TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 08:02:57 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Miki Mihajlovic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sta znaci dobar trening partner  (Pročitano 1682 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #7 poslato: Februar 11, 2013, 07:49:52 posle podne »

Evo kako treba da rade spoteri!!!
Bohos Kornel iz Madarske radi cucanj u seriji sa 330kg a leda mu cuva Kati Bela:
https://www.youtube.com/watch?v=LKyLX2bRNBo&feature=youtube_gdata_player
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: Januar 12, 2013, 11:29:52 pre podne »

Ni ovaj ne radi kako treba.....
Sačuvana
s,boban69@
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 04, 2012, 11:30:52 pre podne »

Ovim spoterima je mesto u zatvoru.Nosiće na duši ovog dečka dok su živi......kretenoidi.
Sačuvana
Mr.Paf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 03, 2012, 07:47:03 posle podne »

Jbg....stvarno glupo izgubio glavu....
Sačuvana
bench fun
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 03, 2012, 06:58:45 posle podne »

Tragedija.Spoteri moraju uvek biti u pripravnosti i drzati ruke ispod ploca a bez branika ne bi smelo ni jedno takmicenje da se odrzi.Mnogo mi je zao ovo decka.Inace ja kod kuce u mojoj teretani imam branike i ne pada mi na pamet da treniram bez njih.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #2 poslato: Septembar 03, 2012, 06:39:25 posle podne »

Na nedavno odrzanom takmicenju u Rusiji desila se jedna velika tragedija!Naime na ruskog takmicara Igora Goluskina,koji je (bio)star 34godine pao je teg od 185kg i slomilo mu rebra.Igor je posle nesrece ustao sa klupe i pio gutljaj vode ali nazalost srce mu je otkazalo zbog velikog udara.Ovo je Igoru bilo prvo takmicenje.Takmicio se u kategoriji do 90kg.
Po meni i organizator je kriv sto nije koristio pravilnu klupu sa branicima,a i pomocnici,koji nisu bili na visini zadatka.Procenite sami!
http://www.youtube.com/watch?v=thvPS0bT5m8&feature=player_embedded
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #1 poslato: Avgust 23, 2012, 12:47:27 posle podne »

Šta znači dobar trening partner

U mnogim teretanama sam video kako NE TREBA pomagati, mnoge trening tehnike se izvode NEPRAVILNO i to, baš, zbog „loših“ trening partnera. Mnogi ljudi zapravo i ne znaju šta znači pravilno pomagati...

Dobar trening partner je tu da odraĂ°enu vežbu možeš da uradiš sigurno, bez straha da ćeš da se povrediš kad radiš sa maksimalno velikim težinama. Pored toga dobro je imati trening partnera kod odreĂ°enih tehnika kao npr. kod tzv. „opadajućih“ serija, kad treba tegove brzo skinuti, ili kad posle velikih težina hoćeš da odradiš „pumpanje“. Pored toga trening partner treba da ima motivirajuću ulogu, da vas stalno motiviše kad vežbate. MeĂ°utim trening partneru NIJE zadatak da umesto vas diže teg!  Sa time ne pomažeš trening partneru - ako mu toliko pomogneš da on bez tebe ne bi mogao ni pomeriti teg, a sa tobom uradi. S tim mu samo odmažeš. To ne znači da trening partner ne treba da bude 100% skoncentrisan na tebe, da okolo gleda devojke po teretani, a posle kad teg počinje da pada, tvoj partner brzo dohvati šipku i digne. Ni sa time, da kada vidiš da tvom trening partneru ne ide pokušaj, ti samo stojiš i gledaš.

Kakav onda treba da bude DOBAR trening partner?
Dobar trening partner zna da mu je zadatak da pomogne da uradiš BEZBEDNO svoju vežbu, da te motiviše, i da ti samo u krajnjem slučaju pomogne, već kad STANE šipka, a ne kad ti se počne vraćati teg! Uzmimo za primer jednu od omiljenih vežbi gde nam uglavnom treba pomoć, a to je benč press. Kod starta ove vežbe vam je potrebna pomoć da izvadite teg iz stalka, mada ako ne dižete veliku kilažu ili ako ne idete naj svoj maksimum taj dan onda i sami možete da izvadite teg iz stalka.

Znači počeli ste da radite benč, prvo pravilo je koje kao nečiji trening partner moraš da poštuješ je:

1. PRAVILO
Nemoj da dotakneš šipku!  Možeš rukama da pratiš teg, ali ne smeš da dotakneš šipku ni sa jednim prstom kao što to mnogi rade. Ni ne možeš da veruješ koliko si puno „pomogao“ na taj način, a da nisi ni svestan. Mnogi u ovakvim slučajevima kažu :“Pa samo sam malo pomogao, samo sa jednim prstom. “Nemojte to raditi jer ne znate koliko ste pomogli. Jedini siguran način je ako trening partner ne dodirne šipku ni sa jednim prstom, inače nikad nećeš saznati koliko ustvari možeš SAM benčati ako ti stalno pomažu.

2. PRAVILO
Nemoj da pomogneš prerano. Nema goreg od toga kad osećaš da možeš izgurati teg i odjednom osećaš sa teg leti gore jer je trening partner mislio da ne možeš i odlučio da ti pomogne. Samo onda pomaže (ovo je najvažnije!!!) kada je teg očigledno stao i ne mrda i nema nikakve šanse da se pokrene! Sve dokle god šipka ide na gore NE DIRAJ! Čim dotakneš teg onda sa time napore svog trening partnera činiš besmislenim!

3. PRAVILO
Kad je šipka stala onda u istom momentu pomaži, ali pazi da NE ti dižeš celu težinu, nego samo pomažeš da se teg pokrene. Samo onda digni teg kad to partner izričito traži od tebe.

4. PRAVILO
Kad pomažeš onda obrati pažnju sa obema rukama ravnomerno pomažeš na obe strane. Ovo pravilo važi i kod čučnja naprimer. Jer ako na jednoj strani pomažeš više nego na drugoj stani onda kao prvo može doći do nesrećnog slučaja, da padne teg zbog disbalansa i da se povrediš, a u boljem slučaju će doći do toga da ta strana gde ti stalno pomažu bude slabija!

5. PRAVILO
Dok tvoj trening partner radi benč i ti mu/joj pomažeš onda NE POSTOJI NIKO DRUGI osim vas. Ne gledaš druge, ne pričaš ni sa kim jer dovoljno je malo nepažnje da doĂ°e do katastrofe. Ne samo fizički - budi prisutan i psihički!

Samo toliko. Ništa komplikovano! Ovo su - ako naučimo - male stvari, ali mnogo  pomažu u treningu. U mnogim teretanama sam video sam više „loših“ trening partnera, nego dobrih.  I ja sam ih imao i dobre i loše, ali uvek sam nastojao da ih naučim (ako ne znaju) kako treba PRAVILNO pomagati i šta im je sve zadatak. Neka od ovih pravila naravno ne važe kod pojedinih treninga, na primer, kad radis maksimalnu težinu, ali i onda i POGOTOVO onda treba pametno pomagati i odraditi da tvoj trening partner ima što više koristi od treninga i tvoje pomoći.

O tim drugim tehnikama neki drugi put...
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.087 sekundi sa 18 upita.