TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:48:08 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problem sa nogama  (Pročitano 3524 puta)
Djole92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Djole

« Odgovor #15 poslato: Novembar 29, 2007, 07:44:41 posle podne »

Nema na cemu pozz
Sačuvana
Djole
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 23, 2007, 07:33:49 posle podne »

Misice potkolenice mozes slobodno da radis na svim spravama jer ne opterecuju kolena, a sto se tice prednje i zadnj loze
natkolenice stvari stoje malo drugacije. Kada radish na trenazeru za cucnjeve ili presi, zglobove kolena savijaj do 90 stepeni, jer je dubok cucanj naporan i za zdrava kolena, a kad ispravljas noge nemo ih ispravljati do krajnje granice kako bi odmorio misice jer je tada svo opterecenje na kolenim, dakle da ugao u zglobu kolena bude nesto manji od 180 stepeni. Tako dobijas jedan pokret manji od 90 stepeni
koji ponavljas 15-20 puta sa minimalnim tezinam jer na prvom mestu ti je zdravlje odnosno u ovom slucaju funkcionalnost noge tj. kolena. Kad potpuno zalecis mozesh krenuti sa vecim tezinama, manje ponavljanja. Ako ti se na pocetku ucini da mozes vise, jace seti se da to koleno treba da ti sluzi celog zivota, a na kraju je tek izgled misica, masa...   
samo polako, strpljenje i volja su najbitniji.   pozz.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Klesk
Član
**
Van mreže Van mreže

Only The Strongest Will Survive!!!

« Odgovor #13 poslato: Novembar 23, 2007, 05:06:59 posle podne »

Hvala na pomoci.... pocecu lagano... pa sta bude :)
Sačuvana
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 22, 2007, 01:01:35 posle podne »

JA OBOZAVAM DA RADIM NOGE, ONE ME NAJVISE IZMORE NA TRENINGU...  :)
TAKOĂDE.  :)
DOVOLJNE SU MI 1-2 VEŽBE (OSNOVNE) DA POTPUNO IZMORIM NOGE (A BOGAMI I CELO TELO), I TO MUŠKI.  ;)
Sačuvana
razoredge
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 22, 2007, 12:58:48 posle podne »

DA U POCETKU MORAS DA KRENES MALO LAKSE, A DA KASNIJE POVECAVAS INTENZITET RADA... JA OBOZAVAM DA RADIM NOGE, ONE ME NAJVISE IZMORE NA TRENINGU...  :)
Sačuvana
Djole92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Djole

« Odgovor #10 poslato: Novembar 22, 2007, 11:52:05 pre podne »

Tacno je da treba da ih radi ali ne previse jer su mu povredjene!!!U pocetku treba ici laganije!!!Barem su meni tako rekli!!!I ja sam tako radio!!!
Sačuvana
Djole
razoredge
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 21, 2007, 10:43:56 posle podne »

Druze, ako hoces da razvijes noge mora mnogo da ih radis... pogotovu ako ti nisu srazmerne sa gornjim delom tela kao sto je kod tebe slucaj. Moras da radis sve osnovne vezbe za izgradnju mase u zavisnosti od toga koje su mogucnosti teretane u koju ides... Cucanj bi trebala da ti bude osnova, pa sve ostalo... Pozz i samo rad, nema predaje... :)
Sačuvana
Djole92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Djole

« Odgovor #8 poslato: Novembar 21, 2007, 11:20:17 pre podne »

Nije naravno Ovako: na nekom stepeniku npr stanes na vrh prsta propadas na dole i dizes se gore(Najbolja vezba za listove)Mada pogadja i prednju lozu!Takodje penjanje i spustanje uz i niz stepenice!To je to!!! pozZ
Sačuvana
Djole
Djole92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Djole

« Odgovor #7 poslato: Novembar 17, 2007, 11:58:01 pre podne »

I ja sam imao slican problem.Noge su mi bile kao prutici i povredjivao sam oba kolena!Ali sam otkrio odlicne vezbe koje ne opterecuju previse kolena.Ako te zanima mogu da ti objasnim!
Sačuvana
Djole
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 03, 2007, 04:25:25 posle podne »

Prvo - nabavi kvalitetne patike za trčanje i nemoj žaliti para ( moja preporuka ide ASICS patikama, a cene se kreću od 5 - 8.000 din). Drugo - krećeš od 0, tako da trčanje zaboravi... počni sa šetnjom, trudeći se da podloga bude u vidu tartana, trave ili asfalta. Kreni po ravnoj podlozi, a kasnije možeš ubaciti i po koju uzbrdicu, sa manjim nagibom.

Imaj u vidu par činjenca - krećeš od 0 pa je u celoj priči bitan kontinuitet, a napredak će sam doći! Naravno, strpljenje i volja se podrazumevaju!

Pozdrav!
SVAKA ČAST!  ;)
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #5 poslato: Novembar 03, 2007, 03:33:32 posle podne »

Prvo - nabavi kvalitetne patike za trčanje i nemoj žaliti para ( moja preporuka ide ASICS patikama, a cene se kreću od 5 - 8.000 din). Drugo - krećeš od 0, tako da trčanje zaboravi... počni sa šetnjom, trudeći se da podloga bude u vidu tartana, trave ili asfalta. Kreni po ravnoj podlozi, a kasnije možeš ubaciti i po koju uzbrdicu, sa manjim nagibom.

Imaj u vidu par činjenca - krećeš od 0 pa je u celoj priči bitan kontinuitet, a napredak će sam doći! Naravno, strpljenje i volja se podrazumevaju!

Pozdrav!
« Poslednja izmena: Novembar 03, 2007, 03:35:36 posle podne od strane DHEA » Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
Klesk
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 03, 2007, 03:49:27 pre podne »

Znaci da krenem sa trcanjem...

moze neko da mi kaze koliko da trcim i dali sprinteve ili kako vec...
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #3 poslato: Novembar 02, 2007, 11:57:05 posle podne »

mislim da ne bi trebalo da krene odma punim gasom...polako se uhodaj prvo..kreces skoro od 0 nemoj da napravis neku glupost odma na pocetku 8)
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
MANIAC
Redovan član
Van mreže Van mreže

NO SURRENDER

« Odgovor #2 poslato: Novembar 02, 2007, 11:52:24 posle podne »

mogao bi svasta da postignes i trcanjem i radom sa tegovima ali je pitanje sta i koliko od toga smes da radis s'obzirom na povredu, prvo to trebas da rascistis, a inace to sto su ti mrsave noge nemoj puno da te brine, cim krenes da treniras i jacas to, sve ce se vratiti u normalu,i ja sam imao povredu, skoro godinu dana nisam smeo nogama nista da radim osim da hodam pa sam se jakim treninzima brzo vratio i sada su jos jace nego pre! ;)
kad dobijes dozvolu od doktora samo navali na treninge i sve ce biti kako treba! 8)
i naravno pitaj za vezbe koje te interesuju itd.ali trcanje za pocetak je nezamenljiva osnova.
Sačuvana
''NE MORAS BITI NAJBOLJI, BUDI NAJBOLJI STO MOZES"
Klesk
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Novembar 02, 2007, 05:01:15 posle podne »

prvo pozz svima....

e owako... imam problem sa kolenom, 2 puta sam povredjivao isto koleno... kako su mi rekli, neka opna mi pukla ispod casice oba puta... I sad ne mogu da radim noge jer osecam bol u kolenu.... a noge su mi jako mrsave u srazmeru sa gornjim delom tela.... pa me zanima dali bi mogao nesto da postignem trcanjem ili ne znam ni ja kako....

Unapred hvala
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.045 sekundi sa 12 upita.