TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399734 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 12, 2025, 03:50:28 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bench Press Lockout  (Pročitano 3306 puta)
Kitanovic
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: April 15, 2011, 09:54:52 pre podne »

odgovor za miska...ja radim uvek dva ili tri meseca pred takmicenje board pres RAW s tim sto moze i s majicom ja je jos uvek nemam...board press meni da oko 20kg vise na benchu kad se zavrsi ciklus...prosle godine sam prvi put probao dao mi je savet Petar milenkovic svi znamo ko je on rekao mi je da cu garant ojacati bench ako radim board posto sam imao problema sa zglobom neko vreme i bench je slabo napredovao tada
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 18, 2010, 01:05:21 pre podne »

Pa čekamo powerliftere da se jave. ???
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #7 poslato: Novembar 17, 2010, 06:19:41 posle podne »

Mislim da bi bilo bolje da pitaš nekog ko se bavi PL, jer ja poznajem osnove iza ovakvog treninga, ali tačan način korištenja ovih rekvizita nije moja specijalnost. Znam da može da se koristi i sa i bez majice, ali kažem opet zavisi od treninga koji se radi...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Milos Mishko Mitrovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 17, 2010, 03:53:43 posle podne »

nikad nisam radio sa letvama,moracu da probam.Radi li se to "raw" ili sa majicom ili mogu obe varijante?
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 01, 2010, 10:53:00 pre podne »

ok tnx. :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #4 poslato: Novembar 01, 2010, 08:42:07 pre podne »

Board press nije isto što i lock out. Daske od 2.5cm ili ti narodski zvane colarice su sasvim druga priča u odnosu na lockout. Board press služi da ti smanji radijus pokreta kako bi savladavao veće kilaže (naravno ima gomila načina da se ovo uradi) i recimo vežbači krenu da vežbaju jednu kilažu sa 3 daske i guraju dok ne doĂ°u do odreĂ°enog broja ponavljanja, a potom smanje za jednu dasku i tako dok se ne doĂ°e do grudi, a lock out je nešto drugo, na lock out-u se koriste kilaže daleko iznad maximalne i praktično se samo vežba navika da se ta kilaža pokreće, zato sam reko da je slično sa iso-hold varijacijom.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Oktobar 29, 2010, 05:32:47 posle podne »

@MB - tnx

U suštini se ide iz zaključanog položaja sa malim spuštanjem? Znam da se stavljaju neke letve različitih dužina na grudi (tj spoter ih drži kao graničnik), dok smo mi radili sa pločama tegova (snašli se). Ali ono što me interesuje koliko duboko zaravo treba da se ide?

Lockout me prilično potseća na onaj traljavi "oću da se pokaže da dižem više" bench koji viĂ°am prečesto.

TakoĂ°e ima nekih priča da nešto utiče na vezivno tkivo? (i što si pomenuo CNS to svakako stoji)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 29, 2010, 07:28:21 pre podne »

Lockout je nešto što powerlifteri koriste kao jednu od tehnika da se pripreme na što veće kilaže. Naime lockout se obično radi na power-racku i visina prečke se namesti izmeĂ°u 5 i 2.5 cm manje od potpunog izbačaja kilaže.

Lock out je sličan kao i statična zadrška u gornjem položaju, tj prenos na izbačaj je sličan. Zglobovi, mišići i CNS na taj način uvežbavaju se da savladaju što veću kilažu, jer fakat se mnogo više težine može savladati na ovaj način.

Ono gde se lock out razlikuje od iso-hold je u tome što se triceps (kod bench press-a) mnogo više aktivira i jača, jer taj deo pokreta je čitav na tricepsu i zna se desiti da lockout bude baš slaba tačka (doduše dosta reĂ°e)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Oktobar 28, 2010, 05:33:46 posle podne »

Jel može neko da malo detaljnije objasni šta je i ideju iza ovoga?
Bench Press Lockout, anyone?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.142 sekundi sa 18 upita.