TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398451 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 03:40:20 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Imam dosta pitanja, nedoumica  (Pročitano 11228 puta)
Jello
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Maj 28, 2010, 02:13:51 posle podne »

Pregledao sam ja jako temeljno celu sekciju sa ishranom , ali ono sto je meni potrebno je tabela sa kolicinom ugljenih hidrata u namirnicama , ja nemam pojma ni okvirno koliko ih unosim. Takodje me zanima da li postoji neka preventiva od gasova koje izbacujem kako pijem whey , ili jednostavno moram da zivim sa tim :)
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #4 poslato: Maj 28, 2010, 12:31:22 posle podne »

Obzirom da je takva situacija i da se tesko gojis,onda ne moras biti rigorozan sa unosom ugljenih hidrata,mozes se opustiti sto se njih tice i ne moras se opterecivati tim stvarima preterano.
Opet kazem pretrazi oblast posvecenu ishrani itu ces naci za sebe najbolje izbore i izvore ugljenih hidrata.
Jagode tebi nece smetati zato ih slobodno jedi,ali ne mozes racunati i bazirati svoj veci unos ugljenih hidrata preko njih :) .Ubaci u svoju ishranu vise krompira,pirinca,kukuruza,ovsenih pahuljica...Kazem opet imas srece da ne moras voditi striktno racuna da ne uneses nesto malo vise UH  :)

I na kraju,u Srbiji je mnogo "laznih" tj obojenih hlebova koji se prodaju kao integralni,tako da je to problem ???

Pretrazi malo oblast vezanu za ishranu,nacices neko resenje za sebe
Sačuvana
Be Happy!!!
Jello
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 28, 2010, 12:04:31 posle podne »

Pre svega hvala na brzom odgovoru.

Sto se tice 7. pitanja , imam dosta mali procenat masti za "pocetnika", oko 10% i dosta sam lagan, a imam 66.5 kilograma na 176 cm visine , pa zelim da povecam masu za 3-4 kg , a nikako da se maknem sa trenutne kilaze. Ne mogu da krivim proteine , jer unosim nekih 140g dnevno(preko tune,ribe,belog pileceg,wheya,sira itd...) sto je na moju kilazu , koliko sam shvatio , taman koliko treba, a svaki dan pojedem dosta kostunjavog pa ne mogu da krivim ni masti, tako da kapiram da je problem u UH. Nekako su UH sadrzani vise u sporednim namirnicama koje mi idu uz glavnu namirnicu, npr uz ribu jedem krompir ili integralni hleb, ali jako malo, pa tako uvek konzumiram jako malo UH , ali videcu da to nekako resim. Kad sam vec kod UH , par pitanja:

1.Kako mislis integralni pirinac i integralna testenina? Mislim, kako da znam da li je pirinac integralan ili ne , isto za testeninu?

2.Da li su jagode bogate UH? Posto ih ovih dana puno jedem :)

3.Koje voce je najbogatije UH? Koje povrce?

4.Slusam price da je vecina integralnih hlebova u Srbiji loseg kvaliteta. Da li je to istina?

« Poslednja izmena: Maj 28, 2010, 12:08:20 posle podne od strane Jello » Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #2 poslato: Maj 28, 2010, 11:37:45 pre podne »

Da krenemo ovako:

1.Da bi sve ovo smuckao dovoljno je jednostavno ih promuckati u shakeru,zasto bi se mucio tim mixerima i spravicama

2.Mozes da koristis preparate i ako imas dobar trening van teretane.Sad sve zavisi kako i koliko je kvalitetan tvoj trening van teretane.U slucaju da nije nekog zavidnog kvaliteta bolje sacuvaj preparae kada krenes u teretanu i budes radio kompletan i kvalitetan trening.Mada znam ljude koji treniraju van teretane veoma kvalitetno pa naravno i iskoriste te preparate kvalitetno i na pravi nacin ;)

3.Trening u teretani i vezbe uopste ti mogu pomoci sa ovim problemom,s tim sto bi najbolje bilo da pitas nekog ko je strucan da ti pomogne pri pravilnom izvodjenju vezbi kao i pri samom izboru.Jer uvek moram da naglasim da koliko pravilno vezbanje moze da pomogne toliko nepravilno vezbanje moze,ne daj Boze,da odmogne.

4.Jednostavno na jednom treningu za grudi radi ravni bench press,a na sledecem treningu za grudi radi kosi bench press.ja tako radim.S tim sto onda i potisak bucicama,razvlacenje ili bilo koje vezbe kombinujem u zavisnosti koji bench radim na tom treningu

5.Imas potvrdu.Odlicna kombinacija

6.DYM BCAA su super,a sada imamo u ponudi i druge proizvodjace kao sto su SNI,Scitec BCAA Xpress posto ih tada mozda trenutno nije bilo,i najbolje je za BCAA da se drzis te varijante u prahu

7.Bar ugljenih hidrata imas svuda,i pravo je cudo da si ti u ishrani deficitaran sa njima :) A kvalitetniji izvori ugljenih hidrata su:Pirinac (integralni),krompir,Integralna testenina,povrce uglavnom,voce,hleb od integralnog brasna ili celog zrna i td. Nacices vec vise u delu o ishrani,a naravno sve zavisi i od tvog zeljenog cilja jer su UH u glavnom ti koji mogu napraviti pometnju  :)
Sačuvana
Be Happy!!!
Jello
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Maj 28, 2010, 11:04:34 pre podne »

Zdravo ljudi , ja sam Jovan imam 18 godina. Nisam bas pocetnik , donekle sam informisan. Zelim da postavim neka konkretna pitanja na koja bih voleo sto konkretniji odgovor , neka su i glupa , valjda cete mi oprostiti. :)

1.Da li suplementi(protein,glutamin,kreatin,bcaa...) smeju da se mute mikserom , tj. da li gube svoju vrednost ako ih time mutim(mutim napravom koja je slicna mikseru)?

2.Ranije sam isao u teretanu, ali trenutno radim zgibove, propadanja , sklekove, trbusnjake itd. i idem na trcanje i dosta sam uspesan u svemu tome, treninzi su iscrpljujuci. Vec sam kupio suplemente u vasoj radnji, ali u teretanu planiram da krenem tek za dve-tri nedelje. Pitanje je da li mi se isplati da koristim suplemente vec navedene u prvom pitanju dok se bavim samo zgibovima , propadanjima itd., ili da krenem da ih koristim tek kada krenem u teretanu?

3.Imam blagu kifozu, ali sto vise jacam ledja zgibovima cini mi se da se popravlja sve vise. Da li sam to umislio ili je istina? Da li vezbama za ledja u teretani(veslanje , lat masina itd.) smanjujem kifozu?

4.Kada sam isao u teretanu, bilo mi je jako tesko da uspesno odradim serije obicnog bencha i kosog bencha u istom treningu ,tj. prvo bih odradio obican pa bi mi kosi bio previse naporan. Da li je prihvatljivo da to radim u 2 razlicita treninga , tj. da li je prihvatljivo da u 4 treninga nedeljno radim , sto se tice vezbi trupa , grudi(sa normalnim benchom)-ramena-grudi(sa kosim benchom)-ledja?

5.Ne zanima me objasnjenje zasto, posto sam ga vec procitao na nekoliko mesta, nego samo zelim potvrdu da je jako dobra kombinacija suplemenata koje bih koristio whey+dekstroza+kreatin+bcaa+glutamin. Je l' imam tu potvrdu? :)

6.Od suplemenata imam elite whey , glutamine i creatine micronized sve od dymatize-a, a treba jos da uzmem bcaa , posto ga niste imali kad sam kupovao. Da li je bcaa od dymatize-a dobar izbor?

7.Je l' moze par ideja kako da unosim vise ugljenih hidrata? Mislim da mi je unos proteina i masti na zadovoljavajucem nivou.

Imam jos dosta pitanja , mada sam ih pozaboravljao , pa kada se setim , ostavicu ih ovde.

Hvala unapred za odgovore :)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.108 sekundi sa 17 upita.