TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 09:49:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: preporuka profesionalnog fizioterapeuta ili doktora  (Pročitano 1934 puta)
romaleos123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 15, 2015, 02:22:17 posle podne »

Pomoc?
Sačuvana
romaleos123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 11, 2015, 01:32:57 pre podne »

2,Koljeno
Nisam osjetio bol u trenutku,vec postepeno jednom poslije cucnjeva imao otok koljena,Osjecao blazu bol jedino kada sam se spustao ispod 90 stepeni na cucnju bez tezine.Prva 2-3 dana RICE ,otok se vecinom povukao.NAkon 15 dana sve do danas stoji isto.POvredjeno koljeno ima zadebljanje ispod  koze sa spoljne strane tetive,i nekad krcka(unutar koljena )kada iz cucnja dodjem u uspravan polozaj .krckanje je bezbolno.Ne osecam nikakav bol i neugodnost na prednjim cucnjevima,ali se bojim da ce se jednog dana koljeno samo ponovo  napuniti tecnosti,iako nemam neki opravdan razlog za taj strah,sem ove dvije gtore navedene stavke(krckanje i zadebljanje ispod koze).Rekli su mi da je bursitis.Sta vi mislite.         HVALA
Sačuvana
romaleos123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 11, 2015, 01:18:27 pre podne »

1.Ledja.
Prije oko 3mjeseca osjetio trenutak povrede na mrtvom dizanju.Ostar bol u predjelu trapeziusa i oko skapule,krckanje uz povredu.Pokret mi je bio ispravan ,ni lumbal ni thorasic dio kicme se nije iskrivio pod teretom,vec je uzrok povrede bio umor(overuse).

1.Prvih 7-8 dana osjecao jak bol,nisam mogao da se savijem uopste.Pridrzavao se R.I.C.E, metode i bol je nestao poslije oko 15 dana.
2.narednih 40ak dana cesto sam osjecao krckanje na mjestu povrede,koje je potpuno bezbolno.prilikom istezanja trapeziusa osjecao veliko zatezanje,kao da je misic krut i nije flexibilan.Osjecao sam zamor i treperanje u ovom misicu.ovaj period sam misic grijao i masirao .U teretani radio benc ,overhead press ,klonio se svega sto ima veze sa ledjima,.....
3.Od tada do ovog trenutka ne osjecam nikakvo zatezanje, krutost ni slabost u misicu.Nikakav bol na prednjem ATG cucnju ni na mrtvom dizanju sa oko 70kg(samo vjezbam pokret),Ipak ostalo je to cudno bezbolno krckanje-pucketanje(valjda se zove crepitus ,nisam siguran) i misic valjd izgleda vrlo malo veci-nateceniji od onog na drugoj strani.Strah me da dodajem tezine jos uvijek zbog toga.Da li je to normalna posljedica povrede ili to znaci da misic jos nije kompletno zarastao.Treba li da cekam da se simptomi potpuno povuku.
Sačuvana
romaleos123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Oktobar 11, 2015, 12:50:00 pre podne »

Naravno,potpuno se slazem sa vama,pogresno ste me shvatili.Svjestan sam da je preduslov svakog treninga biti fizicki zdrav.Zato sam se i obratio vama jer se nadam da ce te mi pomoci da se oporavim.Bio sam kod raznih fizioterapeuta i ,,strucnjaka,, i od svih dobio savjete da nisam trebao da radim powerlifting cak i kad sam bio potpuno zdrav.Kao razloge su naveli da sam premlad pa kosti nece moci da podrze opterecenje,da tegovi zaustavljaju rast jer neke vezbe kompresuju kicmu,da niposto ne treba da radim cucanj ispod 90stepeni,vec samo polucucanj,da ne treba da dizem tegove preko svoje tezine,da jacanje nogu nece povoljno uticati na brzinu i vertikalni odraz,.....Ne slazem se.uz dovoljno vremena hrane sna i pravilan trening,kosti se kao i misici,tetive i ligamenti adaptiraju.Za ostale izjave sam gotovo siguran da su netacne.Jednom sam rekao da sam povredio ledja na mrtvom dizanju a on me pitao-Je si li osjetio bol u trenutku kada si taj teg podigao iznad glave.sto dovoljno pokazuje njihovo znanje o treningu snage.Svi su mi rekli da ako ne osjetim  bol na trcanju povreda nema,ne treba da se tretiraju i ne treba da se brinem,ali znam da nije tako.Dijagnoza se svodila na obicna nagadjanja.Napisao sam da odustajanje nije opcija misleci na to da necu prestati da se trudim  da zalijecim povrede i nadjem strucno misljenje,tek onda se postepeno uvedem u trening ,pa tek onda povecavam tezine,tj, da necu poslusati njih i odustati zbog gore navedenih razloga.znam da nije cilj raditi posto-poto i zbog toga se trudim da se dovedem u stanje kada ce trening snage biti koristan,tj.pokusavam da se pootpuno oporavim od povreda,Moje povrede-,,,,,,,
« Poslednja izmena: Oktobar 11, 2015, 01:36:32 pre podne od strane romaleos123 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 10, 2015, 06:37:54 posle podne »

pozdrav - nisi u pravu  :(
ja podržavam trening snage - ali svaki trening treba da je prilagodjen zdravstvenom stanju osobe sportiste...
svaka sportska aktivnost i rening treba da su na zdravlje a a ne na narušavanje zdravlja...
nije cilj nečega što radiš u životu - radiću pošto poto (ako se tako piše) - pa i da se uništim i obogaljim...
to nema smisla, nije pametno, nije od dobroga tj naopako je - ne čuvatiživot i zdravlje, već se uništavati (ako telo kaže da nešto ne prija to nešto znači)...

ja ti mogu možda pomoći oko povredaako opišeš očemu se tačno radi....
Sačuvana
romaleos123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Oktobar 08, 2015, 04:26:46 posle podne »

Pozdrav,
Imam 16 godina i bavim se powerliftingom vec 1.5 godina.Napravio sam glupost pokusavajuci prerano da treniram po sistemu bulgarian manual i povredio se tokom treninga tj,koljeno i ledja.napravio par meseci odmora,ponovo radim cucanj i mrtvo ali me strah da povecavam kilaze jer osjecam da nisam 100posto zdrav ni sada.Molim vas da mi preporucite nekog ko se razume u ove vrste povreda i ko radi sa powerlifterima ili oly lifterima ,tj. nekoga ko mi nece reci jao previse si mlad niposto ne diraj tegove ,nije ti to potrebno,....Vec mi treba neko ko ce postaviti ispravnu dijagnozo i pomoci mi sto pre da nastavim sa ozbiljnim treningom.Stvarno uzivam u samom procesu treniranja i odustajanje nije opcija.Ne osecam bol ,ledja krckaju a u koljenu se zadrzalo vrlo malo tecnosti,........Zivim u crnoj gori ali u obzir dolaze  fizioterapeuti i iz okolnih drzava.

visina 190 ,80kg ,cucanj 1rm 115-120kg(pre povrede),mrtvo 135-140kg (pre povrede)
redovno koristim foam roller i ponekad se staticki istezem,....
HVALA
« Poslednja izmena: Oktobar 08, 2015, 07:28:03 posle podne od strane romaleos123 » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 18 upita.