TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 11:15:22 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Najbolja kombinacija proteina za PWM  (Pročitano 2698 puta)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #7 poslato: Mart 21, 2013, 12:12:15 pre podne »

Baš kao i ja.  Suprotno u odnosu na, rekao bih, većinu, koja standardno voli čoko i vanila ukuse. :)
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #6 poslato: Mart 18, 2013, 06:13:16 posle podne »

Ja sam tada probala jagodu,i u sustini uvek pre idem na te ukuse bobicastog voca nego na cokolade i vanile
Sačuvana
Be Happy!!!
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #5 poslato: Mart 11, 2013, 05:21:28 posle podne »

Koji si ukus pila, Beko?
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #4 poslato: Mart 08, 2013, 05:31:43 posle podne »

Ukusi su razliciti,ali mogu takodje da kazem da sam njegovim ukusom prezadovoljna...To je eto sto se tice ukusa,nisam ga duze pila jer je to bila samo proba da bi pricala dalje o nekim stvarima ali ko god da ga je probao prezadovoljan je zaista  ;)
Ja takodje sledeci put kad budem isla na proteine planiram da uzmem njega odgovarace mi i kao zamena za veceru  ;)
Sačuvana
Be Happy!!!
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #3 poslato: Mart 08, 2013, 05:22:58 posle podne »

Hvala na utisku. Znači i meni, pošto baš nameravam da kupim ovaj protein i razmišljao sam se oko ukusa. Poodavno sam ga pio i zaboravio sam koji je ukus bio, a dopao mi se. :D
Sačuvana
Nenad.LJ
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 06, 2013, 07:27:32 posle podne »

pio sam gourmet jos pre ovog teksta :D -dobar je

ukus je bio jagoda i krem cini mi se i bas mi se dopao
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #1 poslato: Mart 04, 2013, 10:05:12 pre podne »

Najbolja kombinacija proteina za PWM
Jim Stoppani, Ph.D

Whey protein izolat i koncentrat smatraju se najboljim izborom proteina za nakon treninga(PWM). Whey hrani mišiće aminokiselinama, pospešuje njihov oporavak i rast. No, uzimanje samo koncentrata i izolata možda neće biti dovoljno za maksimalne rezultate. Whey hidrolizat i kazein mogu značajno pospešiti i produžiti apsorpciju aminokiselina i time dati još bolje rezultate u mišićnoj hipertrofiji.

Whey koncentrat/izolat

Whey koncentrat obično je proteinski prah sa oko 80% proteina u svom sastavu. Izolat je još čišći, obično oko 90% ili više. I dok koncentrat nije toliko čist, nežniji proces obrade obično ostavlja više netaknutih peptidnih frakcija, tako da oba ova oblika imaju svoje prednosti.

Hidrolizovani whey

Whey protein može biti već polusvaren u laboratorijskim uslovima, pa je time njegova apsorpcija još brža. Hidroliza je proces deljenja proteinskih lanaca na manje fragmente, poznate kao peptidi, pa je tako digestivni sistem pošteĂ°en tog posla i protein je onda brže apsorbovan i dostavljen u mišiće. Ova brzina od presudnog je značaja nakon treninga, kada počinje proces oporavka.

Kazein

Poznat po sporoj i ravnomernoj apsorpciji, kazein formira višeslojne proteinske grumene u stomaku, koji se vare jedan po jedan. Možete ga naći u obliku kazeinata(kao što su kalcijum, natrijum ili kalijum kazeinat) ili kao micelarni kazein. Micelarni se slabo rastvara u tečnosti, a apsorpcija mu je još sporija od kazeinata.

Jedan od proizvoda u kojem možete naći pomenutu kombinaciju proteina jeste Dymatize Elite Gourmet.

Izvor:
Muscle&Fitness
Prevod: Robert
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 18 upita.