TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:26:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koliko često proveravate svoje zdravlje?  (Pročitano 27560 puta)
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #78 poslato: Oktobar 06, 2011, 09:55:04 pre podne »

nerviram se puno ali ne oko svega.. da se nerviram zbog svega odavno bi izgoreo :D
zdravlje proveravam samo kad mi bas nije ok :D znam da tako ne valja ali sta cu kad sam takav :D
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 06, 2011, 08:24:00 pre podne »

Mentalna snaga je nešto što sam trenirao od malih nogu. Još tada sam video da postoje brojni ljudi i situacije koje prosto mame nerviranje, a da, zapravo, nisu vredni toga. Kako sam odrastao, sve intenzivnije sam radio na tome. Tako sa ponosom mogu reći da nikoga nikada nisam opsovao, nikome nikada ružnu reč uputio, nikada se posvaĂ°ao(ne mešati sa diskusijom)... :) I, sada idem u tom smeru da sa godinama sve lakše da prolazim situacije/ljude bez stresa, dok oko sebe gledam suprotne primere.
Kao i fitness - meni je to način života, a ne odricanje. :)
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Oktobar 06, 2011, 12:42:35 pre podne »

Bravo ako je tako :) najludje je to shto je u zivotu jako malo stvari vrednih nervoze, mada i reaktivnost nervnog sistema zavisi od hormona iliti medijatora emotivnih reakcija, tako da smo i fizioloshki donekle predodredjeni da reagujemo na ljude i dogadjaje na osoben nachin :) mentalno zdravlje, pored fizichkog je i jako bitno i jedan od chinilaca i uslova fizichkog zdravlja :)
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #75 poslato: Oktobar 06, 2011, 12:06:37 pre podne »

Taj razlog isključujem. Apsolutno nemam stresa i maksimalno opušteno koračam kroz život. :) Znam, redak slučaj ali, na svu sreću, postoji. ;)
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Oktobar 05, 2011, 10:27:12 posle podne »

Mirka, isparenja morske soli i slana voda su blagotovrne za sluznicu nosa, takodje na moru je vazduh vlažniji nego kod nas... suv vazduh i predstavlja problem u zimskim mesecima u zatvorenim prostorijama zbog grejanja...  :)

Dok sam bio na moru ove godine, totalno mi je nestala perut i koža glave bila je u fantastičnom stanju. Ni jedne mrvice peruti nije bilo. Nakon nedelju i po - dve od povratka, sve se vratilo na staro. :S

Nemoj zanemariti chinjenicu da je, pored dejstva oligoelemata prisutnih u morskoj vodi i jutarnjeg ozona u vazduhu, josh jedna bitna stvar delovala u tom periodu- eliminacija stresa i opushtanje na odmoru.....
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #73 poslato: Oktobar 05, 2011, 10:14:49 pre podne »

Mirka, isparenja morske soli i slana voda su blagotovrne za sluznicu nosa, takodje na moru je vazduh vlažniji nego kod nas... suv vazduh i predstavlja problem u zimskim mesecima u zatvorenim prostorijama zbog grejanja...  :)

Dok sam bio na moru ove godine, totalno mi je nestala perut i koža glave bila je u fantastičnom stanju. Ni jedne mrvice peruti nije bilo. Nakon nedelju i po - dve od povratka, sve se vratilo na staro. :S
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Oktobar 04, 2011, 11:10:18 posle podne »

go ahead misae! u need strong forearms 4 great success...  :'(
Sačuvana
misae
Član
**
Van mreže Van mreže

"Tko trci, taj ne hoda" Alan Ford

« Odgovor #71 poslato: Oktobar 04, 2011, 10:53:36 posle podne »

Cao drustvo
Danas sam cuo u teretani da vezbanjem tricepsa na vezbi potisak sa cela dobija se "Teniski Lakat" navodno zbog opterecenja na kost ili hrskavicu ili sta vec...Dali je to istina sta kazu strusnjaci?

Dragi Misae, istina je!  :o
Teniski lakat (u Srbiji popularno i Noletov lakat), predstavlja lateralni epikondilitis humerusa. E, sad na srpskom - upalu pripoja ekstenzorne muskulature podlaktice na epikondilu humerusa... predstavlja formu entezitisa (sindroma preopterećenja pripoja mišića na kosti).
Kod potisaka sa čela, zbog ulnarne devijacije šake, postoji povećano nprezanje ekstenzora podlaktice, što može dovesti do lateralnog epikondilitisa humerusa.... zato je važno jačanje podlaktica!
 :)
Aham sad je jasnije ..vezbam podlakticu i ne brinem :0 a inace ta vezba mi je omiljena za 3ceps

Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Oktobar 04, 2011, 05:14:26 posle podne »

Cao drustvo
Danas sam cuo u teretani da vezbanjem tricepsa na vezbi potisak sa cela dobija se "Teniski Lakat" navodno zbog opterecenja na kost ili hrskavicu ili sta vec...Dali je to istina sta kazu strusnjaci?

Dragi Misae, istina je!  :o
Teniski lakat (u Srbiji popularno i Noletov lakat), predstavlja lateralni epikondilitis humerusa. E, sad na srpskom - upalu pripoja ekstenzorne muskulature podlaktice na epikondilu humerusa... predstavlja formu entezitisa (sindroma preopterećenja pripoja mišića na kosti).
Kod potisaka sa čela, zbog ulnarne devijacije šake, postoji povećano nprezanje ekstenzora podlaktice, što može dovesti do lateralnog epikondilitisa humerusa.... zato je važno jačanje podlaktica!
 :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Oktobar 04, 2011, 05:07:43 posle podne »

a procitao sam u nekom tvom postu da imas problema sa disanjem u teretani  vidis za vreme teretane meni traje blagoslov da mi se turbo otvori nos ili zavreme bilo koje fizicke aktivnosti...
to je sa moje strane gledista...

pri fizičkoj aktivnosti zbog prevage simpatikusa, koji je vazokonstriktor (skuplja krvne sudove) dolazi do smanjenja zapušenosti nosa  :o
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Oktobar 04, 2011, 05:04:14 posle podne »

a od potiska sa cela se dobija tendenitis(upala tetive )a ne taj teniski lakat...

... i tendinitis i Noletov lakat  :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: Oktobar 04, 2011, 05:02:01 posle podne »

Cao drustvo

Hm a to je izjavio neko ko ne voli da radi tu vezbu  ... Glupost..
Hm, neće biti, a da li voli da radi vežbu - ne znam  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Oktobar 04, 2011, 04:57:02 posle podne »

Meni trening u ovom problemu ne pomaze...jedino mi malcice lakse kad  odem na more. ..

Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Oktobar 02, 2011, 05:37:39 posle podne »

Verovatno zbog slane vode i isparenja.. definitivno razlog da ubaciš Marisol, bar da ti malo pomogne mada neće rešiti problem
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Septembar 30, 2011, 08:33:26 posle podne »

Meni trening u ovom problemu ne pomaze...jedino mi malcice lakse kad  odem na more. ..
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.034 sekundi sa 13 upita.