TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399943 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 19, 2025, 09:52:23 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Snaga!  (Pročitano 10932 puta)
oktagon
Hero Member
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 22, 2010, 10:36:37 posle podne »

Seph, i ti ga sad pretjera  ;)
Ja sam radio ranije GVT i imao dobre rezultate
Sačuvana
I don't give a fuck
Seph
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 22, 2010, 07:37:46 posle podne »

Inace, GVT bih jako rado probao, ali nema sanse da uradim 10x10 zgibova ni u snu!
Nisam ni ja mogao 10x10 zgibova i bez tempa 4020, ali sad kontam da mogu. :)

Seph pa nije bas tako, evo ja sam na pola 3. faze i za ovo vreme sam napradovao puno napredovao u snazi a i mase sam dobio. Nisam otisao u katabolizam (znam kakav je to osecaj) jer sam bas dosta posvetio ishrani i nisam ostavio mogucnost katabolizmu. Od supsa samo on whey i dex.

super ajd sad da vidimo kolko dugo ces da nastavis a da ne upadnes u pretreniranost :)
Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 22, 2010, 07:35:39 posle podne »

Inace, GVT bih jako rado probao, ali nema sanse da uradim 10x10 zgibova ni u snu!

Svaka sast! Ja zivim za taj dan kad cu uraditi toliko zgibova sa tim tempom i tolicnim pauzama.
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #10 poslato: Februar 22, 2010, 04:30:39 posle podne »

Seph pa nije bas tako, evo ja sam na pola 3. faze i za ovo vreme sam napradovao puno napredovao u snazi a i mase sam dobio. Nisam otisao u katabolizam (znam kakav je to osecaj) jer sam bas dosta posvetio ishrani i nisam ostavio mogucnost katabolizmu. Od supsa samo on whey i dex.
Sačuvana
Seph
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 22, 2010, 02:50:24 posle podne »

Gvt ne preporucujem nikom ko nema bar 5g treninga iza sebe...veoma veliku snagu i mogucnost oporavka i jos neke pridodate stvarcice koje pojacavaju energetski bilans
Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Februar 22, 2010, 10:58:52 pre podne »

Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 22, 2010, 10:54:12 pre podne »

Hvala vam puno!

Немој бити лењ па одмах да тражиш максималну (апсолутну) снагу, већ прелистај мало и део о периодизацији, другим врстама снаге и тако то...  ;)

Nisam lenj, majke mi! :)
Godinama idem u teretanu i bavim se sportom, ali sada bih bas voleo nekako da povecam tu celokupnu maksimalnu snagu. Citao sam o raznim vrstama snage i znam sta tacno hocu, a to o periodizaciji cu tek da listam.

U svakom slucaju, jos jednom, hvala puno svima na odgovorima!
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #6 poslato: Februar 16, 2010, 07:54:55 posle podne »

Ево неколико добрих савета везаних за твој спорт... http://www.sport-fitness-advisor.com/football-training.html   ;D

Немој бити лењ па одмах да тражиш максималну (апсолутну) снагу, већ прелистај мало и део о периодизацији, другим врстама снаге и тако то...  ;)
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
nickey
Gost
« Odgovor #5 poslato: Februar 16, 2010, 09:16:51 pre podne »

Probaj GVT, to ti je veoma dobar program koji daje dobre rezultate za snagu i sve particije su obuhvacene.
Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Februar 16, 2010, 07:41:42 pre podne »

Da, interesuje me maksimalna snaga, bez uzimanja u obzir brzine i izdrzljivosti.

I ne treba niko "napamet" da mi pise trening koji meni najvise odgovara, vec samo da mi da neke smernice za ovakav vid treninga. Naravno da cu sam da proucavam tu materiju, ali malo je teze to naci jer uglavnom je svima najbitnije da lepo oblikuju misic, a nije preterano bitno da budu snazni.
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 15, 2010, 11:15:36 posle podne »

Pa sad sto se tice snage tu imas vise faktora.. Ako hoces onu maksimalnu snagu, koja je najveca sila koju moze da ispolji misic u kontrakciji, bez uzimanja u obzir brzine i izdrzljivosti onda radis ovako:
2-8 serija
-1-6 ponavljanja po seriji
-90-100% od maksimalnog opterecenja
 -Pauza 3-5 minuta izmedju serija
У праву си, снага је широк појам, није ни навео шта му треба. Што се тиче тренинга за  максималну снагу не ради се то баш тако.

Мамоте, тешко да ти неко може напамет  написати тренинг који би теби највише одговарао. Најбоље да сам изучиш ту материју, па да себи направиш одговарајући тренинг.
« Poslednja izmena: Februar 16, 2010, 01:44:54 posle podne od strane Viljuska » Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #2 poslato: Februar 11, 2010, 11:11:53 posle podne »

Pa sad sto se tice snage tu imas vise faktora.. Ako hoces onu maksimalnu snagu, koja je najveca sila koju moze da ispolji misic u kontrakciji, bez uzimanja u obzir brzine i izdrzljivosti onda radis ovako:
2-8 serija
-1-6 ponavljanja po seriji
-90-100% od maksimalnog opterecenja
 -Pauza 3-5 minuta izmedju serija
Sačuvana
Mammoth
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 11, 2010, 12:56:09 posle podne »

Pozdrav svima!
Idem u teretanu nekoliko godina (naravno sa kracim ili duzim prekidima) i moze se reci da sam iskusan vezbac. Procitao sam skoro sve na ovom Forumu i uobicajene stvari su mi prilicno jasne. Do skoro sam u teretanu isao samo zbog izgleda i u zavisnosti od truda sam imao dobre rezultate.
E sada me interesuje nesto drugo. Bavim se americkim fudbalom i igram na poziciji gde je potrebna velika snaga, pa bih se malo konsultovao sa vama koji vise znate o tome sta i kako da radim. Znam da su osnovne vezbe za snagu cucanj, bench press, deadlift i nabacaj, ali ne znam kako da napravim program za ove vezbe. Takodje ne znam da li da radim samo njih, ili da ubacim i jos neke vezbe. Ponavljam, cilj mi je maksimalna snaga celog tela. Imam 28 godina, visok sam 183 i tezak 97kg.

Ja imam neku ideju da dve od ove cetiri vezbe radim ponedeljkom, pa druge dve utorkom, pa opet dve cetvrtkom i dve petkom. Da li da radim tako, ili da ubacim jos neke vezbe koje se rade za neke posebne misicne partije?
I, molim vas, ako vam nije tesko, da mi napisete neki orijentacioni program za ovakav tip treninga.

Ishranu sam prilicno sredio, suplementaciju dobro, mada cu jos nesto dodati.

Hvala unapred!
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 17 upita.