TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 09:48:25 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zanima me koje misicne grupe pogadja ova vezba  (Pročitano 2285 puta)
mrkela
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 18, 2014, 02:07:51 posle podne »

Apsolutno se slazem,super je vezba!!
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #7 poslato: Mart 18, 2014, 11:59:26 pre podne »

Ovo jeste vežba kako Twinsix kaže, za triceps i to za dugačku glavu tricepsa koja se može aktivirati samo kada se laktovi nalaze iznad glave. Upravo iz tog razloga je ovu vežbu bolje izvoditi na šipci (kao što je smith mšina) ili na tom "П" postolju.

Ostali mišići koji su uključeni kao stabilizatori su mišići podlaktice, stomačnog zida i oblikusa, fleksori kukova, rectus femoris. Ovi mišići stabilizuju celo telo u ovom pokretu kako bi se snaga mogla preneti na šipku preko tricepsa. Upravo iz tog razloga si i dobio upalu ovih mišića.

Ukoliko mene pitate ovo je jedna od boljih vežbi za dugačku glavu tricepsa :)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 18, 2014, 07:31:55 pre podne »

On tu vezba triceps,kakvi donji trbusnjaci. Ako govorimo o prvoj vezbi koju radi. Pa i pise vam ''triceps extension''.  :D
Sačuvana
srdjan88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 18, 2014, 12:05:22 pre podne »

@mrkela, da to je ta vezba samo sto je umesto sipke u obliku slova T sipka u obliku П i samim tim mozes dublje da ides tj da protnes glavu ispod i onda je vezba samim tim teza. Za donje trbusnjake je prejaka, vec par dana vucem jake upale a za podlaktice nisam nesto primetio da me je pogodila.
Sačuvana
mrkela
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 17, 2014, 04:37:33 posle podne »

ma  ne , evo kako izgleda - prva vezba koju radi  je ta, posle su varijacije http://www.youtube.com/watch?v=1JlAQMxVbHU
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #3 poslato: Mart 17, 2014, 02:18:19 posle podne »

Od skoro sam poceo da radim jednu zanimljivu vezbu na otvorenom. Video sam od nekih napucanih likova i dosta mi se svidela. Radi se na spravi tj sipki u obliku slova cirilicno P koja je na visini od nekih pola metra. Pocetni hvat sa obe ruke i stav kao da radite sklekove. Cilj vezbe je da se protne glava ispod sipke cime dovodimo podlaktice vertikalno i zatim se vratiti u prvobitan polozaj. Ne znam kako drugacije da objasnim vezbu, nikad je do sad nisam video da neko radi pa ako neko ima iskustva sa istom zanima me koje sve misicne grupe pogadja sem tricepsa? Primetio sam da imam jake upale donjih trbusnjih misica pa me zanima dal nije od te vezbe. Hvala unapred.

Stvarno po tovm opisu ne mogu da shvatim koja je vežba u pitanju... da li imaš neku fotku ili nešto slično?
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
mrkela
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 17, 2014, 01:53:43 posle podne »

Odlicna vezba pored tricepsa i trbusnjaka rade i podlaktice,kad budes usavrsio mozes da probas sa jednom rukom da ih radis :P
Ja ne idem u teretanu i uvek sam voleo triceps na lat masini da radim, a ova vezba mi je umesto nje. propadanje, ova vezba, uski sklekovi,
propadanje sa klupe.... neverovato koliko malo je potrebno za mocan triceps bez skoro ikakve opreme.
Sačuvana
srdjan88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 16, 2014, 02:44:40 pre podne »

Od skoro sam poceo da radim jednu zanimljivu vezbu na otvorenom. Video sam od nekih napucanih likova i dosta mi se svidela. Radi se na spravi tj sipki u obliku slova cirilicno P koja je na visini od nekih pola metra. Pocetni hvat sa obe ruke i stav kao da radite sklekove. Cilj vezbe je da se protne glava ispod sipke cime dovodimo podlaktice vertikalno i zatim se vratiti u prvobitan polozaj. Ne znam kako drugacije da objasnim vezbu, nikad je do sad nisam video da neko radi pa ako neko ima iskustva sa istom zanima me koje sve misicne grupe pogadja sem tricepsa? Primetio sam da imam jake upale donjih trbusnjih misica pa me zanima dal nije od te vezbe. Hvala unapred.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.136 sekundi sa 18 upita.