TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 05:51:26 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kamut  (Pročitano 2302 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: Septembar 28, 2010, 11:47:35 pre podne »

Ako ne preteruješ sa hidratima i ako ti je pre svega želja da se zdravo i raznovrsno hraniš, ovako nešto uopšte nije loše ubaciti ... jednom nedeljno ili par puta mesečno
Sačuvana
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 159


« Odgovor #4 poslato: Septembar 27, 2010, 11:37:11 pre podne »

Pa da,takva je cena i za kvinoju....
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1267


BRO-SLAYER

« Odgovor #3 poslato: Septembar 27, 2010, 11:00:53 pre podne »

Skupo za medalju
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #2 poslato: Septembar 27, 2010, 10:44:27 pre podne »

ne, zaista nisam čula :)  Super vest za alergične na gluten
Sačuvana
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 159


« Odgovor #1 poslato: Septembar 24, 2010, 01:31:10 posle podne »

Kamut  sadrži više energije od obične pšenice, više minerala, i 65% više aminokiselina, a nivo proteina je za 40% viši nego kod obične pšenice. Zato se kaže da je kamut „visokoenergetska žitarica“, odlična hrana za sportiste i one koji se bave fizičkim radom.

Kamut je pšenica koja se gajila pre 4000 godina u starom Egiptu. Zrno je znatno veće od današnje pšenice. Iako sadrži gluten, interesantno je da mogu da je tolerišu i mnogi ljudi koji su osetljivi na pšenični gluten; zato je meĂ°unarodno Udruženje za ispitivanje alergija na hranu zaključilo da za većinu osetljivih na gluten kamut može da odlično zameni običnu pšenicu.


Recept za vas: mediteranska salata od kamuta

Potrebno je:

2 šolje kamuta, 4 šolje vode, jedan češanj belog luka, ¼ kašičice soli, 1/8 kašičice sveže samlevenog bibera, 1 iseckana glavica morača (ili četiri struka celera), 1 iseckana slatka crvena paprika, 2/3 šolje feta ili tofu sira, izmrvljenog, ½ šolje iseckanih crnih maslinki, ½ šolje seckanog peršuna, 2 kašike balsamiko ili jabukovog sirćeta.

Priprema:

Isperite kamut i naspite u lonac sa vodom, soli i biberom. Zagrejte do ključanja, pokrijte i krčkajte jedan sat, ili dok zrna ne nabubre, a neka počnu da pucaju. Skinite s vatre. Odlijte vodu i ostavite sa strane.

Naspite kamut u činiju za salatu. Ako je tek skuvan, sačekajte da se ohladi, ali za ovu salatu možete ga skuvati i dan ranije. Pomešajte sa ostalim sastojcima. Posolite i pobiberite po želji. Ostavite da odstoji 15-30 minuta pre služenja.


Jel probao neko ovu vrstu? 200 dinara je 500 gr.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 18 upita.