TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 03:47:17 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: pregled srca  (Pročitano 4706 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 17, 2011, 07:00:29 posle podne »

Ne znam šta ć PeĂ°a reći ali ja mislim da svakako trba da uradiš pregled srca pod opterećenjem (ergomatriju). Onda će neki znati i da ti odgovori na sva pitanja. Inače prekunila bih Ac da sam na tvom mestu čisto da budeš siguran.
Sačuvana
nikola_n
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 17, 2011, 11:06:32 pre podne »

Pozdrav

Nikad nisam imao kondiciju nesto preterano za trcanje, cak i dok sam trenirao kosarku, bio sam centar pa sam vise morao da se guram i bijem nego da trcim. Elem, visok sam 2m i prosle godine u januaru sam se bas ugojio, u aprilu sam imao oko 120kg, pa sam poceo da trcim. U pocetku je to bilo prilicno kratko trcanje, fazon 10 minuta sa 2 pauze Smiley . Koristio sam AC i skinuo sam na oko 110 i povecao kondiciju. Nisam osecao nikakve probleme zdravstvene ni bilo sta.

Elem, ove godine sam krenuo ponovo sa trcanjem, sad imam oko 112 kg(idem i u teretanu), i uzeo sam opet AC jedan. Kondicija mi je dosta bolja nego prosle godine, mogu da trcim oko 20 min bez prestanka.
Ono sto je pocelo da me brine je to sto nekad osetim kao da ce srce da mi iskoci. I osetim bol u tom delu grudi oko srca. Da li to ima neke veze sa sagorevacima, da li je samo od opterecenja i koliko moze da bude stetno? Eto, malopre sam dosao sa trcanja i posle nekih 14 minuta sam osetio bol, trcao sam 11 minuta(zadnja 2 minuta uzbrdicu) i onda pauzirao minut hodao brzo , pa trcao jos oko 2.5 minuta uzbrdo dok nisam dosao do ravnice i onda posle pola minuta - minut osetio sam bol i pauzirao, setao par minuta, pa opet trcao 4-5 minuta i opet osetio bol pa sam samo otisao do kuce. Nije mi prvi put da mi se to desi. Da li je to zbog uzbrdice ili sta vec?  Pre nedelju dana sam trcao na ravnom terenu i trcao sam 20 minuta bez problema, i imao sam jos snage al me sunce ubilo. AC sam poceo od proslog utorka da pijem, a mislim da mi se par puta ovo desavalo i pre nego sto sam poceo sa njim ove godine pa nesto ne verujem da je zbog toga...
Da li i koliko to moze biti stetno?
I da li je to zbog opterecenja ili moze biti nesto drugo?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Maj 19, 2011, 11:51:15 posle podne »

tnx za lajk  :D
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Maj 19, 2011, 03:06:12 posle podne »

@ ognjen: big like za odgovor :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 19, 2011, 12:25:54 pre podne »

ukoliko je srce zdravo, ne bi trebalo da nastane problem pri kontrolisanoj upotrebi sagorevača. srce opterećuju (stimulišu) supstace na bazi kofeina, prekursori tireoidnih hormona (tirozin), stimulatori oslobadjanja adrenalina. U svakom slučaju osobe koje imaju neki problem sa srcem, pritiskom ili štitnom žlezdom moraju biti posebno oprezne pri upotrebi sagorevača, kao i konsultovati se sa svojim lekarom. Naravno, korišćenje sagorevača treba da je zaista opravdano, i praćeno dobro izbalansiranom ishranom i fizičkom aktivnošću.  :)
Sačuvana
1Sasha3
Član
**
Van mreže Van mreže

Believe in yourself when no one else does.

« Odgovor #2 poslato: Maj 18, 2011, 09:31:17 pre podne »

Sagorevace sa kojim sastojkom bi trebalo izbegavati ako nameravamo da najmanje zasmeta nasem srcu?

Pretpostavljam da, npr, AC i Unidyne deluju razlicito upravo zbog drugacijih sastava...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Maj 17, 2011, 11:52:20 posle podne »

Da li ste ikada u svojoj sportskoj karijeri napravili neki pregled SRCA?
Bilo da je to EKG,test opterećenja, ultrazvuk... Da li je neko u vašoj porodici imao problema ili se leči od neke bolesti srca ili krvnog pritiska? Da li ste nekada imali neki problem sa srcem (posebno u naporu) - preskakanje, lupanje, bol u grudima, nesvetica?
Koliko imate godina, da li se bavite aerobnim sportom, koliko velike težine podižete na treningu?
Da li koristite sagorevače ili neku drugu suplementaciju a niste sigurni da li može smetati vašem srcu?

Sve što ste oduvek hteli da pitate o SRCU, a niste imali hrabrosti ili niste imali koga......

;)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 17 upita.