TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405360 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 03, 2025, 09:10:16 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Dobijanje u sirini struka  (Pročitano 5080 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #10 poslato: Jul 22, 2011, 04:45:13 posle podne »

za mene vežba broj 1  gde fantastično osetim  donji deo leða , zadnju ložu i gluteus :)  koja je od 10 varijanti, ne znam
ali da sve boli  - boli :)

(radim i varijantu sa ispravljenim nogama ili čak na jednoj nozi sa tegom, kad mi je akcenat samo zadnja loža, gluteus)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #9 poslato: Jul 21, 2011, 06:49:56 pre podne »

Jeste skroz nebulozno pokušavati proširiti struk, ali ako već hoćeš nauči kako se radi mrtvo dizanje pravilno i tovari kilaže i proširiće se do neke granice, ali opet ponavljam skroz nebulozno...

nije valjda da se od mrtvog dizanja prosiruje struk? ja sam ga juce radila i osetila zatezanja samo donjeg dela ledja i zadnji deo butina, pomalo gluteus.. ne znam kako bi se mogao dobiti sirok struk od mrtvog dizanja, posto to bash ne bih volela, a bash mi se svidela vezba.. Josh jedno pitanje, ona mashina gde se postave ruke na neke koture i rotira u stranu sa tezinama, jel to moze da utiche na to da mi se prosiri struk?

Iskreno ako si samo osetila zatezanje u donjem delu leða i zadnjoj loži verovatno si radila tzv Rumunsko mrtvo dizanje, a to je sasvim druga priča. Pravo mrtvo dizanje se oseti u celom telu, a ako se koriste dovoljno velike kilaže uticaće na to da se proširi struk, ali opet ponavljam neće to biti mnogo značajan procenat. U pitanju su distenzije abdomena itd...skoro zanemarljivo

Ta druga vežba o kojoj si pričala je verovatno najbeskorisnija vežba koja postoji na svetu, neće ti proširiti struk, a neće uraditi ništa drugo, korisno ili beskorisno...Dakle ovu vežbu rangiram niže od mašina za aductore ia abductore, što znači da je negde pri samom dnu...;)

Ne znam onda kako se radi to 'pravo' mrtvo dizanje, pitacu sutra nekog u teretani da mi pokaze sve te varijante.. a za tu drugu vezbu slazem se da nije neshto, to dodje slichno onoj kad stavish shipku na ramena pa se malo rotirash u stranu, chisto istezanje, zar ne..

Imaš jedno deset varijacija mrtvog dizanja, a ovde konkretno sam govorio o powerlifting verziji koju bilderi retko koriste jer nemaju neku veliku svrhu od nje. Kada forsisram PL varijantu onda radim snagu, a to je ili sa početnicima ili u kratkim periodima kada hipertrofija zaglavi.

Što se šipke na ramenima tiče nije isto, bojim se. Uvrtanje torza sa šipkom na ramenima je mnogo bolja opcija, ali i dalje nema mnogo smisla raditi ni ovu vežbu. Pogotovo zato što ju mali broj ljudi radi kako treba.

Ukoliko se već i rade rotacije torza onda bi trebale da budu asimetrične i sa opterećenjem. Što se same estetike tiče, tačnije ukoliko nije iz nekog posebnog razloga potrebno da se rade ovakvi pokreti, onda je najklasičnije vežbanje trbušnjaka i nekim kratkim ciklusima (od po 6 nedelja) najbolja opcija.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Xenia
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 20, 2011, 08:37:41 posle podne »

Jeste skroz nebulozno pokušavati proširiti struk, ali ako već hoćeš nauči kako se radi mrtvo dizanje pravilno i tovari kilaže i proširiće se do neke granice, ali opet ponavljam skroz nebulozno...

nije valjda da se od mrtvog dizanja prosiruje struk? ja sam ga juce radila i osetila zatezanja samo donjeg dela ledja i zadnji deo butina, pomalo gluteus.. ne znam kako bi se mogao dobiti sirok struk od mrtvog dizanja, posto to bash ne bih volela, a bash mi se svidela vezba.. Josh jedno pitanje, ona mashina gde se postave ruke na neke koture i rotira u stranu sa tezinama, jel to moze da utiche na to da mi se prosiri struk?

Iskreno ako si samo osetila zatezanje u donjem delu leða i zadnjoj loži verovatno si radila tzv Rumunsko mrtvo dizanje, a to je sasvim druga priča. Pravo mrtvo dizanje se oseti u celom telu, a ako se koriste dovoljno velike kilaže uticaće na to da se proširi struk, ali opet ponavljam neće to biti mnogo značajan procenat. U pitanju su distenzije abdomena itd...skoro zanemarljivo

Ta druga vežba o kojoj si pričala je verovatno najbeskorisnija vežba koja postoji na svetu, neće ti proširiti struk, a neće uraditi ništa drugo, korisno ili beskorisno...Dakle ovu vežbu rangiram niže od mašina za aductore ia abductore, što znači da je negde pri samom dnu...;)

Ne znam onda kako se radi to 'pravo' mrtvo dizanje, pitacu sutra nekog u teretani da mi pokaze sve te varijante.. a za tu drugu vezbu slazem se da nije neshto, to dodje slichno onoj kad stavish shipku na ramena pa se malo rotirash u stranu, chisto istezanje, zar ne..
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #7 poslato: Jul 20, 2011, 10:41:35 pre podne »

Sačuvana
Xenia
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 20, 2011, 09:22:22 pre podne »

Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #5 poslato: Jul 16, 2011, 06:37:59 posle podne »

Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #4 poslato: Jul 16, 2011, 04:54:27 posle podne »

cuti i uzivaj :D Uzak struk je extra stvar
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
jovanbgd94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 16, 2011, 03:02:17 posle podne »

radio sam neke razne tipove trbusnjaka ne znam ni sam sta su sve pokazivali te sa tegom ovde onde... mislim gluposti ne znaju ni oni sami ... :) nisam bas neki pro u objasnjavanju laicki objasnjavam al bitno kapiras... pa reko mozda je neko imao nesto slicno pa nesto probao itd..
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #2 poslato: Jul 16, 2011, 02:59:51 posle podne »

Nisam nailazio na ljude koji žele da prošire struk. :) Svima je cilj da imaju što šira ramena i što uži struk, tj. "V torzo". Što ti je širi struk, gubiš na tom odnosu ramena-struk i kvariš simetriju. Uzan struk deluje impozantno, ako imaš dobra leða i ramena. Bodibilderi se trude da maksimalno drže struk pod kontrolom.

Inače, i ja imam jako uzan struk i izuzetno sam srećan tom činjenicom. Svaki dodatni centimetar u ramenima i leðima, stvara odličan vizuelni izgled.

Šta si tačno radio do sada  u pokušajima da dobiješ na širini struka?
Sačuvana
jovanbgd94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jul 16, 2011, 02:52:30 posle podne »

idem u teretanu vec nekih 2 meseca aktivno..sve je to lepo ... ishrana ok dobijam na masi i sirim se sto je i logicno ... ali uglavnom to sirenje je usmereno na ramena tj gornji deo tela.. dok struk ostao isti ko u neku devojku sto bi se reklo :) pa ako neko ima neki dobar savet za vezbanje tog dela tela nek pomogne posto sam naisao na razne savete nazovi profi bb-era :) medjutim nije dalo rezultate..
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.035 sekundi sa 13 upita.