TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399973 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 22, 2025, 09:03:18 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: EVROPSKO PRVENSTVO ZA ZENE U BODYBUILDINGU I FITNESU 2010 NOVI SAD  (Pročitano 19233 puta)
BLEK STENA
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

European,Balkan,National champion - classic BB

« Odgovor #47 poslato: Jun 19, 2010, 04:09:55 posle podne »

E da nisam vam ni rekao...svi nasi takmicari su popadali doping kontrolu, osim Ljube Pantovic - Subotic respect, a Sipke su suspendovane, nisam siguran na koliko...bas me interesuje dali i dalje organizuju svetsko dogodine...blam

Nemojte da dajete totalno pogresne informacije...

Niko nije "popadao" na doping kontroli jer rezultati tek treba da stignu.

Ljuba pantovic nije ni isla na doping kontrolu kao ni Bojana Vasiljevic.

Niko nije suspendovan a ne znam i zbog cega i odakle to. Zbog odlicne organizacije????

Sledece godine je Svetsko prvenstvo za zene u Novom Sadu (ceka se verifikacija). Blam? Zasto, ne razumem?

Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Jun 17, 2010, 01:41:40 pre podne »

Ma znaš zašto pitam - pored toga što me interesuje naravno?
- zato što je jedan STRAHOVIT posao uraditi tako nešto.

Implantirati gen u jednu ćeliju već razvijenog organizma?! Ne znam ni da li je to moguće. Ti recimo poseješ kulturu bakterija (bitno je da su BAKTERIJE u pitanju) i onda u tu kuluturu pustiš gomilu plazmida.
(plazmid= kratak lanac DNK koji kodira za protein - u ovom slučaju onaj koji ti treba)
A bakterije inače "komuniciraju" tim plazmidima, pa ih skupljaju u sebe. Onda bakterija misleći da im to treba krenu da "štancaju" taj protein i ti ih posle poubijaš i izvadiš napolje proteine koji ti trebaju. Tako nekako ide genetski inžinjering. Ali je bitno da se zasniva na tome da BAKTERIJE imaju te palzmide koje i nije toliko tečko "ubaciti".
A ubaciti gen u nukelus nečega što nije bakterija (nego smo mi), koji pri tome imamo na milione i to različitih ćelija...
Ti bi tu trebalo da selektivno gaĂ°aš mišićno tkivo jer ne želiš (karikiram) "gen za jaču sintezu aktina i miozina" u ćelijama bubrega. Uopšte nemam ideju na koji način bi to moglo.

Ja sam recimo čuo za SARMS npr. (Specific Andrgen Receptor Modulator mislim da je to pun naziv.) To je vrlo logično i moguće (uz dovoljno finansija uloženih u istraživanje naravno).

Ali oko "genetskog dopinga" sam stvarno skeptičan. Šta to uopšte podrazumeva?
Samo recimo AAS su u neku ruku genetski doping gde ti svoje zacrtane nivoe androgena menjaš nekim jačim dozama isith ili "boljim" hormonima. A izmeĂ°u ostalog, AAS direktno utiču i na ekspresiju već postojećih gena - tako da i tu imamo neke veze sa "genetskim dopingom".

Ako iskopaš nešto još o ovome, biću vrlo zahvalan ako share-uješ znanje sa nama ostalima. (ili barem samnom :P)
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Jun 16, 2010, 11:36:19 posle podne »

dobro ima nekoliko nacina biranja kandidata.. skupo je testirati sve tako da definitivno ce biti ostecenih, ali ne brine me to, nego..

ako je "hemija" dozvoljena stvar, onda je recimo dozvoljen genski doping (koji btw ni ne moze da se otkrije tim testovima) a to ovako slikovito znaci ubace ti gen za povecanje misicne mase tj npr za lucenje odredjenog hormona, sintezu proteina itd.. i ti onda sedis i rastes, nista ne moras da radis.. Kako je to onda sport? a i jedno i drugo su doping supstance ili metode.. takvi eksperimenti su mnogobrojni na kerovima, pacovima, iskreno ne zna se da li postoje na ljudima jos uvek ali veruje se da je i to vec uradjeno jer kao sto rekoh ne moze se otkriti (pacov za 3 nedelje naraste do 2.5 kg).. Poenta je: sramota je sto postoji sport u kojem je hemija sustina, a sport predstavlja sinonim za zdravlje.. kad je to toliko javno da se vise ni ne krije.. to nisu sportisti, za 30 godina to nece biti ni ljudi, izgledace ko zivotinje, ne bi voleo da tada budem ziv...

Možeš malo da pojasniš kako oni to "ubace" gen?
Gde da naĂ°em neku studiju?

pre jedno mesec dana je bilo to predavanje o genskom dopingu na doktorskim studijama na dif-u u Bg, naravno nije profesor objashnjavao nacin na koji povezuju gene ili kakogod da to rade, vise je pricao o efektima takvog dopinga. U kontaktu sam sa tim profesorom pa mogu pitati za neke radove, ali koliko sam razumeo nisu stari ni 6 meseci recimo.
Msm da bi tesko bilo na fakultetu za sport bas objashnjavati fizioloski kako to egzaktno izgleda, ali na medicinskom  bi to bilo sasvim u redu, a sto je najgore koliko ja znam bar za NS, medicinski fakultet nema bas nikakve veze sa sportom i fizickim vezbanjem uopste.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Jun 16, 2010, 09:24:28 posle podne »

dobro ima nekoliko nacina biranja kandidata.. skupo je testirati sve tako da definitivno ce biti ostecenih, ali ne brine me to, nego..

ako je "hemija" dozvoljena stvar, onda je recimo dozvoljen genski doping (koji btw ni ne moze da se otkrije tim testovima) a to ovako slikovito znaci ubace ti gen za povecanje misicne mase tj npr za lucenje odredjenog hormona, sintezu proteina itd.. i ti onda sedis i rastes, nista ne moras da radis.. Kako je to onda sport? a i jedno i drugo su doping supstance ili metode.. takvi eksperimenti su mnogobrojni na kerovima, pacovima, iskreno ne zna se da li postoje na ljudima jos uvek ali veruje se da je i to vec uradjeno jer kao sto rekoh ne moze se otkriti (pacov za 3 nedelje naraste do 2.5 kg).. Poenta je: sramota je sto postoji sport u kojem je hemija sustina, a sport predstavlja sinonim za zdravlje.. kad je to toliko javno da se vise ni ne krije.. to nisu sportisti, za 30 godina to nece biti ni ljudi, izgledace ko zivotinje, ne bi voleo da tada budem ziv...

Možeš malo da pojasniš kako oni to "ubace" gen?
Gde da naĂ°em neku studiju?
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #43 poslato: Jun 16, 2010, 06:33:30 posle podne »

Ma ne bre, to je njena tajna ishrana  :D :D
Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Jun 16, 2010, 03:09:55 posle podne »

E da nisam vam ni rekao...svi nasi takmicari su popadali doping kontrolu, osim Ljube Pantovic - Subotic respect, a Sipke su suspendovane, nisam siguran na koliko...bas me interesuje dali i dalje organizuju svetsko dogodine...blam

Nisam razumeo ovo Sipke su suspendovane, ko je Sipka?

Dali znaš na koji AAS su bile pozitivne?
A to za Ljubu, stari je ona lisac i naravno GH :)
Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #41 poslato: Jun 16, 2010, 02:53:38 posle podne »

Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #40 poslato: Jun 04, 2010, 07:57:27 posle podne »

Verovali il ne i ljudi koji se bave streljaštvom uzimaju AAS i koji igraju šah ;)

uzimaju narkotike to je sigurno.. treba im "mirna" ruka...
Gamer-i isto :D
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Jun 04, 2010, 07:52:30 posle podne »

Verovali il ne i ljudi koji se bave streljaštvom uzimaju AAS i koji igraju šah ;)

uzimaju narkotike to je sigurno.. treba im "mirna" ruka...
Sačuvana
MSc Sport Scientist

quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Jun 04, 2010, 07:51:08 posle podne »

moje mishljenje vazi za sve sportove, bb je samo bio primer, isto se moze primeniti na bilo koji sport, imate gen za proizvodnju mitohondrija, ugradite i to je to, sedite one se razmnozavaju i onda vozite giro di italia... biciklizam je tuga od sporta..
Sačuvana
MSc Sport Scientist

bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Jun 04, 2010, 07:11:56 posle podne »

Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #36 poslato: Jun 04, 2010, 06:47:23 posle podne »

Bas to...ali uvek je svima lakse i bolje da pljuju na BB sto mene uzasno nervira
Sačuvana
Be Happy!!!
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #35 poslato: Jun 04, 2010, 06:18:54 posle podne »

p.s. po statistici, biciklizam je na prvom mestu, ne bodibilding
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #34 poslato: Jun 04, 2010, 03:08:23 posle podne »

Vidim da ti u pogledu hemije bacas akcenat najvise na BB.A trebas kao neko ko je u sportu prisutan da znas da je nenormalna kolicina hemije prisutna svuda (biciklizmu,atletici,gimnastici...) samo sto je u BB najociglednija pa svi imaju takvo misljenje.

Ali Ok,i ja sam tvog misljenja da sport treba biti sinonim za zdrav zivot,ali izgleda da profesionalnog sporta bez ovoga nema na zalost :(
Sačuvana
Be Happy!!!
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Jun 04, 2010, 02:03:13 pre podne »

Sačuvana
MSc Sport Scientist

Stranice: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.158 sekundi sa 17 upita.