TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 374945 Teme od strane 24818 Članovi Poslednji član: Nikola Todorov

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Oktobar 26, 2021, 03:15:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Med kao savršeni antibiotik  (Pročitano 7364 puta)
GoranKS
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2040


Muški trener u teretani

« Odgovor #2 poslato: Decembar 13, 2007, 03:56:04 posle podne »

Ja ga uzimam svako jutro jednu kasiku nastinu valjda je to ok?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #1 poslato: Decembar 13, 2007, 12:44:09 posle podne »

Za lekovita dejstva meda zna se preko 5000 godina!
Ko smo mi da osporavamo ovu drevnu praksu.
Ok, med ima proste šećere, ali je mnogo više od običnog slatkiša. Neka sledeće činjenice utiču na to da med ipak bude mali deo vašeg doručka:

U doba faraona med je korišćen za lečenje rana, opekotina i ekcema.
Onkolog sa klinike u Bonu primenio je ovu metodu na 150 pacijenata, većinom dece, čije rane nakon operacije nisu mogle da zarastu zato što im je imunitet oslabio. Rezultati su bili impresivni. Ispostavilo se da je lekovita supstanca iz tube često čak efikasnija od antibiotika. Ispod kompresa i zavoja natopljenih medom ni najupornije klice nemaju šanse da opstanu.  Najveća prednost ovog pčelinjeg proizvoda je što klice koje imaju veliku sposobnost prilagodjavanja ne postaju otporne na njega. Čak i ako u ranama nema bakterija, proces zarastanja rane se ubrzava jer med predupredjuje upale i podstiče obnavljanje tkiva.

A kako deluje med? Zbog visokog sadržaja šećera izazivači ostaju bez vode koja im je neophodna za razmnožavanje. Osim toga, pod dejstvom enzima glukoza-oksidaza, koji pčele dodaju medu, iz šećera se neprekidno oslobadjaju male količine vodonik-peroksida, koji uništava bakterije.

Dakle najdelotvorniji i nabezopasniji antibiotik na koji bakterija ne stvaraju otpornost. Savršenstvo, bez mane!
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.18 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.103 sekundi sa 20 upita.