TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398136 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 09, 2024, 06:01:33 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Hemija za dame  (Pročitano 22212 puta)
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 09, 2011, 02:21:33 pre podne »

APLAUZ
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 09, 2011, 02:15:45 pre podne »

Vidi sa tim stvarim za devojke ti važe dve stvari:
1- Vrlo su osetljive na (zamislite) androgene efekte anabolika - pa zato otpada mnogo steroida u startu. (Slobodno čitaj većina najjačih).
2- Ono što je pozitivno jeste da pct praktiično nije potreban u smislu kakvom ga muški posmatraju. (jelte devojkama se ne skupljaju muda)

E sad, ako se zanemare moguće (i verovatno) uvećanje klitorisa, moguće pojačanje maljavosti i javljanja iste na nekim mestima gde je nije bilo i činjenice da će se SIGURNO odraziti NEKAKO (niko ne može da vam kaže kako- može biti svašta od skraćenja perioda, do prestanka na neko vreme...) na MENSTRUALNI ciklus, dame mogu da eksplodiraju ako se kura uradi dobro.

Još jedna bitna stvar jeste da su doze daleko manje, tako da je jedna kura za devojku manje više džaba (što se tiče injektabilnog dela kure barem - jedan multidozer traje praktično večno :P).

Naravno postoji pitanje šta se kurom želi postići, ali ja ću protrčati meĂ°u poznatim steroidima koji su i verovatno dostupni i eventualno za koje bi se steroide jedna devojka mogla opredeliti, a koji se moraju izbegavati:

Metan- Nikako.
Anadrol - Ne.
Tren - Ne.
Testosteron Enantan (depo) - APSOLUTNO NIKAKO NE. NIKAD. (oism ako se baš ne takmiči za titulu mrs Omniverse - pa čak ni tad)
Testosteron - neki kraći estar (tipa propionat) - NE. NE. I ne, ali je ipak bolji od dužih estara testa, kako se može brzo prekinuti ako krene zlo i naopako. - Još jednom TESTOSTERON NE ZA DEVOJKE
Sustanon - Ne. -.- I to je testosteron.

Anavar - jedan od prvih izbora jeste upravo ovo. Slab anabolik, ali je još slabiji androgen (barem bi trebalo). Jedan od orala za žene. Doze mogu da idu od 5mg do čak 20mg dnevno. Skup je prilično, dosta ga vole svi "vikendaši" kako su sideovi vrlo blagi (za muškarace).
Ističem da kod devojaka treba biti obazriv i da treba PROBATI sa što manjim dozama svakako - kako bi se videlo kako se reaguje na ovo. Pozitivno je što je oral u pitanju i kratkog je dejstva pa se može prekinuti sa upotrebom momenta ako se jave neželjene posledice.
Pošto je oral, ide na jetru pa ga ne treba voziti duže od 6 nedelja - i to zavisi od doza koje su korišćene.

sada već stvari postaju zeznute...
Winstrol - winstrol je takoĂ°e oral. Ide na jetru, uglavnom se koristi za cutovanje kod muških, jer daje "hard look" i blabal. Hard look potiče od toga što se mnogo vode izbacuje. Ipak ovo ima za posledicu i isušivanje zblobova. Na winstrolu su mogući jaki grčevi. Isušivanje zglobova i jaki grčevi mogu biti mnooogo zeznuta stvar kako čist winstrol daje masivne dobitke na snazi. Kada ga koriste sprinteri šta više reči. Dobar za nekoga ko neće da skoći sa kilažom, a da dobije na izgledu i snazi. Kod žena ipak, svaki steroid bi pri manjoj dozi trebalo da da malo jači efekat nego očekivano (kako je njihovo anaboličko okruženje mizerno u poreĂ°enju sa muškarcima koji imaju dosta više testosterona, pa su daleko osetljivije na efekte istog).
Winstrol važi za jedan od steroida koji žene mogu koristiti, ALI ga ja NE PREPORUČUJEM bez dodatnog istraživanja. (štaviše ako mi neko poveruje na reč, sam ću da ga upucam - kasno je, a ja se ovom tematikom nisam bavio preko godinu dana ljudski! - Uostalom, da se rasturi od čitanja bilo ko da hoće da upadne u ove vode!!!)
Sećam se da sam pročitao da od su se negde žalile na njega kao dosta virilizujući steroid, kao i da postoji neznam-ni-ja kakva opasnost po kosu za muškarce. Ovo je verovatno glupost - ima mali androgenični faktor neko bi rekao. Mislim da je odnos androgen/anabolik - 1:10. Ipak , ovo ništa ne mora da znači - kako ne znamo kakvo je njegovo delovanje na taj nesrečno definisani pojam androgeničnosti. Tako da po tom pitanju ne znam šta da vam kažem za sigurno. (Ako se neko oglasi vezano za ovo - super!). Ali ono što stoji, jeste da se doze od 10mg dnevno ne bi trebale prelaziti, a efektivne doze ili u stack se može ubcivati i po ("samo") 2,5mg ove supstance za devojke.
Isto je oral (ima i injektabilna varijanta, ali je stvarno nepotrebno akati se sa time u ovoj priči) - tako da je moguće prekinuti "terapiju" u slučaju javljanja agresvinih nuspojava.

E dalje biva interesantno:

Boldenon i Deka - ovo su dva injektabilna steroida sa "fantastičnim" odnosom anaboličan/androgeničan. (3.3:1 za deku i 2:1 za boldenon). Ako (mi muški) se setimo izraza "deca dick" i da ni u jednoj kuri nećemo uzeti ni deku ni boldenon, a pogotovo deku bez testosterona (ako imamo pola grama mozga i nećemo da Aci Sh. "pošaljemo broj svoje devojke" :D ;D ;D - tj hoćemo da nam je funkcionalna ćuna) - kod devojaka ćemo baš ovo uraditi! Dakle, deka i boldenon mogu da idu sami. I to što rekoh - u dosta malim dozama: 50-100mg po nedelji. Ako imamo rastvor od recimo 200mg/ml što je česta pojava - to je svega pola ml - ml po injekciji nedeljno! - smešno? E pa nije. Za devojke je ovo šok bomba! Problem nastaje kod toga što su i jedan i drugi steroid dolaze u esterifikovanoj formi i to su u pitanju dugački estri. -Na srpskom? - Znači da se polako otpuštaju u krvotok i da od poslednje injekcije do prestanka dejstva treba jedno nedelju dana. Drugim rečima - ako loše reaguješ na dugački estar, ugasio si. Kod muškaraca je čak i lakše ovde - jer je razraĂ°ena (donekle) preventivna mera - kreneš sa nolvadexom ako je krenuo gino, ili slično (osim kodnedajbože ginoa od deke koja je progesterične prirode pa se tu baš komplikuju stvari).

Nemam više živaca da kucam (kao da je malo) - za deku i boldenon pogledajte - svakako ćete morati. Ono po čemu se ističu jeste da je deka odlična za dobijanje na masi ali navlači vodu, boldenon je suvlji, ističe se drastičnim porastom broja krvnih zrnaca. I jedan i drugi se moraju uzimati dugo - deka barem 8 nedelja, za boldenon barem 10. (Mnogi će reći da sam za po 2 nedelje manje rekao nego što bi trebalo ali šta sad... mišljenja...)

Turinabol - može biti interesantan, kako su ga u zapadnoj nemačkoj davali svim sportistima (i muško i žensko)  pa su podobijali one silne medalje na olimpijadi.

Opet - nemam više živaca. Pitajte šta vam fali i obavezno highlajtujte greške na stub srama kako je ovo vrlo zeznuta tema. Ja sam se (nekada) interesovao za istu (ovde baš mislim specifično ovo za devojke), pa sam krv propišao da naĂ°em neke detalje. Sad shareujem - jer znam da nema na mnogo mesta koncizno na netu topic vezan za devojke. Ovo je nadam se, dobar polaz bilo kome koga ovo interesuje. Ako imate pitanja, pitajte. NAPOMENA: Autor ovog teksta NIKAKO ne savetuje niti odobrava upotrebu anabolika.

...

Postoje i razna sredstva koja nisu steroidi. Ističem klen-butrerol koji kod devojaka (koje - opet ponavljam imaju drastično slabije anaboličko okruženje od muških) može imati solidan boost na anabolizam. Guglajte, o ovome ima sve osim nekog dobrog članka kako se uzima i dozira. Ako vas interesuje pitajte, mada mislim da je neko baš ostavio dobar post (odavno) na ovom forumu vezano za to.
...

Ostaje naravno pitanje kako ukomponovati kuru - ali sam se ovde trudio da dam kratak pregled opcija.
« Poslednja izmena: Februar 09, 2011, 02:36:04 pre podne od strane Biochemo » Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #4 poslato: Februar 08, 2011, 10:44:16 posle podne »

A isto tako mi mozes reci i za snagu, a i kad je na defki.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 08, 2011, 10:42:44 posle podne »

pa naprimer nabacivanje kvalitetne mase, a ishrana naravno vrh.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Aleksandar Sh.
Sitnim koracima do velikog cilja
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #2 poslato: Februar 08, 2011, 07:43:59 posle podne »

uh brate :)  prvo sta ona hoce od te kure ? Drugo jel moze da isprati sa ishranom i trece koliko je spremna na tako nesto ? :)
Sačuvana
Uvek spreman da pomogne na svaki nacin
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 08, 2011, 06:14:59 posle podne »

Interesujeme ako neko moze da mi kaze, kako bi otprilike izledala kura za ozbiljnu vezbacicu?
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.086 sekundi sa 17 upita.