TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399833 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 10:33:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: pocetak :)  (Pročitano 5183 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #15 poslato: Februar 24, 2012, 10:08:55 pre podne »

zavisi... kako jedeš.

Ako želiš da napreduješ u mišićnoj masi moraš da povećaš unos proteina, što je nekad vrlo teško ostvariti putem ishrane, pa se uzima dodatni protein (protein je gradivna materija za naše mišiće)  a drugo prednost whey-a u odnosu na druge proteinske izvore je ta što se višestruko brže apsorbuje ( sa vodom)  - što je posebno bitno nakon završenog treninga, kada treba što pre da nahraniš gladne mišiće

Sačuvana
Mitar_NS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Februar 23, 2012, 11:38:09 posle podne »

Trenutno mi daily odgovara zobg cene,jer su proteini malo skuplji.A whey bi mi trebao pomoci oko dobijanje koje kile ?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 23, 2012, 10:36:57 pre podne »

Hvala mighty,probacu nesto da iskombinuje i da ubacim te hrane vishe nego inace,mada sam i pre jeo velcinu od tih namirnica ali ne u toliko velikim kolicinama.I kontao sam da uzmem jedno veliko pakovanje whey-a,nije to problem (josh i ako kladza prodje sad,gde ce mi biti kraj :D
http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN087-100-Whey-protein.html malo sam gledao sta ima u Pan sportu i nasao sam ovaj whey,kontam da cu njega verovatno uzeti,a sto se tice tih minerala ,jel moze oligovit(tu valjda ima tih nekih bintih vitamina i minerala ) ili nesto drugo

whey je super, i ja pijem trenutno taj.

Kao što Mirka kaže, Oligovir je jako slab, ja ti predlažem ili Take One ili Super Multi Dymatize (malo jači sadržaj B vitamina) ima 120 tableta i traje oko 2 meseca ako svaki dan koristiš.

Ako ćeš neku povoljniju varijantu, Universalova Daily formula je nešto blaža, i košta 920 din (100 tableta)
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 22, 2012, 03:27:31 posle podne »

Hvala mighty,probacu nesto da iskombinuje i da ubacim te hrane vishe nego inace,mada sam i pre jeo velcinu od tih namirnica ali ne u toliko velikim kolicinama.I kontao sam da uzmem jedno veliko pakovanje whey-a,nije to problem (josh i ako kladza prodje sad,gde ce mi biti kraj :D
http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN087-100-Whey-protein.html malo sam gledao sta ima u Pan sportu i nasao sam ovaj whey,kontam da cu njega verovatno uzeti,a sto se tice tih minerala ,jel moze oligovit(tu valjda ima tih nekih bintih vitamina i minerala ) ili nesto drugo

Slab ti je Oligovit...moja preporuka Take One Natrol..
Sačuvana
Mitar_NS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 22, 2012, 03:19:55 posle podne »

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 22, 2012, 11:47:30 pre podne »

Visok sam 184-5,a sto se tice tezine imao sam 75 i to je bila ok tezina za mene,medjutim skoro sam prelezao zauske i kako to ide sa bolesti,gubitak apetita,slabo sam jeo i sve i sad sam spao na 70 ,tako da bi voleo da opet dignem za 5-6 kg,al ovaj put da to bude vise misica,jer mi je pre sve otislo u zadnjicu i  stomak  da izvines XD .A inace mi je brz metabolizam (ako se tako kaze) pa mi je dosta tesko da nabacim KG.A sto se tice ishrane,student sam ahahaa,mislim da to dovoljno govori :D ,ali sam kontao sad kad krenem da ubacim i tunjevine,i belog mesa ,nasao sam jos par tih saveta za ishranu sto ovde na forumu,sto inace na netu

ipak ti uzmi čist whey protein. Ne treba ti gejner. 

Ono što ti najviše treba je belo meso, tunjevina, govedina, ćuretina, jaja, posni sir.... kao i kvalitetni ugljeni hidrati (testenine, žitarice, pirinač, integralni proizvodi) i zdrave masti (maslinovo ulje, koštunjavo voće), i povrća puno, voće

dakle prvo ishrana, poslušaj nas. Znam da nije lako iskombinovati je sa drugim obavezama u toku dana ali navićićeš se.

Od suplemenata vitamini  i minerali i priušti sebi jedno lepo veliko pakovanje whey-a.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 21, 2012, 03:14:51 posle podne »

savet za masu je kontinuitet treninga i jake ishrane = eto ti mase. Nema puno filozofije.
Kako budeš jačao tako ćeš povećavati kilaže. Ima tu stručnijih da te upute, a imaš i ceo forum tamo treninzi pa pogledaj. U početku će ti sve davati rezultate, nema potrebe da se previše opterećuješ koliko ponavljanja, ali generalno nemoj raditi u radnim serijama preko 10-12, niti manje od 4-6 ponavljanja. POvećavaj težine kad možeš da uradiš više od 10, i smanjuj kad ne možeš više od 3-4  :)
to za kreatin je budalaština, nemoj slušati ljude koji lupetaju  :)
ovo ti je pantentirana formula uspeha u teratani  :)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Mitar_NS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Februar 21, 2012, 03:01:21 posle podne »

hahaha,cu ubacim i te krupnije zivuljke,mislim da mogu da se snadjem za snicle i to :) ...A jel imas kakav savet za vezbe za masu,br. ponavljanja i to ?
P.S: Cuo sam neke price da se misici "izduvaju" posle prestanaka uzimanja kreatina ,ima li tu istine? :D
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 21, 2012, 02:26:06 posle podne »

Tebi treba mnogo više od tunjevine i pilećeg belog ako imaš ''brz metabolizam'', a hoćeš masu :D

ja bih, umesto tune i pilećegg belog, pre išao na šarana i pileći batak, ako baš hoćeš da kombinuješ ribu i pernate životinje. A ako imaš izbora pre bih udarao po govedini, junetini, svinjetini, teletini i toj krupnijoj domaćoj životinji, tu ima dosta onoga što ti treba za masu. Ovo na sitnu živinu i krtinu da napadneš neće za masu biti selameta  :) osim ako ne bude velikih količina.

Zapravo jeob ih sve što mi padne pod ruku od hrane, a spada pod meso, krompir, pirinač i povrće, trenirao ko pravi i do početka leta najmanje 5 kg mišića (i jedno 4-5kg sala, al takav je poso jbg)..

srećno 
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Mitar_NS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 21, 2012, 01:45:44 posle podne »

Visok sam 184-5,a sto se tice tezine imao sam 75 i to je bila ok tezina za mene,medjutim skoro sam prelezao zauske i kako to ide sa bolesti,gubitak apetita,slabo sam jeo i sve i sad sam spao na 70 ,tako da bi voleo da opet dignem za 5-6 kg,al ovaj put da to bude vise misica,jer mi je pre sve otislo u zadnjicu i  stomak  da izvines XD .A inace mi je brz metabolizam (ako se tako kaze) pa mi je dosta tesko da nabacim KG.A sto se tice ishrane,student sam ahahaa,mislim da to dovoljno govori :D ,ali sam kontao sad kad krenem da ubacim i tunjevine,i belog mesa ,nasao sam jos par tih saveta za ishranu sto ovde na forumu,sto inace na netu
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #5 poslato: Februar 21, 2012, 01:38:50 posle podne »

Prelistaj deo foruma o ishrani i teme koje su pisali moderatori. ;)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 21, 2012, 11:44:31 pre podne »

Pozdrav Mitre i dobrodošao na forum!

Koliko si visok i težak?  Ukoliko jako teško dobijaš na težini i cilj ti je da se svakako ugojiš (po svaku cenu, čak i da dobiješ malo masti) - onda je gejner ok opcija. Hypermass ima puno šećera - dekstroze.

Protein je osnovni suplement. Ugljene hidrate je lako uneti putem hrane, ali proteine je malo teže.  Kvalitetna ishrana na prvom mestu.

Poslušaj Alena za suplementaciju. I ako želiš, napiši kako se hraniš.... :) pa da vidimo gde grešiš
Sačuvana
Mitar_NS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 21, 2012, 10:34:04 pre podne »

Gledao sam malo sajtove za tu ishranu,i znam otprilike sta bi trebao da ubacim,a sto se tice tih vitamina,to nisam znao,jedino na taj fazon sto pijem jeste oligovit (ali nisam siguran da je to dovoljno :) ) ...Sada sam nasao i neki algine plus na netu ,koji sadrzi pored vitaimna i taj omega 3,6,9.
Takodje me interesuje koje vezbe su najbolje i po koliko ponavljanja otprilike ,negde sam citao da je za masu najbolje sto manje ponavljajna sa sto vecim tezinama.
« Poslednja izmena: Februar 21, 2012, 11:00:57 pre podne od strane Mitar_NS » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #2 poslato: Februar 21, 2012, 09:10:17 pre podne »

Mitre, nadam se da si prvo obezbedio dovoljnu količinu mesa, jer ćeš u suprotnom samo gubiti vreme.

Što se suplementacije tiče ja bi ti pre rekao da uzimaš whey i monohidrat, takoĂ°e dodaj i mutlivitamine i omeg 3 masti jer ako ti organizam ne funkcioniše kako treba džaba svega ostalog što ćeš raditi. Dakle treba da sklopiš jednu kompletnu priču.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Mitar_NS
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 21, 2012, 02:21:54 pre podne »

Pozdrav svima ,novi sam na forumu tako da se unapred izvinjavam ako ova tema vec negde postoji.
Pocinjem ponovo sa teretanom od sledece sedmice pa me interesuje da li bi neko mogao da mi preporuci neke dobre suplemente za masu.Citao sam negde da su za pocetak dobri hyper mass i Creatine Monohydrate.Interesuju me vasa misljenja u vezi toga,i da li imate mozda neki drugi suplement za preporuciti  ;)
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.062 sekundi sa 14 upita.