TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399359 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 24, 2024, 05:15:47 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: prosecni zbunjeni korisnik  (Pročitano 3158 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #10 poslato: Jul 22, 2008, 12:18:25 posle podne »

isto je tako i sa telom... samo treba da shvatis kako funkcionise i onda da postujes njegove zakonitosti i eto :)
Sačuvana
markoc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jul 22, 2008, 09:35:49 pre podne »

super!
mislim da se secam tehnika vezbi (od ranije), al cu potraziti instruktora za svaki slucaj. hocu ja da vezbam, ne mogu da zaboravim kako sam se dobro osecao onomad, a i malo sam se uplasio koliko se telo opustilo za 5 godina neaktivnog zivota.

kod programiranja je jednostavnije nego ovde. imas samo 0 ili 1, tacno ili netacno i jeste ili nije. ;)

hvala puno jos jednom na detaljnim objasnjenjima
pozdrav
Sačuvana
Not only am I perfect, I'm SRBIN too.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 22, 2008, 09:13:08 pre podne »

Tishina tamo Mikice  ;D
Sačuvana
The Mickey
Only rage gives me strenght!!!
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Oculus ex Inferni

eXplode FORUM!!!
« Odgovor #7 poslato: Jul 21, 2008, 10:10:36 posle podne »

A ja ne razumem kako neko moze da bude zbunjen sto se tice programiranja :D
Sačuvana
"In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti"
Dark Angel....Maybe dark but still Angel

MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 21, 2008, 10:08:32 posle podne »

drugo, to sto ti sve deluje zbunjujuce, normalno je...  kao sto sam ja zbunjena i dalje u programiranju a imala sam ga 3 godine u srednjoj :)

svi smo mi razliciti i svako reaguje na drugaciji nacin, neko ima manje neko vise strpljenja, neko jaci neko slabiji cilj...  a i genetika diktira dosta...  mozes dosta toga da prilagodis sebi, i veruj mi mnogo bolje ces se osecati...  bas zbog tog silnog sedenja...

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 21, 2008, 10:02:13 posle podne »

Nema na cemu.

Za veceru mozes jesti slobodno nemasnu ribu ili piletinu sa salatom, ili posni sir ella i tunjevinu... napravi sam svoju kombinaciju od navedenog i ne zaboravi na povrce...
ujutru umesto tog cokolina i muslija  samo ciste ovsene pahuljice, moze sa elite-om ili sa malo jogurta...  Nemoj da zaboravis da sto cesce jedes, znam da je tesko zbog obaveza i zbog svega, ali hajde probaj da sa sobom poneses malo iseckane piletine i kuvanog pirinca (smedjeg) i malo salate... ili mesanu salatu grasak, kukuruz, pirinac, u umerenim kolicinama, sa nekim mesom,  po koja vocka tu i tamo je ok, voda se podrazumeva u sto vecim kolicinama... mozes i da napravis kajganu od belanaca pa da poneses...  i ne smes da gladujes...  moras jesti...
kad ides u teretanu orijentisi se na rad sa tegovima... znaci zaboravi na kardio i radi samo sa tezinama... kao sto mark rece...
nadam se da ces naci nekog dobrog instruktora, mogu ti samo delimicno pomoci preko neta, trebalo bi neko da ti objasni tehniku vezbe...   ?
sto se ostalih dodataka tice, Take One sam ti preporucila zbog opsteg zdravlja i imuniteta, a omega 3 - ima puno tema o tome, definitivno dobar borac protiv masti
kod ishrane je nezgodno to sto se u gradu ili na brzinu ne moze naci dobra i dijetalna hrana, uvek moras nositi sa sobom hranu... ali i ako ti se desi da moras, onda biraj manje zlo od vise zla.. tipa nemoj picu ili pljeskavicu nego belo meso... bez majoneza i gluposti nego sa salatom...  i onda kad dodjes kuci lepo skuvas piletinu sa povrcem... 

Sačuvana
MarK3
Flamer
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jul 21, 2008, 11:15:29 pre podne »

Pa monika ti je sve objasnila u vezi ishrane a sto se tice treninga trbusnjake nemoj da radis dok ne izgubis neki kg jer su kontraproduktivni. e sada u vezi programa tj vezbi prelistaj forum i nadji i isprobaj kombinaciju koja tebi najvishe odgovara..  A u tih ponavljanja .. trudi se da uvek sa nekom optimalnom tezinom radis od 6-8 ili od 8-10 ponavljanja...
Sačuvana
markoc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 21, 2008, 09:54:58 pre podne »

hvala na brzom odgovoru :)
imam, koliko znam, 3 ili 4 teretane oko sebe, ali ni jedna ne radi tako rano ujutro.
dobra navika mi je ostala sa treninga da se malo zagrejem i rastezem pre vezbanja, i ne preterujem kad ne vezbam, tako da bi trebalo da su mogucnosti za povredu relativno smanjene. takodje, ne bih krenuo da trcim do iznemoglosti odmah, nego bih postepeno povecavao, pa da se polako vratim u formu.

vecernja i jutarnja ishrana znam da su katastrofa, ali uvek vlada vecita ideja "sta jesti", a to su neke brze stvari. naravno, nije problem korigovati ishranu, tako da cu se potruditi sto se toga tice. nisam naveo sve sto jedem, i ovako me je bila sramota sto sam se toliko raspisao :) kao dorucak su vrlo cesto popularna plazma, cokolino, musli i slicno. sa druge strane, vecera je u svom najgorem obliku koji sam naveo. tunjevinu najcesce jedem u sosu od paradajza. verujem da je dobro nauljana, ali mi nije izgledalo kao katastrofa. maslinovo ulje koristimo za salate, ali bi mogli malo cesce. ulje isto izbegavamo koliko mozemo, itd. da, i ono sto mislim da pomaze, sto pijem bas dosta vode.

znaci preporuka bi bila trcanje, odmah posle elite complex (ova dva dodatka isto uz to ili drugacije rasporedjeno preko dana?), dorucak pa na posao. na poslu po koja vocka. rucak bi bio oko 18h, uvece teretana (3x nedeljno) - vezbe sa manjim brojem ponavljanja ili sa vecim brojem ponavljanja? bio bih zahvalan kad bi bila i neka preporuka koje grupe misica da se rade kojim redom (npr: ramena, pa noge, ruke, pa trbusnjaci, itd...). vecera? postoji ili ne postoji i sta bi smelo da se jede ako postoji.

manje-vise ja ovo teoretski znam, ali me upravo zbunjivalo tacno kad sta i kako raditi. sto vise detalja je dobrodoslo i najbitnije mi je da to sve mogu da uklopim u (nametnuti) tempo zivota. da nema posla i svakodnevnih obaveza, bila bi to druga prica, ali ovako mora da se uklapa u ono sto ima. uz neizmernu zahvalnost za pomoc, nije problem ni da se oduzim za pomoc.
hvala jos jednom i veliki pozdrav svima
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jul 21, 2008, 09:08:38 pre podne »

E ovako...
kazes imas sat ipo vremena ujutru za vezbanje... to je odlicno...  jesi li u mogucnosti da posetis neku od teretana pre posla? ako jesi, mnogo je bolja varijanta...  zato sto vezbe koje mozes da radis sa bucicama su vrlo ogranicene, jer ne mozes raditi sve vezbe sa istim opterecenjem a i potrebno je da cesto menjas opterecenja...  ali ok ako je to jedina opcija, mada pazi da se ne povredis... 
trcanje je svakako dobrodoslo...  ja bih ti program uradila tako da ujutru samo trcis, moze svaki dan (samo jedan dan pauze) ali bez preterivanja,  laganim tempom koji ces osetiti, cak  i brzo hodanje ili voznja bicikla je bolja opcija da ne preopteretis srce i zglobove posto kazes da nisi bas u formi...
ali zato bih ti 3 puta nedeljno (najbolje uvece) ubacila teretanu... ne mora to da bude nista prekomplikovano i predugo,ali mnogo vise ce vredeti nego te vezbice kod kuce...

ishrana... ti je katastrofa.... pasteta, virsle, sendvici, eurokrem, testenine, sunkice, jelo pre spavanja...
ako se toga ne odreknes radi svog zdravlja i svoje  linije neces uspeti...
meso i povrce je ok, pogotovo piletina ili riba, ali najbolje sa rostilja ili kuvana... nikako na ulju...
ubaci zitarice za dorucak - ovsene pahuljice, mleko i mlecne proizvode sa sto manje masti - umereno... kajganu od belanaca (i tek po kojim zumancetom), ella posni sir ili malo svapskog sira, povrce sveze i bareno u neogranicenim kolicinama, tunjevina u vodi ili isprana od ulja je ok...    malo voca moze prepodne... za uzinu moze i malo kostunjavog voca... i malo maslinovog ulja u salati je ok...  mozes i da kuvas malo integralnog pirinca i psenice...

suplementi... elite complex je Ok,   ali obavezno ubaci  Natrol Take One-kompleks vitamina i minerala  i Omega 3 riblje ulje...
Sačuvana
markoc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 21, 2008, 01:23:58 pre podne »

Pozdrav svima
ja sam jedan od onih "skrivenih" amatera posetilaca foruma. (na svakih 6 meseci) dolazim, citam ovde i svugde, pokusavam da saznam sve sta mi treba, istrazujem... i na kraju ostanem zbunjen :) pa kao i svaki zbunjeni amater hteo bih da saznam kako to na kraju treba da bude. prvo da pocnem malo od istorije da vam dam bolji uvid u mene kao "prosecnog korisnika" (mada ih svi imate medju svojim vezbacima ili po lokalnim teretanama)
stigoh do 28 godina, imam 192cm i trenutno 93kg. dugo vremena sam trenirao kung-fu (16.-22. godine) i paralelno sam isao u teretanu. bio sam mrsav (78kg) i prilicno dobro definisan, mada bez nekih preteranih misica. mozak i telo su mi radili u tom periodu kao satic i desavalo mi se da po 2 godine ne kinem, a kamo li da mi nesto fali. onda sam bio prinudjen da prestanem da treniram, poceo da radim i sve sto sam jurio, jurio sam za zenskama.  ;D prve 2 godine nisam primecivao razliku, a onda sam poceo da primecujem da mi mozak "sporije" radi i da telo vise nece da me slusa kao ranije. naravno, na po mesec dana se setim da krenem da vezbam i to se obicno zavrsi za nedelju-dve zbog obaveza, upale misica ili ko zna cega. posto vecito nisam bio kuci, obicno jedva doruckujem, na poslu jedem sta stignem i cesto ne veceram, tako da sam se uvek drzao na 80ak kilograma. pre dve godine sam se i ozenio, 6 meseci pre toga smo poceli da zivimo zajedno i posto ona dobro kuva, a ja poceo da jedem redovno, za par meseci sam dobio 16 kila, zbog posla i forsiranja tokom vremena skinuo 3 i sad se drzim na nekih 93 kile. dobio sam "bracni" stomak (i jos malo viska), mozak kao da mi je vecito na raspustu, a na poslu radim za racunarom i sedim bar 10 sati dnevno. konacno sam zavrsio sa vojskom pre 2 meseca, ali se javio novi problem. ledja su pocela da me bole na dnevnoj osnovi od sedenja, ali to sam sanirao jutarnjom fizickom aktivnoscu - 12ak sklekova, 20ak trbusnjaka, cucnjeva i jos malo bucica za onaj ekstra dodatak za biceps ;) . onda sam se definitivno odlucio, smislio, malo istrazivao i napravio neki plan kako da se vratim u formu, dodjem ovde na forum i pocnem da citam propustene postove kako bih potvrdio svoj pametni program, i naravno vidim da je 90% stvari bilo pogresno. taman smislim nesto novo i onda naletim na neki novi post koji to demantuje. i sta drugo da radim, nego da molim profesionalce za pomoc, jer vise nemam pojma sta i kako treba.
ustajem izmedju 6 i 8, radim od 9-17 (citaj 18), dodjem kuci i posle nisam nizasta. cesto opet sedim i radim kao magarac (programerova je tuga pregolema) za neki dodatni evro. obicno lezem oko 2, s tim da pre toga nesto, jelte, valja i pojesti :) naravno, ako se ne komiram od 21 ili 22, a i onda me zena digne oko 1 da jedem, pa idemo u spavanje (ja pustio stomak, a ona se zategla pored mene, nikad bolje)
sto se hrane tice, svaki dan ima supa, povrce i meso u raznim oblicima. dorucak i vecera se svodje na uvek popularne pastete, virsle, tunjevinu, sendvice, eurokrem, shunkice, testeninu i slicno.
od pomocnih sredstava u kuci imam 2xbucice (po 20kg svaka) i mislio sam da uzmem vijacu. odavno sam pazario elite complex gde sam umesto 2 propisane merice koristio samo jednu (u trenucima vezbanja, a i sada kad redovno radim "jutarnju gimnastiku") kao dodatak posle vezbanja.
moja ideja je bila da ustalim ustajanje npr u 7, trcim, radim sklekove, trbusnjake, cucnjeve i vezbe sa bucicama, posle svega doruckujem, i onda na posao (tusiranje se podrazumeva ;) ).
i sad konacno da predjem na poentu. nije mi cilj da skinem stomak za 2 meseca niti da nabacim neku ogromnu masu. najbitnije mi je da vratim (psiho)fizicku kondiciju koju sam imao, a ako uz to dodjem do neke "atletske" linije, bilo bi super. takodje, nisam toliki laik da ocekujem rezultate odmah. sta ja mogu da radim? najidealnije bi bilo da vezbam ujutro, kad ustanem, a pre posla. ne bih kupovao neke druge suplemente. kada sam kupovao elite complex, ispricao sam se sa finim radnikom pansporta i dosli smo do zakljucka da je to sve sto mi treba. smatram da imam relativno kvalitetnu i izbalansiranu ishranu. ne jedem neku specijalno zacinjenu ili zaprzenu hranu. voleo bih da ne moram da se odreknem prshute i pechenice, ali...
kod vezbanja, ako je vezbanje ujutro dobra ideja, sta bi trebalo vezbati. recimo da imam nekih sat ipo za vezbanje i dorucak. sta bi islo u vezbanje? trcanje (i/ili vijaca), koje vezbe posle toga (sklekovi, zgibovi,...), koje vezbe bucicama? koje vezbe (grupe misica) kojim danima i kad je potrebno odmarati se? da li je elite complex dovoljan posle vezbanja (napominjem da ne bih preterivao sa suplementima)? svaki savet jos koji imate je vise nego dobro-dosao.
izvinjavam se sto sam udavio sa uvodom, ali mi se cinilo nekako da te informacije nesto znace.
hvala unapred i veliki pozdrav svima
:)
marko
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.36 sekundi sa 18 upita.