TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399818 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 07:03:03 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: pomoc oko treninga  (Pročitano 5836 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #9 poslato: Septembar 07, 2010, 07:48:39 pre podne »

S obzirom da sam se dugo bavio kik boksom koji jos uvek redovno treniram uz teretanu ja bih pitao sledece:

Zar vam trener nije napisao program sta se radi u teretani koje vzbe koliko ponavljanja koji sistemi itd?  Mi smo to imali sve napisano i drzali smo se programa.Dosta je to tesko bilo sve ukombinovati bar kod mene a evo i zasto.Ako sam taj dan radio recimo ramena i onda uvece imao sparing problem se javljao sto mi se grcio misic ramena dok sam drzao gard a to je dovodilo do toga da mi ruka pada i onda je to protivnik koristio.Ili...kada sam radio cucanj pa imao upale...svaki udarac u butinu (low kick) od strane protivnika je boleo uzasno ako pogodi taj deo misica vise puta.O kondicionim treninzima da ne govorim.
S obzirom da sam voleo jako i jedno i drugo trener mi je savetovao da radim po jednu partiju sto je bilo bolje ali nije bas resavalo skroz sve probleme jer onda se javio ipak problem sa kilazom.Bilo je tesko odrzavati je pa sam povecao unos monohidrata sa whey proteinom plus hrana sto je davalo rezultate da se odrzavam sa kilazom.Morao sam kasnije ubaciti dan odmora u sred nedelje jer jednostavno bilo je neizdrzljivo.
I dan danas zalim sto se vise aktivno ne bavim kik boksom jer je to isto moja velika ljubav,imao sam velikih planova,uvek radio sa takmicarima koji su se spremali kod nas za borbe i po recima trenera bio talenat za to.Bilo je pitanje ili jedno ili drugo posto sam zeleo da se takmicim.Teretana je preovladala u tom smislu ali kick boks ostao je u srcu i dan danas.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #8 poslato: Septembar 07, 2010, 06:52:41 pre podne »

Ako može par pitanja pre nego što se ozbiljnije uključim. Vidim da je Bio već zaključio da je dobijanje mišićne mase u pitanju, ali ti to nigde nisi potvrdio.

Dakle šta je tačno cilj tvojih treninga u teretani? Pošto se baviš boksom, dali ti je boks rekreativna disciplina ili si takmičar i dali ti je potreban trening u teretani da bi poboljšao svoje rezultate u boksu ili samo želiš da radiš u teretani zbog estetike, šta je tačno od svega ovoga?

Kažeš da hoćeš trening da možeš da se oporaviš, el to znači da se sada ne oporavljaš i da se osećaš premorenim? Koliko često imaš kondicione treninge na boksu?
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Septembar 07, 2010, 12:18:46 pre podne »

Gledaj, ako hoćeš masu, a pri tome radiš box 3x nedeljno - definitivno neki žešći split.
Drugo i možda još i bitnije - JEDI. JEDI stalno. Nema druge.

Moj ti je savet da radiš 3-5 puta nedeljno i da svaki dan bude zasebna mišićna partija. Napravi redosled kojim ideš i samo vrti u krug i cepaj gde si stao.
Sačuvana
vozdovcanin88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Septembar 07, 2010, 12:01:21 pre podne »

da pa takav sam ja program slican radio vrteo sam 2 treninga 4 puta nedeljno jedan dan sam radio grudi ledja ramena a drugi dan noge i ruke i trbusnjake ali ne znam mozda mi je malo previse pa sam zato pitao da li je bolje da radim klasicniji trening po  partijama
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 06, 2010, 11:15:00 posle podne »

Ako je masa u pitanju, onda su ti pauze izmeĂ°u mišićnih partija vrlo bitna stavka.

Napraviš split - noge, grudi, leĂ°a, rame, ruke. Pa radiš po redu treninge danima kad nemaš box i ne osećaš se preiscrpljeno, a naravno napravi nekad i pauzu. Videćeš, osetićeš kad ti bude trebala.

Ako ti je više varijanta da malo dodaš performansama, onda full-body workuot. Dakle, gledaš da 3-4 puta nedeljno radiš trening koji će da obuhvati sve živo. Isto, dobra varijanta je da recimo podeliš to - tipa da radiš jedan dan sve iznad dijafragme (dakle, grudi, rame, ruke), sledeći ispod (noge, list, mrtvo, trbušnjake) i samo tako naizmenišno vrtiš (opet ne više od 4 puta nedeljno).

Probaj pa vidi. Otprilike sam ti dao neku ideju, a realno što reče Bojan - da ipak sačekaš Alena. :)
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #4 poslato: Septembar 06, 2010, 06:11:07 posle podne »

E to sam prevideo :D posto sam ja copy/paste  jedan za pon/sre/pet/sub, nisam ni razmislio kad sta ide , sacekaj Malibuilder da dodje (alen) on ce ti reci kako sta
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
vozdovcanin88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 06, 2010, 06:01:57 posle podne »

hmm ako nedeljom odradim ruke a pon ledja ima na zgibovima da riknem :)
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #2 poslato: Septembar 06, 2010, 05:50:53 posle podne »

Aha, ima dobar 3 day split  pon: noge; sre: grudi,ledja; pet: biceps,triceps,rame
A za 4 dana ima raznih npr  pon: ledja,trapez
                                      sre:  grudi,rame
                                      pet: noge
                                      nedelja: ruke,listovi
PS. ovo ti je samo raspored po misicnim grupama
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
vozdovcanin88
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 06, 2010, 05:29:19 posle podne »

zanima me treniram duze vreme u teretani ali pored toga malo box  treniram,povecao sam ishranu da nabijem malo mase e sad koji bi odprilike bio najbolji trening da radim a da imam vremena da dovoljno odmorim misice sobzirom da box imam utorkom cet i sub a u teretani radim pon sre pet ned,do sad sam radio kruzne treninge tipa grudi ledja ramena i ruke i noge ali bih sad malo da smanjim tempo pa me zanima neki predlog tipa da li da radim npr pon ramena noge,sreda grudi triceps,petak ledja biceps i ned grudi ili ledja,pa me zanima sta mislite
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.045 sekundi sa 12 upita.