TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399732 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 11, 2025, 06:48:18 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Promena treniranja.  (Pročitano 2574 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #10 poslato: Novembar 01, 2010, 08:47:57 pre podne »

Pitam chisto informativno, ovo je npr interesantna cinjenica koja bi takoreci trebalo da zanima sve koji imaju namere da se bave gvozdjarskim radovima. Ako posle nekog vremena trening pocinje da rezultira smanjenjenjem performansi, zar tada ne bi trbalo povecati tezinu? Po nekoj logici bi to bilo prvo resenje? Ili je to samo prelazak sa volume na HIT?Postoje li jos neki fizioloski indikatori usporenja rasta? Ili uopste napretka, kroz sta se konkretno odrazava, iskustva ali vasa licna? Kako kad i zasto odraditi shock tretman?

Pa zašto bi neko uopšte radio svaki trening sa istom kilažom, pa na taj način će se organizam navići na trening već posle dva takva treninga, bez obzira koji je redosled vežbi u pitanju. Poenta je da se uvek menja ili težina ili broj ponavljanja i to na bolje i u skladu sa ciljevima treninga. Ovde tek dolazi do izražaja periodizacija treninga u bodibildingu.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 31, 2010, 02:47:37 posle podne »

treba menjati program vezbi,njihov redosled kao i sisteme rada to jest ponavljanja itd..ako se to uradi s vremena na vreme nema sanse da dodje do navikavanja.Ja to radim po osecaju.
Sačuvana
Gosa
Gost
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 31, 2010, 10:25:10 pre podne »

E ovako posle nekog vremena ne dolazi do smanjenja performansi nego do zastoja,jednostavno telo se navikne na trening pa mu treba malo promena.....pa naravno da povecanje tezine utice pozitivno ali kada ta tezina dostigne neki limit sta onda????onda lepo promenis trening i sokiras telo iz drugacijih uglova sto dovodi do rasta misica...svi znamo da taj rast nije ogroman,ali ima napredka...licno iskustvo radis 8 meseci trening sa max tezinama i nemoze vise,promenis nacin treninga i odmah krenu upale...sto znaci da to odgovara...
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 31, 2010, 12:48:37 pre podne »

Mislim da suvise "lokalno" gledas, nije ovo nedeljna promena, vec neka periodizacija tokom godine. Misice treba gadjati iz vise uglova a telo se privikava na napor koji savladava pa onda ti dodajes tezinu ali tokom vremena ta tezina nece davati istu tenziju. Probaj da radis jednu partiju 3 meseca istim vezbama i onda promeni vezbe za partiju, imaces mnogo bolji pogodak posle promene, zato valjda nema ni jedan trening program sa trajanjem 5 godina ili beskonacno, svi su koliko mi se cini ograniceni na ne tako dugacak period. Pri kraju gvt-a, iako me je dobro radio, nekako mi je dajadio i taman kada sam ga zavrsio trebala mi je promena. A idikatiori, neam pojma, kako mozes pratiti dobitak misica na periodu od 3 meseca i kako primetiti da li opada taj dobitak neam pojma, verovatno unutrasnji osecaj trazi promenu :D
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 30, 2010, 10:54:29 posle podne »

Pitam chisto informativno, ovo je npr interesantna cinjenica koja bi takoreci trebalo da zanima sve koji imaju namere da se bave gvozdjarskim radovima. Ako posle nekog vremena trening pocinje da rezultira smanjenjenjem performansi, zar tada ne bi trbalo povecati tezinu? Po nekoj logici bi to bilo prvo resenje? Ili je to samo prelazak sa volume na HIT?Postoje li jos neki fizioloski indikatori usporenja rasta? Ili uopste napretka, kroz sta se konkretno odrazava, iskustva ali vasa licna? Kako kad i zasto odraditi shock tretman?
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Gosa
Gost
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 30, 2010, 04:58:53 posle podne »

Кхм, кхм... шта?  ???

sta nisi znao?ili?
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 30, 2010, 04:48:31 posle podne »

Кхм, кхм... шта?  ???

Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Gosa
Gost
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 30, 2010, 07:55:00 pre podne »

da to je tacno...e sad to zavisi od tebe vremenski ne moze da se odredi,ali kada bude tako primetices,kao i svi mi...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 29, 2010, 09:35:06 posle podne »

Menjaj redosled vezbi,ponekada odradi instiktivni trening ili vezbe koje ti najvise prijaju.Svaka promena uz adekvatnu ishranu dace misicu neki novi stres pa samim tim i napredak.
Sačuvana
smradina357
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Oktobar 29, 2010, 09:24:02 posle podne »

Da li je istina da se nase telo posle odredjenog vremena "navikne" na "redosled" vezbi i da to posle nekog vremena koci nas napredak?

Isto tako sam cuo da se organizam navikne na dijetu i onda pocinje usporavanje metabolizma?

Evo ja dok treniram, uvek koristim vise truda svaku sledecu seriju, ali da li valja promeniti moj plan vezbanja posle nekog vremena?

Ako da, posle koliko?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.197 sekundi sa 17 upita.