TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402542 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 24, 2025, 08:03:22 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Fileti Soma  (Pročitano 3013 puta)
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 10, 2015, 12:54:31 pre podne »

Ako se gleda za te proslave meni je najaci pijani saran kad ga zapale sa vinom :D
A ako se gleda ovo zdravo imate pastrmku kalifornijsku uzgajaju cini mi se u vrscu Victoria Group vestacko jezero imaju. ima 22 grama proteina na 100 grama i valjda te zdrave masti. tako da sve pastrmke po radnjama odatle stizu bar nisu iz Vijetnama :D
Sačuvana
lifestyletm
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 09, 2015, 08:22:39 posle podne »

Hm... Ja sam prosle godine jedno dvaput uzeo soma , cisto iz radoznalosti i da malo promenim. Sto se tice ukusa , specifican je , mastan... Meni se onako i svidja ali sad kad ovo videh... Bye bye :)
Sačuvana
gambion
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 07, 2015, 11:05:08 pre podne »

Pored svega navedenog samo pakovanje jma mnogo leda, tako da od recimo 1kg zamrznutog kada odledis ostane nekih cca 600gr
.....trikovi
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #4 poslato: Februar 07, 2015, 01:13:20 pre podne »

U skorije vreme sve češće viðam jako niske cene ove ribe. Cena se kreće oko 300 dinara za kg ove ribe. Kada preračunam odnos proteina (plus jako kvalitetnih, navodno, pošto su iz ne masne ribe) i cene, shvatim da je to nenormalno isplativo, a kada je tako, naravno odmah postane i sumnjivo. Pretraživši par sajtova i članaka shvatio sam da tu zaista ima velikog razloga za sumnju. Naime, reč je o nekoj drugačijoj vrsti soma, uglavnom poreklom iz Azije, koji se odgaja u krajnje užasnim uslovima i lošom ishranom. Naime, prema izvesnim izvorima kljukani su genetski modifikovanom sojom i raznoraznim antibioticima...
Zanima me da li je neko imao neposredno iskustvo sa ukusom ribe, kao i njenim nutritivnim vrednostima (mikro makro nutrijenti)?

Evo proverene informacije: bio sam bivsi reprezentativac u sportskom ribolovu,pa se igrom slucaja razumem malo u recne ribe.
Ova riba se gaji na farmama u reci Mekong, jednoj od najzagaðenijih reka na planeti. Prepuna je hemijskih otrova i bakterija jer se uzgaja u industrijski otpadnoj vodi koja cini veliki udeo pomenute reke. Ne postoji nista prirodno u njoj!!

Momci šta da kažem...većina ovih sumnji ima realnu osnovu...

Profit ispred zdravlja nacije...odgovornost "prodavaca i distributera" prema kupcima u Srbiji...

Što si tiče nutritivnih vrednosti navedene vrste ribe "sumnjivog kvaliteta" iluzorno je pričati o istoj...

Akcenat na parolu, kupujmo domaće, i akcenat na svežu ribu...( dobro obiðite lokalne ribarnice)...
« Poslednja izmena: Februar 07, 2015, 12:14:51 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Arturo Maran
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 06, 2015, 07:35:58 posle podne »

Evo proverene informacije: bio sam bivsi reprezentativac u sportskom ribolovu,pa se igrom slucaja razumem malo u recne ribe.
Ova riba se gaji na farmama u reci Mekong, jednoj od najzagaðenijih reka na planeti. Prepuna je hemijskih otrova i bakterija jer se uzgaja u industrijski otpadnoj vodi koja cini veliki udeo pomenute reke. Ne postoji nista prirodno u njoj!!
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 06, 2015, 07:11:30 posle podne »

Ako je to onaj Pangasius mislim da je bilo price da ga treba izbegavati.
Sačuvana
Mercurial
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 06, 2015, 06:46:01 posle podne »

U skorije vreme sve češće viðam jako niske cene ove ribe. Cena se kreće oko 300 dinara za kg ove ribe. Kada preračunam odnos proteina (plus jako kvalitetnih, navodno, pošto su iz ne masne ribe) i cene, shvatim da je to nenormalno isplativo, a kada je tako, naravno odmah postane i sumnjivo. Pretraživši par sajtova i članaka shvatio sam da tu zaista ima velikog razloga za sumnju. Naime, reč je o nekoj drugačijoj vrsti soma, uglavnom poreklom iz Azije, koji se odgaja u krajnje užasnim uslovima i lošom ishranom. Naime, prema izvesnim izvorima kljukani su genetski modifikovanom sojom i raznoraznim antibioticima...
Zanima me da li je neko imao neposredno iskustvo sa ukusom ribe, kao i njenim nutritivnim vrednostima (mikro makro nutrijenti)?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.051 sekundi sa 14 upita.