TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 03:44:06 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: povisen nivo bilirubina?  (Pročitano 10379 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Mart 20, 2011, 10:49:24 posle podne »

Biochemo, ko što ti ime kaže sve je to hemija :) a hemija ide kroz jetru... zahteva njen povećan rad.. ne kažem da ošteti jetru već da se previše aktivira i zato se ona brže obnavlja tj neke ćelije umuru (iz njih iscure enzimi i naĂ°u se u krvi pa u nalazima) a nove se stvore...
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Mart 20, 2011, 01:22:43 posle podne »

Ono što ne piše u sadržaju, što ne nosi kalorije ali doprinosi kvalitetu. Stabilizatori, zaslaĂ°ivači, arome... hemija. Ali toga mora da ima.

To da, ali to je nešto sa čime se susrećemo kod svih prehrambenih proizvoda...  Priosto tome nema escape-a. A sa zaslaĂ°ivačima i aromama je veći problem uglavnom oko "kancerogenosti" nego oko jetre mislim barem...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Mart 15, 2011, 09:43:32 posle podne »

Javi se i nama da čujemo kako je prošlo
Sačuvana
martinb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Mart 14, 2011, 10:25:54 posle podne »

bio sam danas kod interniste i receno mi je isto ono sto je i daniela napisala...
sledece nedelje imam zakazan UZ jetre pa ce mi vise reci....:)
Sačuvana
biti prirodan,najsmejan i tih najveća je umetnost na svetu
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Mart 14, 2011, 09:42:12 posle podne »

Ono što ne piše u sadržaju, što ne nosi kalorije ali doprinosi kvalitetu. Stabilizatori, zaslaĂ°ivači, arome... hemija. Ali toga mora da ima.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 13, 2011, 01:49:24 posle podne »

"Nije samo whey unutra" ? Šta bi tačno moglo da iz wheya poviši enzime jetre?
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Mart 13, 2011, 10:00:35 pre podne »

Izvini Biochemo, ne razumem pitanje..
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Mart 13, 2011, 04:26:43 pre podne »

...
Drugo, whey protein, kao i druga suplementacija obzirom da povećava rad jetre (jer nije samo whey unutra) može da dovede do prolaznog povećanja jetrenih enzima - znači nije u pitanju oštećenje jetre nego jednostavno samo njen povećan rad.
...

Kao šta na primer? Meni iskreno ništa ne pada na pamet. :) (O wheyu pričamo... U ostale supse ne ulazim.)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 13, 2011, 01:09:51 pre podne »

Ne slažem se sa kolegom.
Prvo nije hepatitis jer jetreni enzimi nisu povišeni više od 10 puta. Može biti samo hronični hepatitis što će se videti ako se uradi ultrazvuk jetre.
Drugo, whey protein, kao i druga suplementacija obzirom da povećava rad jetre (jer nije samo whey unutra) može da dovede do prolaznog povećanja jetrenih enzima - znači nije u pitanju oštećenje jetre nego jednostavno samo njen povećan rad. isto važi i za intenzivne treninge i njihov uticaj na jetru.
Treća opcija je da može biti masna lezija jetre, koja je delom i genetski rpedodreĂ°ena... itd..

Ja predlažem UZ jetre i ponavljanje nalaza za dve nedelje tokom koje nećeš koristiti ništa od suplementacije.

BTW ja se preko 5 godina bavila isključivo jetrom pa bi se moglo reći da znam o čemu pričam

sve što kaže danijela je sasvim tačno.  :)
ja sam ukrstio bilirubin i enzime i targetirao hepatocite.... imao sam u vidu i hronični  ;)  iskreno, nadam se da nije..
Sačuvana
martinb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 12, 2011, 10:44:39 posle podne »

Ne slažem se sa kolegom.
Prvo nije hepatitis jer jetreni enzimi nisu povišeni više od 10 puta. Može biti samo hronični hepatitis što će se videti ako se uradi ultrazvuk jetre.
Drugo, whey protein, kao i druga suplementacija obzirom da povećava rad jetre (jer nije samo whey unutra) može da dovede do prolaznog povećanja jetrenih enzima - znači nije u pitanju oštećenje jetre nego jednostavno samo njen povećan rad. isto važi i za intenzivne treninge i njihov uticaj na jetru.
Treća opcija je da može biti masna lezija jetre, koja je delom i genetski rpedodreĂ°ena... itd..

Ja predlažem UZ jetre i ponavljanje nalaza za dve nedelje tokom koje nećeš koristiti ništa od suplementacije.

BTW ja se preko 5 godina bavila isključivo jetrom pa bi se moglo reći da znam o čemu pričam

hvala puno daniela na ovom odgovoru...najbolje je objasnjen i na pravi nacin...
uradicu UZ jetre mada mislim da je ta druga opcija realna jer posle nekog perioda neaktivnosti vratio sam se treninzima plus ni odmor mi nije na najboljem nivou i verovatno je jetra malo opterecena  tj kako ti kazes povecan rad jetre...
zaista mi je sad malo lakse jer sam i ja malo googlao i nekako sam u glavi slozio teoriju slicnu ovoj i sad kad si to potvrdila mogu malo da se opustim,jer sam se basnesto bio istripovao...:)

jos jednom hvala na odgovoru...:)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Mart 12, 2011, 09:15:25 posle podne »

Ne slažem se sa kolegom.

Sačuvana
martinb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 12, 2011, 12:47:11 pre podne »

druže, bez brige, whey po svom sastavu ne može da ošteti jetru  :) (surutka ne oštećuje jetru)
javi rezultate..

da i ja se vodim tom nekom logikom za razliku od doktora....
jedva cekam ponedeljak....:)
vazi
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 12, 2011, 12:42:23 pre podne »

druže, bez brige, whey po svom sastavu ne može da ošteti jetru  :) (surutka ne oštećuje jetru)
javi rezultate..
Sačuvana
martinb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 12, 2011, 12:35:41 pre podne »

postoji neki problem sa jetrom,meni liči na hepatitis (može biti virusni, a može i toksični). da li si uzimao neke lekove u zadnje vreme na duže staze?
ili bio izlože nekim hemikalijama?
ultrazvuk će dati neke odgovore, adolazi u obzir i testiranje na hep b...
da i za tu opciju sam cuo..tj hepatitis ali nisam uzimao nikakve lekove a kamoli na duze staze...
i nisam bio izlozen nikakvim hemikalijama...
videcu u ponedeljak sta ce da mi kazu ali mi je zaista neverovatna opcija da je to zbog wheya..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 12, 2011, 12:29:36 pre podne »

postoji neki problem sa jetrom,meni liči na hepatitis (može biti virusni, a može i toksični). da li si uzimao neke lekove u zadnje vreme na duže staze?
ili bio izlože nekim hemikalijama?
ultrazvuk će dati neke odgovore, adolazi u obzir i testiranje na hep b...
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.374 sekundi sa 18 upita.