TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 10:21:57 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: kakao  (Pročitano 5096 puta)
maja
Gost
« Odgovor #14 poslato: Septembar 06, 2007, 10:21:33 pre podne »

Takodje i ja, s vremena na vreme, dodam kakao u toplo mleko... pogotovo mi se to dopada uz dorucak
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #13 poslato: Septembar 03, 2007, 05:39:19 posle podne »

Ja kupujem extra kakao iz Madjarkse.. čak mi se čini i da ga ima na pijacama..
Kako pravim sa vrelim mlekom...
Mislim da sa vodom baš i nema neki ukus, ali možda bi trebalo probati...
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 303

« Odgovor #12 poslato: Septembar 02, 2007, 04:23:49 posle podne »

Imala sam neki whey od vanile uzasnog ukusa, pa sam dodavala kakao u njega da mu popravim ukus.
Nisam znala da u obicnoj cokoladi nema ni malo kakaa, zar ne pise na omotima 20-30% kakaa?
Obican kakao prah i nije nesto skup. Mada oni koji prave kolace sa kakaom su mi pricali da ima nekih lepsih uvoznih kakaa koji su naravno i skuplji.
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #11 poslato: Septembar 02, 2007, 07:26:59 pre podne »

gle ovu ecipeci .. E NECESH imati vishe postova od mene :P :P  ;D ;D

pa mozesh ga spremati kako hocesh ali je gorak tako da gl hf ...
Sačuvana
ecipeci
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 339


« Odgovor #10 poslato: Septembar 01, 2007, 11:25:43 posle podne »

o boze, oprosti mi glupost, da li se kakao moze skuvati kao crna da ne kazem turska kafa jer ga ja nesto tesko s mlekom.... :-\
Sačuvana
lanami
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 345


« Odgovor #9 poslato: Avgust 30, 2007, 02:06:59 posle podne »

Kakao može imati isti učinak kao aspirin u prevenciji srčanog udara, pokazuje nova studija u kojoj je proučavan uticaj kakaa na trombocite.

Sačuvana
maja
Gost
« Odgovor #8 poslato: Avgust 01, 2007, 12:52:25 posle podne »

Crna čokolada, koja sadrži 70-80 % kakaoa i veoma malu količinu masnoće spada u red zdravijih čokolada.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #7 poslato: Jul 31, 2007, 06:19:59 posle podne »

Kakaa ima samo u bolji čokoladama.. u ovim finijim nema ni tragova..
Zato preporuka kupiti kakao i sam praviti mlečni napitak a zasladiti veštačkim zaslaĂ°ivačem ili sa malo meda ili žutog šećera
Sačuvana
maja
Gost
« Odgovor #6 poslato: Jul 31, 2007, 11:10:50 pre podne »

Još odavnina  su poznata odlična svojstva napitaka koji su pravljeni od semenki plodova kakaovca. Kakaovac je lepa zimzelena biljka čij su plodovi bogati semenjem.Prženjem i mlevenjem semena kakaovca dobija se kakao prah koji predstavlja osnovnu sirovinu za pravljenje čokolade.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #5 poslato: Jul 25, 2007, 08:40:00 posle podne »

Kako prah nezaslaĂ°en sadrži u 5g (jedna kafena kašika) svega 12 kalorija.
na 5g ima 3g ugljenih hidrata ali su to 2g vlakana. Na tu kašičicu i po 1g proteina i masti.

Odličan napitak kakao mleko ako ga zasladite veštačkim zaslaĂ°ivačem ili ako ga pijete gorkog kakav jeste bez dodatog šećera.
Sačuvana
TashaBG
Gost
« Odgovor #4 poslato: Jul 25, 2007, 12:40:46 posle podne »

mislim da je ovde rec o pravom kakau a ne o napicima tipa nesquick
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #3 poslato: Jul 25, 2007, 12:16:44 posle podne »

Zvuci veoma zanimljivo,ako je to sve istina.Medjutim odmah napominjem da se u tome ne preteruje.Pretpostavljam da znate zasto.
Sačuvana
maja
Gost
« Odgovor #2 poslato: Jul 25, 2007, 09:04:19 pre podne »

Hvala Jovo, sto si ove informacije podelio sa nama...
Sačuvana
jovo18
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1145

« Odgovor #1 poslato: Jul 25, 2007, 08:37:27 pre podne »

Soljica kakaoa popesuje zastitu od sunca i podmladjuje. Ovo potice od cinjenice da kakao sadrzi bioflavonoide(antioxidante koji blagotvorno deluju na kozu da postane bolje hidrirana i samim tim mnogo glatkija.
Flavonoidi se nalaze u caju, vinu, raznim vrstama voca i povrca i naravno u zrnima kakovca. Oni mogu da pospese protok krvi i funkciju krvnih sudova. Dietetsi flavonoidi koji su sadrzani u kakaou obezbedjuju endogenu fotozastitu, pospesuju takodje i cirkulaciju krvu u kozi i na taj nacin uticu na njen zdrav i glatak izgled.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.051 sekundi sa 14 upita.