TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399865 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 02:53:11 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Veliki visak koze pomoc  (Pročitano 3570 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #9 poslato: Februar 19, 2016, 10:34:39 posle podne »

Procenu potrebnosti operacije ostavimo stručnijima...a i naš forumaš može poslati neku svoju sliku, radi orijentacije...moguće da problem i nije tako fatalan "za skalpel"  ;)
Sačuvana
Stef
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Februar 19, 2016, 04:05:04 posle podne »

Visak koze se ne moze povuci...jedino resenje je operacija...abdominoplastika tj. Trening ce da poboljsa i sve...ali resiti problem nece. Sto se operacije tice....to naravno da ne moze da se prodje sto jeftinije jer estetska hirurgija se uvek placa i opercija kosta oko 3000e (imas i jeftinije, i skuplje).
Tako da eto...kremice, suplementi...bilo kakvi aparati...bacanje para.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 19, 2016, 03:55:53 posle podne »

Inace, vezno za puls...

Najkrace moguce... puls možes da izmeris pomoću pulsmetra, ali i ručno, na vratnoj arteriji ili na zglobu ruke. Stavi tri prsta na mesto pulsa i izbroji broj otkucaja u toku od 10 sekundi i dobijeni broj pomnožite sa 6. Možes da meris i broj otkucaja u toku od 12 sekundi, ali onda taj broj množis sa 5.

Vezano za pulsmetar...ureĂ°aji za merenje pulsa se nazivaju pulsmetri ili pulsometri, a obično imaju dva dela: traku sa senzorom (predajnik) koji se obmota oko grudnog koša i koji šalje impulse u prijemnik koji se nosi kao ručni sat. Na displeju prijemnika se isčitava trenutni puls, srednji i maksimalni broj otkucaja srca, kao i ostali podaci u zavisnosti od modela (zona treninga, potrošnju kalorija i masti itd.).

Kakva ti je forma takav ti je puls  ;)

Razlika izmeĂ°u onih koji su utrenirani i onih koji nisu je u reakciji srca (i celog kardiovaskularnog sistema) na napor. Neutrenirano srce je manje i pri  fizičkom naporu ono pokušava da ispumpa što više krvi. Kako nije u stanju da ispuni očekivanja organizma za kiseonikom, osoba se brzo zadiše i umori. Zato jedan sportista ima veće srce koje ”sporije radi”, ali pumpa više krvi( adaptacija).

Izdržljivost i kondicija direktno utiču na to kako se osećate dok trčite, pa što više trenirate imaćete stabilniji puls i kasnije ćete se umarati.

Inace vredno pomena...

Puls u apsolutnom mirovanju, (resting HR) je puls koji će vam pokazati u kakvoj ste kondiciji. On se meri odmah posle jutarnjeg buĂ°enja i to je najniži puls koji može da se izmeri. Za one koji ne treniraju, ovaj puls je oko 60, kod rekreativaca oko 50, dok je kod veoma utreniranih sportista, atletičara i maratonaca ovaj puls oko 40.

Puls u dnevnom mirovanju (ambient HR) meri se u budnom stanju u toku dana kada se ne obavljaju fizičke aktivnosti, dakle, u periodu odmaranja, sedenja ili ležanja. Kod neaktivnih i rekreativaca ovaj puls je oko 70, a kod utreniranih sportista od 50 do 60.

Maksimalni puls (max HR) je najveći broj otkucaja srca u minuti. Ova vrednost je individualna i menja se sa godinama. Najprecizniji način odreĂ°ivanja maksimalnog pulsa je pomoću testa opterećenja kod sportskog lekara, na traci ili biciklu. Ovaj pokazatelj je veoma važan, a na osnovu njega se odreĂ°uju zone treninga, prema utvrĂ°enim procentima. Okvrino max HR  = 220 – godine života

Inace bitna stvar kod kardio treninga je "ciljana zona pulsa"...tj. zona treninga...

Zato i kazemo oko 70% od max pulsa...i sl.

To je tzv. zona sa pojačanim sagorevanjem masti

60% do 70% od Max HR

U ovu zonu se stiže laganim trčanjem, džogingom( brzo hodanje), a ovde telo uglavnom troši mast kao energiju 80-85%, jer je u interesu organizma da onu brzu energiju iz glikogena sačuva za jake napore, što se u ovoj zoni nikada i ne dogaĂ°a. Zato je ova zona odličan recept za one koji žele da smršaju, ali i da u manjoj meri povećaju svoju kondiciju i izdržljivost. Isto tako ako je planiran trening u nekoj višoj zoni, ova je zona dobra za zagrevanje.

E sad tu je i HIIT, visokointervalni kardio trening( preporuka za iskusnije vežbače, "utreniranost na nivou") u trajanju do 20 min, gde se smenjuju intervali u trajanju do 3 min - tj. interval sa do 90% od maksimalnog pulsa i interval sa 65-70% od maksimalnog pulsa( do 3 min) - na taj način poboljšaće se ne samo "kondicija", već i 24h nakon toga doći će do "produžene" oksidacije masti( usled kiseoničnog duga koji nastaje kao posledica intervalnog treninga)...3-6 puta nedeljno...u zavisnosti od "željenog deficita"...

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 19, 2016, 03:32:05 posle podne »

Moj savet je uvek drzati se srednjeg puta, puta umerenosti...dosta je tu greska bilo...niko te ne osudjuje, ali bolje da budes na vreme upozoren da ne bi napravio istu gresku...

1 nedeljno, 1 cheat meal dozvoljeno sagresenje...ali nemoj svaki dan...

- 4 - 6 kvalitenih obroka u toku dana...

- Procisti ishranu od slatkisa, grickalica, proizvoda od belog brasna, brze hrane, mesnih preradjevina, suvomesnatih proizvoda...uopsteno industrijski preradjene hrane

- Ubaci po koju voćku izmeĂ°u obroka( veličina porcija voća ne veća od onoga što može da stane u šaku...) - citrusi( kivi, limun, grejp, pomorandže), bobičasto voće( jagode, kupine, maline...ok su i zamrznute varijante)...jabuke...

- Od povrća - akcenat na vlaknasto povrće( pomenuta salata od povrća) - zelena salata, krastavac, paradajz, kupus,  brokoli( može i kuvan na pari), cvekla...

- Pij dovoljno "čiste vode"( tu ne računamo sokove, supe, čajeve i sl. napitke) - 2,5 -4 l u toku dana( plus potrebe u toku treninga)

- Ne preteruj sa dosoljavanjem hrane, ne više od 5 gr( ravna kafena kašičica) dodate soli dnevno...

- Bez prženja na ulju - akcenat na kuvano, pečeno( el. gril, pek papir, kesice za pečenje), gril( "ćumur varujante", umreno...), poširanje, blanširanje...

- Riba morska, plava, "sveža"( bez svakodnevne konzumacije konzervi) - losos, skuša, pastrmka, losos, sardela( bar 3 puta nedeljno na meni)...riblje ulje...preporuka za suplementaciju omega-3

Bitno...

- Upoznaj se sa pravilnim odabirom namirnica

- Upoznaj se sa nutritivnom vrednošći namirnica

Kreni malo i sa čitanjem...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

O nutritivnoj vrednosti namirnica, najdetaljnije( proteini, hidrati, masti, vlakna)... http://nutritiondata.self.com/

Da li sada koristis nesto od suplemenata? Kao sto se ta koza nije razvukla za mesec-dva, nece se ni zategnuti tako brzo...ispostuj preporuke...ako posle nekoliko meseci nema rezultata, idalje postoji nezdovoljstvo izgledom kože treba pokušati i sa dubinskom vibromasažom,krioterapijom,radiotalasnom terpijom, u kombinaciji sa fitoaromaterapijskim i homeopaskim proizvodima...mezoterapijom...

P.S. Bilo bi informativnije ako bi sa nama podelio dnevni meni po obocima, sa osvrtom na sastav i kolicinu-gramazu namirnica...
« Poslednja izmena: Februar 19, 2016, 03:35:20 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
dim1332
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 19, 2016, 01:46:01 posle podne »

Inace, vezano za taj visak koze za stomaku, ne bih prepoucio dalji rad na skidanju masnih naslaga, niti uzimanje sagorevaca masti, vec nastavak treninga, akcenat na trening sa opterecenjem i "clean ishranu"...

Vezano za sagorevac masti...

Većina lenjih pojedinaca idealizuje suplemente iz kategorije sagorevaca masti i smatra ih osnovnim preduslovom svog napretka na ovom polju. Logika je - "sedim, ležim, jedem šta hoću i mršavim, ali tu su sagorevači masti da mi uštede vreme i trud oko redovnog treninga i ishrane".

Dakle, trebalo bi da budemo svesni upotrebne vrednosti suplemenata iz ove kategorije, koji su samo skromna podrška procesu sagorevanja telesne masti koji jedino, delotvorno mogu podstaći kardio trening, korekcija ishrane ( roz manipulacije unosom ugljenih hidrata) i naravno, trening sa opterećenjem koji daje svoj doprinos i sa aspekta ciljanog kalorijskog deficita i kao glavni stimulans za očuvanje mišićne mase.

U procesu zatezanja koze moze pomoci i govedji zelatin( kolagen)...uopstene preporuke...

Recept jednostavan...

Kupiti u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane 150 gr jestivog govedjeg želatina( naglasiti pri kupovini), sa voćnim ukusom ili bez, svejedno ( 150gr – za "kuru lečenja" od mesec dana)....cena je oko 160-200 din za 100 grama...

Uveče sipajte 5 gr želatina (dve ravne kašičice) u četvrt čaše sa hladnom (iz frižidera) vodom.

Pomešajte i ostavite da stoji do jutra (van frižidera)

Želatin će nabubriti i pretvoriće se preko noci u žele.

Ujutru popijte "smesu" na prazan stomak. Mozete dodati sok, vodu sa medom ili pomešati smesu sa jogurtom ili kiselim mlekom. Ili na bilo koji drugi način koji vama odgovara...

Uzimati mesec dana, potom pauza 6 meseci...

Inace, zelatin je koristan proizvod izuzetnog kvaliteta za poboljšanje zdravlja:

- jaca zglobove i srcani misic
    - poboljsava metabolizam
    - povecava mentalnu sposobnost
    - odrzava zdravo stanje koze
    - daje elasticnost i snagu tetivama i ligamentima
    - sprecava razvoj osteoporoze i osteoartritisa
    - dovodi do poboljsanja rasta i strukture kose i noktiju

P.S. proteinski suplementi su svakako dobrodosli, ali samo kao dodatak ukupnom unosu proteina...( dominacija ishrane)...

a sto se tice zelatina to cu da probam svako, mada ja to vama ne mogu da opisem kao blizance da sam nosio i posle da mider nisam koristio :D. Dosta sam se ja popravio za ovih 5 meseci u teretani ali mi je stomak jako jako bolna tacka tj ogroman visak koze
Sačuvana
dim1332
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 19, 2016, 01:43:14 posle podne »

Bas veliki gubitak na tezini...u kom vremenskom periodu? Usao u anoreksiju? Ekstremno namerno izgladnjivanja( restriktivna dijeta)...ili "gubitak apetita"? "Fobija od hrane", "strah od debljine"?

Pre bilo kakvih preporuka...

- Obrati pažnju na aspekt zdravlja - PRVO I OSNOVNO...OBAVEZNO ODRADI lab. pregled krvi i urina( glikemija, trigliceridi, ukupni holesterol, HDL, LDL, transaminaze - AST, ALT ; urea, kreatinin, kompletna krvna slika, leukocitarna formula, Fe, rutinski pregled urina...), obavezno pratiti i vrednost krvnog pritiska, ekg u miru, spirometrija...poželjno odraditi i eho srca( ultrazvučni pregled srca), test opterećenja...

- Opisi nam svoje treninge...trening sa opterecenjem? Nedeljni plan treninga? Koliko partija odradis za trening? Koliko vezbi odradis po misicnoj partiji? Koje su to vezbe? Broj serija po vezbi? Broj ponavljanja? Povecavas "piramidalno opterecenje" u svakoj naredno seriji? Pauze izmedju serija? Duzina trajanja treninga?

- Kardio? Koliko puta nedeljno? Kada radis kardio? Pratis li puls? HIIT?

- Ishrana? Po kom principu sastavljas obroke? Ciljani unos proteina,hidrata, masti? Koliko obroka imas u toku dana? Kako ti izgledaju obroci( kolicna-gramaza i sastav namirnica)?

Vezano za visak koze...

Jedna od stvari koju većina rekreativaca previdi je da se "samo ektremnim dijetisanjem"( gladovanjem) i ekstremnim kardio treningom gubi ne samo masno tkivo i potkožna voda, već i mišićna masa, koja se najbolje održava treningom sa opterećenjem( tzv. "trening hipertrofije")...

Dovoljno mišćne mase = "bolji tonus kože"( naravno ukoliko ne postoje kontraindikacije za ovakav način treninga...)

Moja preporuka bio nastavak treninga sa opterećenjem, bez ektrema sa kardio treningom( 2-3 puta nedeljno kardio niskog intenziteta, oko 70% od max pulsa, 20-30 min, posle trening sa opterecenjem, "odrzavanje"), masaže(ulje lavande) , dovoljan unos vode( 2,5-4 l dnevno plus potrebe u toku treninga), i naravno kreme koje sadrže kolagen...

Dakle, dobra hidratacija, redovan trening, masaža eteričnim uljima( hidromasaže)...i plivanje....

[/quote]

To je bio period od 2 godine pod nadzorom nutricioniste I imao sam 5 obroka dnevno, onda sam smrsao na 85kg I tada sam prestao sa nutricionistom ali sam nastavio dijetu I poceo sebe da izgladnjujem prvi period 2 obroka dnevno pa onda period od mozda 8-9 meseci samo jedan obrok dnevno, u tom period sam I usao u anoreksiju to je bilo namerno izgladnjivanje u misku od straha od debljine I poremecene slike tela mada je I to povezano sa mojim viskom koze I sad se uvek vidim isto.
Sto se tice zdravlja ja sebe mesecno testiram krva slika je dobra, jedino sto se tice zdravlja sta mi je problem je povecaja anksioznost I ponekad napad panike. Ali fizicko zdravlje je da kucnem u drvo okay
Treniram svaki dan sem nedeljom posto mi tada teretana ne radi, radim svaki dan po jedan region (pocetnik sam u ovom tako da mi nemojte zameriti) 1 dan grudi biceps? 2. Dan ledja triceps? 3 dan noge ramena 4 dan kardio, I onda se sve ponavlja naravno svaki dan trbusnjaci 3 razlicite vezbe sem kad radim ledja, uradim 4 vezbe po misicnoj partiji primer. 4 vezbe za ledja 4 za triceps, radim 10 ponavljanja po 4 serije. Radim piramidno opterecenje uglavnom… pauza izmedju serija je na minimumu 30 sekundi do jedan minut, duzina trajanja treninga generalno od 1 ipo do 1 45 minuta
Ne merim puls nemam uslove u teretani niti uslove za bolju posto teretana u kojoj idem je povoljna I plus treneri mi govore koje vezbe da radim.
Ishrana sada se poboljsala raznovrsna je ishrana da budem ishren ne pazim sta jedem, grickalice nikako, imam jednu slatku uzinu dnevno.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 19, 2016, 11:50:01 pre podne »

Inace, vezano za taj visak koze za stomaku, ne bih prepoucio dalji rad na skidanju masnih naslaga, niti uzimanje sagorevaca masti, vec nastavak treninga, akcenat na trening sa opterecenjem i "clean ishranu"...

Vezano za sagorevac masti...

Većina lenjih pojedinaca idealizuje suplemente iz kategorije sagorevaca masti i smatra ih osnovnim preduslovom svog napretka na ovom polju. Logika je - "sedim, ležim, jedem šta hoću i mršavim, ali tu su sagorevači masti da mi uštede vreme i trud oko redovnog treninga i ishrane".

Dakle, trebalo bi da budemo svesni upotrebne vrednosti suplemenata iz ove kategorije, koji su samo skromna podrška procesu sagorevanja telesne masti koji jedino, delotvorno mogu podstaći kardio trening, korekcija ishrane ( roz manipulacije unosom ugljenih hidrata) i naravno, trening sa opterećenjem koji daje svoj doprinos i sa aspekta ciljanog kalorijskog deficita i kao glavni stimulans za očuvanje mišićne mase.

U procesu zatezanja koze moze pomoci i govedji zelatin( kolagen)...uopstene preporuke...

Recept jednostavan...

Kupiti u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane 150 gr jestivog govedjeg želatina( naglasiti pri kupovini), sa voćnim ukusom ili bez, svejedno ( 150gr – za "kuru lečenja" od mesec dana)....cena je oko 160-200 din za 100 grama...

Uveče sipajte 5 gr želatina (dve ravne kašičice) u četvrt čaše sa hladnom (iz frižidera) vodom.

Pomešajte i ostavite da stoji do jutra (van frižidera)

Želatin će nabubriti i pretvoriće se preko noci u žele.

Ujutru popijte "smesu" na prazan stomak. Mozete dodati sok, vodu sa medom ili pomešati smesu sa jogurtom ili kiselim mlekom. Ili na bilo koji drugi način koji vama odgovara...

Uzimati mesec dana, potom pauza 6 meseci...

Inace, zelatin je koristan proizvod izuzetnog kvaliteta za poboljšanje zdravlja:

- jaca zglobove i srcani misic
    - poboljsava metabolizam
    - povecava mentalnu sposobnost
    - odrzava zdravo stanje koze
    - daje elasticnost i snagu tetivama i ligamentima
    - sprecava razvoj osteoporoze i osteoartritisa
    - dovodi do poboljsanja rasta i strukture kose i noktiju

P.S. proteinski suplementi su svakako dobrodosli, ali samo kao dodatak ukupnom unosu proteina...( dominacija ishrane)...

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 19, 2016, 11:41:45 pre podne »

Bas veliki gubitak na tezini...u kom vremenskom periodu? Usao u anoreksiju? Ekstremno namerno izgladnjivanja( restriktivna dijeta)...ili "gubitak apetita"? "Fobija od hrane", "strah od debljine"?

Pre bilo kakvih preporuka...

- Obrati pažnju na aspekt zdravlja - PRVO I OSNOVNO...OBAVEZNO ODRADI lab. pregled krvi i urina( glikemija, trigliceridi, ukupni holesterol, HDL, LDL, transaminaze - AST, ALT ; urea, kreatinin, kompletna krvna slika, leukocitarna formula, Fe, rutinski pregled urina...), obavezno pratiti i vrednost krvnog pritiska, ekg u miru, spirometrija...poželjno odraditi i eho srca( ultrazvučni pregled srca), test opterećenja...

- Opisi nam svoje treninge...trening sa opterecenjem? Nedeljni plan treninga? Koliko partija odradis za trening? Koliko vezbi odradis po misicnoj partiji? Koje su to vezbe? Broj serija po vezbi? Broj ponavljanja? Povecavas "piramidalno opterecenje" u svakoj naredno seriji? Pauze izmedju serija? Duzina trajanja treninga?

- Kardio? Koliko puta nedeljno? Kada radis kardio? Pratis li puls? HIIT?

- Ishrana? Po kom principu sastavljas obroke? Ciljani unos proteina,hidrata, masti? Koliko obroka imas u toku dana? Kako ti izgledaju obroci( kolicna-gramaza i sastav namirnica)?

Vezano za visak koze...

Jedna od stvari koju većina rekreativaca previdi je da se "samo ektremnim dijetisanjem"( gladovanjem) i ekstremnim kardio treningom gubi ne samo masno tkivo i potkožna voda, već i mišićna masa, koja se najbolje održava treningom sa opterećenjem( tzv. "trening hipertrofije")...

Dovoljno mišćne mase = "bolji tonus kože"( naravno ukoliko ne postoje kontraindikacije za ovakav način treninga...)

Moja preporuka bio nastavak treninga sa opterećenjem, bez ektrema sa kardio treningom( 2-3 puta nedeljno kardio niskog intenziteta, oko 70% od max pulsa, 20-30 min, posle trening sa opterecenjem, "odrzavanje"), masaže(ulje lavande) , dovoljan unos vode( 2,5-4 l dnevno plus potrebe u toku treninga), i naravno kreme koje sadrže kolagen...

Dakle, dobra hidratacija, redovan trening, masaža eteričnim uljima( hidromasaže)...i plivanje....

Sačuvana
dim1332
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 19, 2016, 10:59:23 pre podne »

Pozdrav svima
Duga prica da se isprica jako kratko

Smrsao sam  sa 120kg na 62 usao u anoreksiju krenuo u teretanu ugijio se na nekih 77kg u roku od 5 meseci (visok sam 185cm), e sad pitanje za vas, ostao mi je bas ali bas visak koze na stomaku koji ne verujem da cu moci da sredim treniranjem posto je bas kao slauf. Ali dobro pokusacu pa sta mi bog da. Mene sta konkretno zanima je ako bih sada poceo da koristim sagorevace masti u kombinaciji sa proteionom kakav bi to efekat dalo i sta vi konkretno preporucujete da se otarasim viska koze, ili mora operacija ako je operacija gde i za to da se obratim i da li neko ima iskustva da prodje za dzazbe kod drzavnika
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.101 sekundi sa 18 upita.