavisi od bombardovanja, ratova ;)) sve to je samo odraz modernog društva i njegove lenjosti a potom griže savesti zbog lošeg načina života i zatim pokušaja da se ta lenjost ispravi unošenjem "organske hrane" ;)
malo filozofije, ali ajde da se vratimo na temu..
o čemu smo ono pričali? ;)

all natural whey protein... hmmm... all right...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #4 poslato: Jul 23, 2010, 07:02:17 pre podne »

pa dobro da, taj trend je naravno mnogo izrazeniji u Americi jer oni sve vise gube taj stvarni dodir sa prirodom i onda pokusavaju vestacki da ju nametnu, ali generalno sav taj momenat je generalno marketinski potez i nista vise...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #3 poslato: Jul 22, 2010, 12:24:54 posle podne »

a i postao je trend stavljati naznake prirodno, 100% organsko, all natural .. i sl. :)

u principu, minimalna razlika po mom mišljenju...  Elite je odličan
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #2 poslato: Jul 22, 2010, 08:06:12 pre podne »

All natural nema vestackih zasladjivaca i slicnih dodataka koji se obicno stavljaju u prah da bi se poboljsao ukus ili aroma/miris proteina, genralno u kvalitetu samog izvora proteina je ista, kao i obrada wheya, tako da je jedina razlika u toma dali hoces da isforsiras neku foru da je ovaj All Natural zdraviji zbog izbacenih aditiva koji su redovni u standardnim kombinacijama.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
loco lobo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 126

« Odgovor #1 poslato: Jul 21, 2010, 11:09:13 posle podne »

Koja je razlika izmedju proteina proizvodjaca DYMATIZE: ELITE WHEY PRO I ELITE WHEY PRO sa oznakom all natural
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.157 sekundi sa 18 upita.