TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:04:49 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Šta govori boja vaše mokraće?  (Pročitano 37328 puta)
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #95 poslato: Jun 07, 2012, 05:17:11 posle podne »

To ti je jos i dobar pokazatelj da je sve OK.
U sustini je i preporucljivo da ne bude mokraca jako obojena,onako kako bih rekla koncentrovanija.Kada pijes dosta vode kao sto je i preporucljivo,onda i dodje do toga da bude tako slabog obojenja,sto je OK potpuno.
Jedino bi prva jutarnja mokraca od prilike mogla biti obojenija dok ostale upravo takve i trebaju biti sa slabim obojenjem
Sačuvana
Be Happy!!!
SaLe016
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Jun 07, 2012, 03:07:21 posle podne »

Da se nadovezem na pitanje u vezi kreatin, pijem ga vec mesec dana, imam mozda za jos 10-tak dana, uzeo sam Sci-Tech 100%, do sada mi je mokraca bila onako zuckasta,recimo "normalna" od kada sam poceo da uzimam kreatin i poceo da unosim MNOGO vise tecnosti nego do sada, mokraca je pocela da bude providna, ne bas kao voda ali providna. Da li to ima neke posledice ili mogu da se opustim i nastavim dalje?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Novembar 13, 2011, 03:20:32 posle podne »

Kreatin ne usporava rad bubrega
Sačuvana
Stefan94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: Novembar 11, 2011, 06:06:28 posle podne »

pijem od 4do5litra vodu dnevno........pricao sam sa milosa disica kaze da sacekam,,kaze da posto imam pesak da on usporava rad bubrega a ako pijes jos kreatin jos vise ce da uspori,,,,pa sad neznam ali ipak ste vi doktorka a ne on?:D
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Novembar 11, 2011, 05:39:51 posle podne »

nema ovo veze sa kreatinom... niti će ti on škoditi ako mokriš dobro (a verovatno mokriš bolje od svih nas ako se nalivaš tečnosšću kako ti je savetovano)
Sačuvana
Stefan94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: Novembar 08, 2011, 07:11:13 posle podne »

ok necu jos da uzimam kreatin sacekacu skroz da ga izbacim
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Novembar 08, 2011, 02:12:54 posle podne »

Mikroliti su pesak u bubregu.. znači nisi ga izbacaio skroz ali dobrim delom verovatno jesi čim je tako prokomentarisao... zato i boli jer ima još peska...
samo se nalivaj tečnošću i izbegavaj salnu hranu kako ti je i rekao
Sačuvana
Stefan94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Novembar 07, 2011, 08:03:31 posle podne »

da se vratim na staro vec sam na forumu pisao da imam pesak u bubrege i da sam bio kod doktora i da mi je reko da izbacim hranu koja je pravljena od iznutrice mlecne proizvode i td,, u petak sam bio na kontrolu i reko mi je da sam pesak izbacio iz bubrege i da nastavim ishranu kakvu mi je reko,,,,samo da su ostali neki mali kristalcici i napisao mi je da su oba bubrega normalnog oblika i velicine bez zastoja i kalkuloze,jako rasadjenog kaliksnog sistema sa nesto mikrolita do 2mm hteo bih da pitam u vezi te mikrolite 2mm sta to znaci posto dok sam imao pesak bili su 3mm i zasto me jos uvek po malo boli?
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: Novembar 06, 2011, 04:17:07 posle podne »

imam jedno pitanje mozda je glupo ali meni je ok,,,,,u vezi kreatin znam da kreaatin uzima vodu i salje ih u misice,,,dal samo salje u one misice koje vezbas na treningu ili salje i u one koje ne vezbas,,,moze li neko da mi odgovori unapred hvala:D

Ovo je pitanje na koje originalno odgovaramo a onda se ubacio komentar o cepanju mišića koji svakako nema veze sa ovim prvim pitanjem...

U svakom slučaju,hv ala Ognjene, tako sam i mislila...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: Novembar 06, 2011, 08:58:56 pre podne »

mislim da je došlo do nekog nesporazuma.. molim ognjena da objasni da li uvek dolazi do stvaranja i hematoma (ja milim da svakako ne bi trebalo da doĂ°e do stvaranja hematoma)
danijela, ako sam dobro shavatio (koliko sam video u prethodnim postovima) nije u pitanju cepanje mišićnih vlakana, nego se misli na efekat intenzivnog treninga snage i podele mišićnih vlakana kao rezultat trenažnog opterećenja. u principu, kod treninga sa intenzivnim opterećenjem, nakon kojih se javlja jaka upala mišića koja traje nekoliko dana, stvaraju se mikropovrede na mišićnim vlaknima (tu je drugačiji mehanizam nego kod cepanja mišićnih vlakana)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Novembar 06, 2011, 08:37:24 pre podne »

kakvi hematomi ?
hematom je krvni podliv, nastaje na mestu povrede tkiva. kod cepanja mišićnih vlakana povredjeni su i sitni kapilari iz kojih izlazi krv koja pravi hematom. zato se i primenjuje RICE procedura kao akutni tretman sportske povrede.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Novembar 05, 2011, 04:12:15 posle podne »

mislim da je došlo do nekog nesporazuma.. molim ognjena da objasni da li uvek dolazi do stvaranja i hematoma (ja milim da svakako ne bi trebalo da doĂ°e do stvaranja hematoma)
Sačuvana
galac
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Novembar 05, 2011, 08:55:22 pre podne »

kakvi hematomi ?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Novembar 05, 2011, 08:05:21 pre podne »

ide u sve,ali ako na nekom treningu radis recimo biceps i pocepas vlakna bicepsa logicno je da u te novonastale depoe udje voda koju kreatin nakon treninga povuce
na mestu cepanja vlakana dolazi do curenja krvi i stvaranja hematoma. i to je to. efekat kreatina tu nije značajan.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Novembar 02, 2011, 09:57:19 posle podne »

ide u sve,ali ako na nekom treningu radis recimo biceps i pocepas vlakna bicepsa logicno je da u te novonastale depoe udje voda koju kreatin nakon treninga povuce

apsolutno nije efekat kreatina, niti je logično
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.186 sekundi sa 17 upita.