TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 09:28:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Spremanje hrane: Paillard metod  (Pročitano 2818 puta)
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #7 poslato: Februar 11, 2008, 05:02:40 posle podne »

Hmm... I ja je volim sa crnim lukom(ako si mislila na crni) ali ja ga dodam nakon kuvanja, kad vec trebam malo da je proprzim.
Doduse, nisam ni probao da je kuvam sa lukom. Sutra je na redu junetina pa eto prilike. :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #6 poslato: Februar 11, 2008, 04:51:18 posle podne »

Ja je kuvam u sosu od luka... i sa malo senfa.. uživancija :)
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #5 poslato: Februar 11, 2008, 04:49:35 posle podne »

Tacno tako! Jedino sto se gore pomenutom metodom dobija na brzini spremanja. Cesto je to kljucni faktor.

Recimo, ja jako volim junetinu ali se naaaaaceeeekaaam   dok se ona skuva jer je ne mogu odmah baciti na teflon. No, ipak su to slatke muke. :)

Kako se ostali "bore" sa junetinom?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #4 poslato: Februar 11, 2008, 04:46:08 posle podne »

Dok god mu se ne dodaju rezle i jaja i pečenje na ulju (tj pohovanje) super je :)
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #3 poslato: Februar 11, 2008, 04:05:09 posle podne »

Bas sam rucao belo meso pre pola sata i, naravno, tako sam ga spremao. :)

Bilo koju vrstu mesa da spremam, uvek ga prvo stanjim pa onda izlupam i spremam(osim junetine, koju samo stanjim i  kuvam). Naravno, bude jako brzo gotovo.
« Poslednja izmena: Februar 11, 2008, 04:08:11 posle podne od strane Robert » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #2 poslato: Februar 11, 2008, 12:39:37 posle podne »

slazem se i uvek to radim sa belim mesom, i na to malo karija :)
Sačuvana
jovo18
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1145

« Odgovor #1 poslato: Februar 11, 2008, 11:54:50 pre podne »

Paillard(izgovara se pie-yard) je francuski izraz koji znaci: izudaram piletinu ili neko drugo meso, ravnomerno ga stanjim, s specijalnim cekicem za meso. Na ovaj nacin postizemo tri svari:

1. Omogucava mesu da bude jednako kuvano, ispeceno, posto smo ga stanjili ravnomerno i na debljinu od 1/4 inca(1 inca: 2,54cm).
2. Dobijamo vise mesta ako spremamo meso s povrcem i ostalim dodacima kako bi ga ucinili ukusnijim.
3. Smeksavamo meso. Kada spremamo meso njegova vlakna se skupljaju i meso postaje tvrdje za zvakanje. Kada ga dobro izudaramo cekicem pre kuvanja razdvajamo i sirimo vlakna. Prilkom kuvanja ona nece biti toliko zategnuta. Kao rezultat dobijamo onaj efekat: topi se u ustima.

Piletina Paillard
Uzmemo sveze pilece grudi stavimo ih izmedju dva najlonska prekrivaca(npr. stavimo  jenu kesu za zamrzivac ispod i jednu preko mesa). Sve to stavimo na tvrdu, ravnu povrsinu i sve to izlupamo ravnom stranom cekica za meso. Treba da ga stanjimo na ranije pomenutu debljinu(1/4 inca). BItno je da debljina bude ista na svim mestima. Zacinimo meso s zacinima po zelji i ispecemo ga na rostilju. Na ovaj nacin ce u meso biti brze gotovo s obzirom da je tanje i mekse.

Vise o ovome na: http://www.t-nation.com/article/diet_and_nutrition/recipe_of_the_week_the_paillard_method&cr=dietAndNutrition
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.109 sekundi sa 18 upita.