TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 10:38:28 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bolovi u podlakticama  (Pročitano 8787 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 27, 2015, 02:53:44 posle podne »

pozdrav,
sa kojom težinom radiš pregibe na skot klupi?
Sačuvana
Stefanpipin
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 27, 2015, 02:07:47 posle podne »

Pozdrav svima,

hteo bih da pitam, imam velike probleme sa podlakticama...

Naime radim svestenicke pregibe na skotovoj klupi sa ravnom, dvorucnom sipkom i tu imam velike probleme (bolove) sa pre svega podlakticama ( sa spoljne strane), a imam malih problema i sa zglobom leve ruke ( skoro neprimetno), a da, boli me vise leva podlaktica od desne, trudim se da sipku po duzini hvatam ravnomerno ali ne pomaze...

Kada u toj vezbi podignem teret bol se pomalo javlja kod svakog ponavljanja u seriji. Ali jos veci bol nailazi tek kada spustim teg kao da se stegnu podlaktice i to boli neverovatno desetak sekundi pa popusti kao da nista nije bilo :/

Posle vise serija boli vise i kod ponavljanja i kod spustanja tega..

Sta vi mislite, da nisu koske u pitanju??

Mozda bi E-Z sipka resila oba problema?
« Poslednja izmena: Novembar 27, 2015, 02:11:02 posle podne od strane Stefanpipin » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: April 13, 2011, 12:34:41 pre podne »

ako si golfer onda su to fleksori (pregibači) šake i prstiju.
vežbe:
-kada se smire tegobe - savijaš šaku bez opterećenja i skupljaš pesnicu 10-15 puta 3 serije 2 puta dnevno 2-3dana, izmedju hladi mesto na kom je prethodno bolelo..
-zatim, sa malim opterećenjem (1-2kg) takodje savijaš šaku i ubaciš neku gumenu (ne previše tvrdu lopticu) da sakupljaš šaku sa lopticom. Tako 7-10 dana, sa hladjnjem mesta bola nalaktu nekoliko dana.
-na kraju vežbi polako statičke vežbe istezanja šake (opružanje šake do otpora sa sadržajem 15 sec)

...onda se polako vraćaj u tening  ;)
Sačuvana
Sharky90
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

!!! The blood is rushing in to your muscles !!!

« Odgovor #7 poslato: April 09, 2011, 09:31:54 pre podne »

Nema problema bar znam sta mi je, mislim da sam golfer :D
Pa to samo meni moze da se desi, obe ruke istovremeno -.-
Koje su vezbe za jacanje podlaktica ako se oporavim?
I istezanje, kako?
:)
Sačuvana
Iznajmljivanje automobila u Beogradu. Najbolji uslovi City rent a car Beograd.
Smestaj u Beogradu po najboljim cenama - BGD apartmani Beograd,
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: April 08, 2011, 11:27:19 posle podne »

sharky sorry bio sam malo zauzet ovih dana.... iskreno malo je neobično obe ruke istovremeno, ali... vidi, meni liči na epikondilitis na humerusu. to je upala pripoja mišića podlaktice (fleksora ili ekstonzora šake i prstiju) na koštanim kvržicama na humerusu u predelu lakta. fleksori se pripajaju sa unutrašnje strane, a ekstenzori sa spoljašnje strane. bol se javlja u visini lakta sa jedne ili druge strane. ova oboljenja se još nazivaju teniski i golferski lakat.
Bol pri rukovanju i kod držanja u gsp (nije vezano za kvalitet gsp-a  :D ) ukazuje na medijalni epikondilitis. na drugoj ruci mi više liči po onome što si napisao na lateralni.
terapija: do prestanka bola mirovanje ruke, izbegavati svaki pokret koji izaziva bol. lokalno led na bolno mesto dva dana, diklofenac duo jedna dnevno -četiri dana, lokalno maži lioton/fastum (naizmenično 2-3 puta/dan) 7 dana. posle dana lagane vežbe jačanja podlaktice, postepeno doziranje (da se ne isprovocira bol), istezanje na kraju vežbanja.
ako se problem ne reši fizikalna terapija....
 :)
Sačuvana
Sharky90
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: April 07, 2011, 01:00:55 pre podne »

Tako je, da sa spoljne strane, mogu da napipam, samo ovo zadnje nisam razumeo.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: April 07, 2011, 12:43:31 pre podne »

ok, ako sa dobrorazume bol je u predelu lakta i malo iznad, sa spoljasnje strane ruke? da li mozes da napipas mesto bola, da li je na pripoju za kost?
Sačuvana
Sharky90
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: April 06, 2011, 02:12:17 posle podne »

http://www.forearmtraining.com/forearm_training001002.jpg
evo na slici se najbolje vidi u pitanju je ovaj Brach... i na levoj i na desnoj je pocelo od toga, samo kod desne mi se bol siri na lakat i gore na biceps (http://1.bp.blogspot.com/_2rEgpXKIT7g/TGVEGaWM2NI/AAAAAAAAA6A/_T2oksu5EGE/s400/brachials+and+biceps+brachii.JPG ovaj misic izmedju bicepsa i tricepsa) kad krene da boli.

Leva me je bolela recimo kada radim bench, kada  spustam teg, onda dok radim zgibove kad se obesim o sipku, kao i na skotovoj klupi samo kada uzimam teg ako me razumete... itd.

A desna me boli recimo kada stisnem saku jako, kada se drzim u autobusu za sipku, o vezbanju i ne pomisljam tako da ne znam kako bi tu reagovala .
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: April 05, 2011, 11:15:56 posle podne »

ako možeš da preciziraš mesto na ruci na kojem je počeo bol, i gde i pri kojem pokretu te najviše boli?
Sačuvana
Sharky90
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: April 05, 2011, 01:40:42 posle podne »

Poz svima

Imam problema sa tim podlakticama ne znam sta da radim.Pre 3-4 nedelje sam povredio, istego ne znam sta je, levu podlakticu, radio sam bench, pre toga sam odradio zagrevanje, krenuo sa sipkom ,pa stavio dve 10-tke odradio 20 puta, stavio 25-ice i krenuo da radim prvu seriju i negde na 2-3-em ponavljanju kada sam spustao teg zabolela me je podlaktica umalo nisam ispustio teg, pokusao sam da odradim trening video da nema sanse i otisao kuci i pocelo je sve vise da me boli, popio sam andol i ne znam ni sam kako sam zaspao.Sutra kada sam se probudio kao da se nista nije desilo, pokusao sam i taj dan da radim i kako se uvatim za teg tako pocne da me boli i odmorio sam par dana nisam nista radio s rukama mazao sam nodol i kao proslo i opet negde 3-ci trening pocne da me boli.Bol je konstantan jedno 2-3-4 sata i onda prestane i kao da se nista nije dogodilo do tamo ne znam 2-3-7-mog treninga kad mu se cefne pa me opet zaboli.

Onda pre nedelju dana sam obarao desnu ruku, drug se sprema za takmicenje, pa kao hteo samnom da obara posto je 20 kila laksi od mene, dobar trening bla bla i od tog dana je pocela i desna podlaktica da me boli i to duplo gore  i jos cudnije nego leva.Zaboli me u sred bela dana video teg nisam, odjednom krene da me boli ne znam sta da radim od jacine bola i tada krece i lakat i biceps sa spoljne strane i nikad kraja.I isto tako 2-3-4 sata boli boli boli konstantan bol i odjednom prestane.I jos na sve to bolucka me kada savijem ruku u laktu i okrecem saku (dlan na gore) ako me razumete.
Evo nisam vezbao 5 dana bolestan sam, a desna me i dalje zeza, a za levu ne znam kakvo je stanje dok ne krenem sa vezbanjem.
Nadam se da sam sve detaljno objasnio i da ste shvatili :)
Ne znam sta da radim i kome se obratim pa eto pitam ovde ... Hvala unapred Poz!
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 17 upita.