TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399819 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 02:41:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vreme treninga  (Pročitano 2094 puta)
nickey
Gost
« Odgovor #7 poslato: Avgust 29, 2010, 11:05:18 pre podne »

Ovo 3 sata posle budjenja  ja radim i najvise mi odgovara.
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #6 poslato: Avgust 29, 2010, 11:02:59 pre podne »

I ja mislim da treba baš nekad namerno promeniti, baš da vidiš na čemu si. To ti dodje ko trema na takmičenju.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Avgust 29, 2010, 10:09:39 pre podne »

Jasno da je periodizacija i pažljivo planiranje treninga ključ do pobede - ali ne treba ići do nivoa da se neko potpuno navikne na samo jedno doba dana. Primerče: na ovoj olimpijadi italijanski plivači (ako se ne varam) potpuno podbaciše! Svo plivanje je bilo ujutru, a oni "jadničci" trenirali samo uveče. Totalni kiks doživeše.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #4 poslato: Avgust 29, 2010, 09:24:04 pre podne »

Poliquina kad sam čitao on kaže da postoje tri varijante vremena kada je najbolje trenirati. Prva je nekih 3 sata nakon buĂ°enja jer se tada CNS razbudi u potpunosti, druga je nekih 11 sati nakon buĂ°enja, ako se ne varam i isto je vezana za neke cikluse u CNS-u i treća je naravno ono vreme kada naviknete sebe da trenirate. Dakle kako god bilo treba se držati jednog vremena kada se trenira ako se želi ista performansa. Ukoliko se vreme astalno menja onda će i sama performansa biti lošija.

Opet ne mogu se složiti sa tobom Biochemo što se tiče disciplinaša, jer verujem da se forma postiže na skroz drugi način, a to je pažljivim planiranjem treninga do samog takmičenja. Razlog zašto Senković nije mogao da odradi svoj trening u fullu je verovatno zato što nije ni planirao svoj trening za tako rano u danu i samim time ni ishranu nije odradio kao kada trenira u toku dana i verovatno ni sam CNs nije bio spreman za takvu aktivnost, ali kada se samo takmičenje približava i fizički i psihički su takmičari "naoštreni" pa je i situacija skroz drugačija. To je isto kao kada imaš disciplinaše koji veruju da se na svakom treningu treba trenirati sa svojim maximumima da bi se podigli, dok je PL trening sasvim drugačiji. Periodizacija treninga je mnogo binija od bilo čega ovde.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #3 poslato: Avgust 28, 2010, 10:31:32 posle podne »

Jedne nedelje treniram pre podne, a druge nedelje popodne/uveče. Prosto je - posao diktira tajming treninga. :D
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Avgust 28, 2010, 09:16:19 posle podne »

Pa šokiranje tela je svakako neophodna stvar mada ipak malo više u smislu načina i tipa treninga.

To što se vremena treninga tiče - to je već nekakav bioritam. Navikao si telo da daje max popodne i to je to.
Ako si se malo šokirao, videćeš da će sledeći treninga ujutru da bude mnogo bolji. ;)

Btw, ako si takmičar - NIKAKO ne savetujem da se navikneš da svoj max daješ samo u odreĂ°eno doba dana. Desiće ti se da ćeš morati da se takmičiš ujutru, a ono max te čeka popodne. ;)
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #1 poslato: Avgust 28, 2010, 04:45:28 posle podne »

Danas sam prvi put radio jak trening bencha pre podne, dva sata po ustajanju, i nisam mogao ceo da odradim a ni u fulu, išao sam do nekih sigurica kilaža do 185.kg. Pogotovu što mi samo žena pomaže. Kako je zeznuto kad promeniš vreme treninga, mada mislim da je korisno neki put tako malo šokirati telo.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.076 sekundi sa 17 upita.