TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 07:27:10 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ukusna piletina  (Pročitano 7057 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #4 poslato: Mart 14, 2008, 12:49:21 posle podne »

Sve to lepo zvuci...ali nazalost za mene je to samo u kuvanoj vodi bez icega.Barem za sada  ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #3 poslato: Mart 13, 2008, 10:19:16 posle podne »

super saveti.. nema tu velike nauke do ukusnog jela.. samo malo truda...
Sačuvana
mare83
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 17


« Odgovor #2 poslato: Mart 13, 2008, 07:28:13 posle podne »

imas pravo mada nisam sve procitao u ovom clanku...da u marinadi je i ukusnija...ali bolja je kada se stavi na rostilj barem ja tako mislim..a moze i przena nista joj ne fali...ja za sada koristin neki svoj nacin a to je...malo ljute paprike i slatke takodje...pa onda beli luka koji inace volim...zab da napisem papriku pomesam sa vodom tako da dobijem gustu smesu...kada piletinu uvaljam u sve pripremljeno onda je polijem sa malo jesivog ulja(zejtina)...i sve to ostavim da odstoji neko vreme...treba probati i ovaj nacin islim da ce vam se svidjati...pozdrav...mare83...nis..
Sačuvana
mare83
jovo18
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1145

« Odgovor #1 poslato: Decembar 14, 2007, 12:46:53 posle podne »

Evo nekoliko saveta s bb. com kako pipiku da ucinimo ukusnijom, posto stvarno nekada zna da dosadi:

1. Marinirati je s odgovarajucim zacinima. Zacinimo je i ostavim u frizidru 24h pa je onda spremimo. Sto bude duze stajal u marinadi to ce i biti ukusnija, ispunjenija zacinima i njihovim ukusima.(samo ne treba da stoji predugo jer ce pokvariti)

2. Koristiti zdrave marinade koje ce se sastojati od vocnog soka i zacina ili kombinacije pilece supe s zacinima. Izbegavati marinade koje sadrze ulje. Vrlo je bitno da piletina stoji u frizideru kada je marinirama iako je to i na samo 30min.

3.Koristiti ciste i sveze zacine kao sto je sveza narendana limunova kara, sveze ljute papricice, sveze zacinsko bilje, sirce kako bi se izbegla upotreba masnoca

4. Ne prziti na ulju ili masti nego koristiti tave koje omogucavaju przenje bez ulja ili masti. Odstraniti svu vidljivu masnocu s mesa i dodati luka, paprike i zacine.

5. Ukolko isusimo piletinu usled predugog kuvanja ukus zna da bude ne bas ugodan. Kako bi se izbegao ovaj problem moze se koristiti termometar koji se upotrebljava prilikom kuvanja kako bi se ustanovilo da je meso kuvano bas kako treba. Celo pile je potrebno kuvati dok mu unutrasnja temperatura ne dostigne 180 stepeni F (82,22 stepna C) dok bi belo meso bilo potrebno kuvati dok ne dostigne temperaturu od 170 stepeni F (76,66 stepeni C). Driugi nacin kako bi se ustanovilo da je pile gotovo jeste da ga probusima s viljuskom i vidimo da li je sok koji ce da iscuri providan, cist, nema ruzicastu boju, tada je pile gotovo.

6. Kada se pece celo pile, kako bi se sacuvala socnost, potrebno ga je peci u kozici koji nakon pecenja mozemo da odstranimo. (ovo bas nije najpreporucljivije posto se tokom pecenja u kozuri pile natapa masnocam iz nje, radi se o losim mastima).

7. Jedan od najboljih nacina da se spremi socno i ukusno pilece meso je da se potopi u slanu vodu pre kuvanja. Kako bi se napravio dobar rastvor u koji ce mo da potopimo meso potrebno je da rastvorimo pola solje soli i pola solje braon secera u vodi(oko 3l vode). Potopi se celo pile i drzi se u tom rastvour od 3 do 12 sati u frizideru.Otopina omogucava da vlaga lakse prodje kroz meso, da meso bude socnije i skracuje period pecenja (ovo je stoga sto je voda bolji provodnik toplote od mesa).
Pre pecenja oprati i osusiti pile od otopine.

8. Jos jedan od nacina da piletinu ucinimo ukusnijom je da je istrljamo s mesavinom 1/3 solje soli, 1/3 solje braon secera i rasnih zacina(supena kasika crnog bibera, mlevene paprike, cili praha itd). Dobro utreljamo pile ovima zacinima, stavimo sve to u igovarajucu plasticnu kesu, zatvorimo je i stavimo u frizider na nekih 4 do 8 sati. Pre kuvanja pile dobro ocistimo od zacina i posusimo suvim peskirom. Tada je spremno za termicku obradu.

9. Ostaci piletin od nekog ranijeg obroka takodje mogu da budu ukusni ukolioko ih podgrejemo ali pri tome posuda mora da bude zatvorena kako bi pile ostalo socno ili cak mozemo i da ga potopimo u ranije spomenutu otopinu soli i braon secera. Tako ce ostaci biti mnog ukusniji i socniji.

10. Dodoavanjme odgovarajucih zacivna u marinade, otopine itd cini piletinu izuzeno ukusnom i moze da joj da razne internacionalen ukuse. Za pripremu piletina npr na italijanski nacin potrebno je koristiti svezi usitnjeni beli luk, origano(suseni), bosiljak(suseni) i suseni timari(biljcica limunkastog ukusa).

Na engleskom je sve ovo na: http://www.bodybuilding.com/fun/iovate2.htm
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.125 sekundi sa 17 upita.