TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:43:20 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitanjce  (Pročitano 3129 puta)
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #12 poslato: Mart 15, 2012, 09:55:17 pre podne »

Hvala ti puno Alene na objasnjenju :)

Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #11 poslato: Mart 15, 2012, 09:15:18 pre podne »

Hvala na objasnjenju!

Zanima me jedna stvar. Ukoliko se uzima bcaa inache, koliko je po tebi dovoljno na dnevnom nivou?

Pa to ti ne mogu reći, a iskreno nisam siguran da bilo ko može, jer niko ni ne zna koja je tačna količina aminokiselina potrebna da bi se izazvala hipertrofija.

Opet sa druge strane ako uzimaš jedno 2 merice whey proteina dnevno ne verujem da ćeš imati potrebu za više od 10gr dnevno i to opet iz nekog razloga da budeš pokriven sa dodatnim BCAA, a ako se ne uzima whey i još si na dijeti onda bi uzimao 5 gr BCAA posle svakog većeg obroka i posle treninga.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #10 poslato: Mart 15, 2012, 12:14:22 pre podne »

Hvala na objasnjenju!

Zanima me jedna stvar. Ukoliko se uzima bcaa inache, koliko je po tebi dovoljno na dnevnom nivou?
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #9 poslato: Mart 14, 2012, 10:51:31 posle podne »

OK, samo što se ja ne slažem jer whey je ionako već bogat i sa BCAA i sa Glutaminom i koja je svrha dodavati još glutamina i još BCAA...

Prvi put vidim ovako nesto :)
Da li mozesh da mi pojasnish kako/zashto itd.? Smatrash da u proteinu ima dosta bcaa/glutamina i da nema potrebe vishe uzimati? zashto onda ljudi uzimaju brdo bcaa i glutamina pored toga?

Izvini sada ovako shto sam nabacao pitanja ali stvarno me zanima ova tema sada :)

Poz!

Pa generalno ako pogledaš količinu bcaa po dozi whey proteina videćeš da je i više nogo dovoljna, pogotovo za većinu nas koji ionako uzimamo više doza.

BCAA nisu ni blizu toliko čudotvorne kao što se priča tera, jer se kroz praksu pokazalo da nemaju neki jači efekat na dobijanje mišićne mase ili ti jedna odreĂ°ena količina se može ugraditi u mišić i tu je kraj, preko toga se opet sipa u prazno. Naravno naš Ă°avo je što nikad ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da je nešto previše pa sipamo u sebe samo da se naĂ°e ako zafali...

Što se glutamina tiče, nikad nisam bio zaluĂ°enik za idejom da se aminokiselina koja se najviše nalazi u telu i najviše se proizvodi, pošto mi je to uvek bilo malo mutno. Naime jedno vreme sam ti ja bazao po tim studijama i knjigama i gotovo da sus vi pominjali neke fore sa medicinskim slučajevima oporavka oštećenih mišića gde glutamin igra vitalnu ulogu, ali to je sve bilo nešto bez bildera u toj priči...

naravno neko je osmislio dobar način da se progura priča o tome kako se i treningom uništava mišić i onda mu treba više glutamina da se oporavi...važi se...i opet se u praksi nije pokazao ništa posebno da utiče na rast...

E sad, glutamin i bcaa kada si na dijeti i hoćeš maksimalno da skratiš aklorije pa ne uzimaš ni whey...e onda ima smisla raditi tako nešto, ali u suprotnom je to previše nepotrebno...
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #8 poslato: Mart 14, 2012, 06:46:09 posle podne »

Bojan se primirio sa aktivnostma na forumu, pa se opet oplela prica o glutaminu :D ;D
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #7 poslato: Mart 14, 2012, 06:31:46 posle podne »

OK, samo što se ja ne slažem jer whey je ionako već bogat i sa BCAA i sa Glutaminom i koja je svrha dodavati još glutamina i još BCAA...

Prvi put vidim ovako nesto :)
Da li mozesh da mi pojasnish kako/zashto itd.? Smatrash da u proteinu ima dosta bcaa/glutamina i da nema potrebe vishe uzimati? zashto onda ljudi uzimaju brdo bcaa i glutamina pored toga?

Izvini sada ovako shto sam nabacao pitanja ali stvarno me zanima ova tema sada :)

Poz!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #6 poslato: Mart 14, 2012, 03:52:38 posle podne »

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: Mart 14, 2012, 09:07:08 pre podne »

uvek čitajte supplement facts... malo se udubite... i videćete da li je isplativo ili ne.. a marketing čini čuda ;)
Sačuvana
neskeubica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 14, 2012, 09:03:50 pre podne »

da,bas kao sto kaze MIGHTYMO whey bcaa i glutamin....sta ces bolje.. ;) ;) ;)
Sačuvana
nebojsa tosic
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #3 poslato: Mart 13, 2012, 01:10:50 posle podne »

Iskreno ne znam, i ja prvi put ovo vidim :)  Vidim da je u pitanju neka recovery formula... 

Najbolja recovery formula koju mozes sebi da priustis je jedan dobar Whey Isolate (tipa ISO 100 Dymatize)  + 15/20g BCAA i isto toliko glutamina ;)

Sačuvana
neskeubica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 13, 2012, 11:51:17 pre podne »

a sta je ovo uposte......ja znam za P90X SISTEM TRENIRANJA....ovo prvi put vidim., ;) ;) ;) ;)
Sačuvana
nebojsa tosic
RisBo[C]
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 06, 2012, 07:01:43 posle podne »

Pozdrav..jel zna neko gde se moze nabaviti P90X? :))
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.116 sekundi sa 18 upita.